Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa Kraków i okolice zaczynamy 2008

Adka_

Recommended Posts

• Odpowiedzi 187
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Witam

poszukuję używanych desek szalunkowych calówek, mogą być też 32 mm.

proszę o info jesłi ktoś planuje sprzedaż takowych.

Pozdrawiam

Piotr_M

Mam do sprzedania pozostałości po budowie murów - 2 palety (160 szt.) Porothermu Winebergera 30 P+w (cena 4 zł za pustaka) oraz deski z szalunków (cena 1/2 ceny na składzie). Odbiór we własnym zakresie z działki we Wrbóblowicach (k. Swoszowic).

pzdr, Mirek

Witam

poszukuję używanych desek szalunkowych calówek, mogą być też 32 mm.

proszę o info jesłi ktoś planuje sprzedaż takowych.

Pozdrawiam

Piotr_M

Mam do sprzedania pozostałości po budowie murów - 2 palety (160 szt.) Porothermu Winebergera 30 P+w (cena 4 zł za pustaka) oraz deski z szalunków (cena 1/2 ceny na składzie). Odbiór we własnym zakresie z działki we Wrbóblowicach (k. Swoszowic).

pzdr, Mirek

Poszło na priva

• 3 weeks później...

Witam, my budujemy dom w hibiskusie z archonu w okolicach Bochni (ok 40 km od krakowa). po wielu bojach i trudach ruszylismy z budowa 1 wrzesnia, stan na dzien dzisiejszy to wylany strop. w nastepnym tygodniu ruszamy dalej z budowa.

caly czas cos sie dzieje, myslalam, ze odpoczne przez te 2 tyg po stropie a tu mostek sie zapadl pod gruchami i na gwalt trzeba wstawic nowe rury bo nic nie wjedzie na budowe (chyba ze rower :)), postaram sie zalozyc dziennik i komentarze, jak znajde chwilke czasu. pozdrawiam budujacych i tych co juz wybudowali.

• 2 weeks później...
Gość small
Ponawiam pytanie - bardzo proszę o pomoc:

czy ktoś ma do sprzedania stemple o długości 3 m - potrzebuje 150 szt

lub wie gdzie w Krakowie lub okolicy można stemple kupić??

o ile sie nie myle to widziałem taki na składzie budowlanym koło tamy na Dąbiu

pam i mk1 - mamy to samo.

Tynki skończone i niedługo wylewki. Ale instalatorzy podłogówek muszą wcześniej dotrzeć ...

Nie macie kogoś w okolicach Krakowa/Wieliczki do ułożenia papy termozgrzewalnej na chudziaku (przed instalatorami muszę to zrobić)?

Mówią że to proste i samemu można zrobić ale czasu nie ma za bardzo ...

pam i mk1 - mamy to samo.

Tynki skończone i niedługo wylewki. Ale instalatorzy podłogówek muszą wcześniej dotrzeć ...

Nie macie kogoś w okolicach Krakowa/Wieliczki do ułożenia papy termozgrzewalnej na chudziaku (przed instalatorami muszę to zrobić)?

Mówią że to proste i samemu można zrobić ale czasu nie ma za bardzo ...

Nam układał wykonawca stanu surowego. Wiem że dość drogo sobie za to policzył zapytam męża ile. Dzisiaj weszli instalatorzy. Macie ocieplone poddasze? My mamy kupiona wełnę tylko wykonawcy szukamy. Mieliśmy jednego ale drogi był. Macie kogoś?

mk1

Ciekawe ile was kosztowała ta papa. Daj znać.

Za papę płaciliśmy 6,4 za m2 za ułożenie nie potrafię Ci powiedzieć bo wykonawca oprócz układania papy ma nam rozłożyć styropian, wykończyć piwniczkę i zrobić do niej schodki za to wszystko płacimy 2,5 tyś więc niewiem ile same ułożenie papy. Ale z tego co ogladałam to rzeczywiście nie jest to trudne.

• 2 weeks później...

No to już koniec z tymi wywrotkami, cementami i całą tą papraniną. Wylewki zrobione. Za 2 tygodnie drzwi zewnętrzne i montaż kominka, a w bliżej nieznanym czasie wełna i regipsy na poddasze.

A przy okazji mam na zbyciu 7 albo 8 woreczków włókna polipropylenowego na wylewki (po 0,6kg).