Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 2 weeks później...

obiecałem odezwać się po konkretnych mrozach, te z ostatnich dwóch nocy może nie były takie straszne ale -15 już pokazało, że regulacja naszych małych HSów zlikwidowała początkowy problem definitywnie,

żadnych przewiewów (test świecy ;-) i żadnych oszronień o poranku, jestem więc zadowolony i mogę polecić Gebauera, jako producenta co potrafi je w drewnie zrobić i zamontować

oczywiście HS pewnie idealnym rozwiązaniem na nasze warunki pogodowe nie jest, ale cóż czasem ta odrobina "szaleństwa" i wygody (Żaba jest kruchutka i malutka i zwykłe HKS przerażały/przeważały ją w obsłudze, a na zwykłe rozwierne drzwi balkonowe przy naszym pomyśle na sypialnię miejsca nie było) warta jest okupienia gorszą ekonomiką rozwiązania, wszystkim niezdecydowanym polecam, ale z uwagą by rozważnie dobierać producenta, tak by komfort z użytkowania "bajeru" nie zamienił się w koszmar

• 1 month później...
Moimi oknami wieje...banał ... i tragedia. Przyjeżdża pan z serwisu, przystawia zapalniczkę i sprawdza zasadność moich "widzi-mi-się"...No tak, płomień mruga...trochę wieje...Poprawia uszczelki...płomień ...jak płomień...mruga i nie...

Ktoś montujący okna dał mi taką radę:

Wezwać konkurencję, niech oni zobaczą co i jak. A jak naprawią to niech wystawią FV na "partaczy" jako naprawa reklamacyjna.

Podobno daje to niesamowite efekty, zwłaszcza jak się najpierw powie, że będzie konsultacja serwisowa z innej firmy.

• 7 months później...
  • 1 month później...
  • 7 months później...

Też chciałbym wiedzieć jak to się zakończyło bo zastanawiam się czy u nich okien nie kupić. Nie wiem też czy jeden taki przypadek ma przekreślić firmę i nikt nic u niej już nie kupi. Ciekawi mnie też czy właściciele czytali ten wątek i mogą się sami do niego jakoś ustosunkować..

Jareko czy system HKS może być montowany z fix'em czy tylko z połówką w ramie ? Co lepsze ?

Edytowane przez siekieramotyka

• 7 months później...
  • 9 months później...
Witam jestem w trakcie zamawiania okien i jednym z nich jest HS produkcja Stolbud Włoszczowa. Czy ktoś z Forumowiczów miał z ta firmą jakieś doświadczenia, bo próbują mi wcisnąć częśc przesuwną o szerokości ramy 230 mm na górze i na dole Proszę o pomoc !!!!

kubaimycha naprawili wreszcie twoje HS-y ?

Witam serdecznie wszystkich zainteresowanych tematem - to mój pierwszy post na forum.

Wątek został założony już dość dawno w związku z czym mam pytanie do ekspertów - czy od tego czasu coś w HS-ach drgnęło in plus? Pytam oczywiście o szczelność. W projekcie mam okno w salonie 2,25 wysokości i 2,70 szerokości (3x90) bez żadnych szprosów poziomych. Ma to być wyjście na taras (parter). HS sprawdziłby się idealnie, ale po przeczytaniu wątku mam wątpliwości...

Nadmieniam, że okna mają być drewniane.

Jeśli chodzi o koszty - oczywiście jak każdy nie lubię wyrzucać pieniędzy w błoto i nie podpalam się na nowinki i marketing - aczkolwiek, jeśli jest to kwestia nawet ciut większej kwoty przeznaczonej na to okno, a ma być ono dobre i szczelne - odżałuję sobie, bo nie bardzo w ogóle dopuszczam myśl, że może tamtędy wiać...

Polećcie coś.

Pozdr.

Maciek