Essentia 17.02.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Witam,przeszukałam forum, ale nie znalazłam interesujących mnie informacji.Czy ktoś mógłby podać mi szacunkowe koszty budowy do stanu surowego, developerskiego i pod klucz tego projektu:http://projekty.budujemydom.pl/projekty.php?id=29Miejsce: okolice Warszawy. 3000 brutto za m2 powierzchni użytkowej brutto wystarczy na budowe pod klucz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 17.02.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 taka kwota pozwoli na wykonczenie domu pod klucz,co najwyzej standard bedzie rozny w zaleznosci od regionu kraju, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misiomaciej 17.02.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 taka kwota pozwoli na wykonczenie domu pod klucz, co najwyzej standard bedzie rozny w zaleznosci od regionu kraju, Popieram kolegę forumnowicza w zupełności wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essentia 18.02.2008 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Dzięki za dodanie otuchy. A mogłby ktoś jeszcze napisać jak te szacunkowe 660 tys. rozłoży się na poszczególne etapy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczepan30 23.02.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 też zaczynam budować ten dom, zastanawiam się ile wziąć kredytu żeby starczyło na wszystko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.02.2008 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Tu można spytać : http://forum.muratordom.pl/dziennik-budowy-eli-i-macka-czyli-gemini-dla-blizniat,t83342.htm?highlight=gemini Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szczepan30 24.02.2008 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Dzięki za info Dzienniczek Maćka przeczytałem z zapartym tchem od deski do deski i teraz się poważnie zastanawiem nad wynajęciem inwestora zastępczego, co o tym myślicie może macie jakieś namiary na sprawdzone i żetelne ekipy, będę wdzięcznypozdrawiamsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo_70 28.02.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Generalnie powinno wystarczyć, ale wszystko zależy od standardu wykończenia. Wiem , ponieważ właśnie ukończyłem Gemini.Dodatkowo nie zapomnij o meblach, wykończeniu wnętrz (firanki, lampy itp.) ogrodzeniu, podjazdach i ogrodzie, co daje dodatkowe > 100.000 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ela_i_Maciek 20.04.2008 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 OOOO jaki temat RZEEEEKA, normalnie Czując się wywołanym do tablicy, odpowiadam: 1) nie wiem, co rozumiecie przez budowę "pod klucz". W moim rozumieniu, jest to dom, do którego przychodzę ze szczoteczką do zębów, talerzami do kuchni, ubraniami do szafy i... mieszkam. 2) przyjmując, że mówimy o takim stanie, jaki opisałem powyżej, 660 tys. na budowę Gemini pod klucz, na pewno nie wystarczy... 3) moja ocena w pkt. 2 przyjmuje założenie, że nie budujecie SAMODZIELNIE i materiały MUSICIE kupić. 4) wg. moich DOŚWIADCZEŃ, wspomniana kwota wystarczy na wstępne wyjście poza stan deweloperski (zawierający instalacje, tynki, wylewki, okna, bramę garażową, drzwi wejściowe), np. uda Wam się jeszcze: zrobić ogrodzenie (z bramą na pilota), zakupić podstawowe materiały wykończeniowe (ceramika, urządzenia sanitarne, farby) i ... tyle. 5) zważcie, że ten dom ma tak naprawdę około 340 mkw pow.całk., a nie 220 mkw pu, które przyjęliście do kalkulacji - nie zapominajcie o strychu, który ma prawie 100 mkw podłogi!!! 6) jeżeli pablo_70 zmieścił się w ">100 k" z meblami, dodatkami, podjazdami, etc., to ja szczerze gratuluję gospodarności. Ja zakładałbym więcej. W razie pytań, służę radą (najwygodniej przez mail). Pozdr. M ps. Dziękuję Nefer za pamięć i dobre słowo! Również Szczepanowi za rzut oka w dzienniczek. To miłe, wiedzieć, że moja grafomania komuś się podoba! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 No jakżebym mogła zapomieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts