iwona80 08.12.2009 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2009 Małgosiu2005!!! Mamy mega prośbę. Pisałam na priva ale nie wiem czy nie doszło czy co (od 3 dni nawet reklamy mi na pocztę nie dochodzą...) prosimy o możliwość wizji lokalnej Nie możemy podjąć ostatecznej decyzji odnośnie podniesienia ścianki kolankowej, a czas nas goni. Bardzo prosze o odpowiedź Iwona i Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 09.12.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Iwono 80 zapraszamy. przesle Wam na priva mój nr telefonu. Umówimy się konkretnie. daj znać czy otrzymałaś wiadomość. pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona80 09.12.2009 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2009 Dzięki !!!Zadzwonię wieczorem jak mój małżonek wróci z pracy. pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubik 13.12.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2009 Cześć, domek już pod dachem Jeszcze kilka dni i prace zaplanowane na ten rok zostaną całkowicie zakończone (stan surowy zamknięty - tyle, że w oknach płyta OSB ). Czy ktoś retrowiczów budował gruntowy wymiennik ciepła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 22.12.2009 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2009 Kochani retromaniacy MIESZKAMY Dziś była ta pierwsza - śnieżna, mroźna i baaardzo wietrzna noc na nowym miejscu. Wszystkim budującym ten wspaniały domek życzę radosnych Świąt, pomyślności w budowaniu i rychłego zakończenia prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaaman 23.12.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2009 Od trzech tygodni mieszkamy w naszym Retro domku. Prosze o podpowieć jak wkleić zdjęcia? Wszystkim retrowiczom zyczę wspaniałych i pogodnych świąt oraz wytrałości przy budowie w nowym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 28.12.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2009 Reniu i Jaaman gratuluję przeprowadzki i życzę cudownych chwil w tym pięknym domku!!!iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 31.12.2009 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2009 Sobek Dziekuję za życzenia. Mieszka się super. Jak narazie nie zauważyliśmy żadnych złych rozwiązań, czegoś co nas drażni w projekcie domku i chcielibyśmy zmienić (no może oprócz banku który nas kredytuje ) Anulka Kiedy Wasza przeprowadzka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 11.01.2010 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 Witam i pozdrawiam Retrowiczów.Podajcie proszę ile płaciliście za ocieplenie(robocizna),ile za elektrykę(materiał + robocizna)oraz za hydraulikę(ogrzewanie i woda robocizna z materiałem)Pewnie już to było ale na szybko nie moge tego namierzyć.Potrzebuje tego do porównań bo czuje że ekipy chcą wydoić mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubik 11.01.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2010 cześć, elektryk robocizna 4,5 tys (przyłącze, elektyka, alarm, TV)instalator CO-Wod-Kan robocicizna 6,5 tys (w dwóch etapach) Prowadziłem rozmowy z ok. 5 wykonawcami. Wybrałem w miarę niską cenę przy dobrych referencjach. Jestem na etapie docieplania dachu - wełna 20 cm + 5cm + mata odblaskowa + stelarze krzyzowe - koszt wraz z materiałem 19 tys zł. Nie spodziewałem się, że wyjdzie aż tak dużo. Ile płaciliście za tynki oraz posadzki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichym 12.01.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Witam, CO+cwu+kanaliza 5 tyś - robocizna (w cenie podłączenie kominka z płaszczem wodnym, cały dół w podłogówce),tynki 14 zł od metra - robocizna, Możecie mi napisać ile płaciliście za m2 wykonanie ocieplanie poddasza (sama robocizna). PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 12.01.2010 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2010 Dziękuję za ceny.Mam jeszcze pytanie do tych co nie mają rekuperatora;Jak rozwiązaliście sprawę wentylacji łazienek i jak te rozwiązania sie sprawują? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubik 13.01.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2010 właśnie skończyłem docieplać - impregnacja, wełna 20 + 5 cm, stelarze krzyżowe, sredbna folia odblaskowa, podłoga + schodki na stryszku. Koszt robocizny wyszedł 34 zł za m2 (dość dużo ale ekipę miałem sprawdzoną i nie chciałem ryzykować). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Diakon 19.01.2010 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2010 A możecie napisać ile was kosztowały wylewki w całym domu i tynki. Przygotowuję kalkulacje kosztów i nie wiem ile założyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubik 20.01.2010 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 A możecie napisać ile was kosztowały wylewki w całym domu i tynki. Przygotowuję kalkulacje kosztów i nie wiem ile założyc. ja także chętnie poznam odpowiedź na to pytanie. Jak tylko puszczą mrozy ruszam z tynkami a później z wylewkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubik 24.01.2010 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2010 Cześć, Jak tam postęp prac na Waszych budowach? U mnie zima totalnie zastopowała wszystkie prace. Czekan na okna i bramę garażową jednak przy takich mrozach na montaż nie ma co liczyć Na luty mam umówionych instalatora i elektryka, lecz także obawiam się opóźnienia. Nie mogę się już doczekać kiedy zima odpuści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniao77 27.01.2010 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 witam wszystkich retrowiczów! mam ogromna prosbe zaczynamy budowac w kwietniu teraz jestesmy na etapie zakupu materiałow czy ktos mógłby podac mi zestawienie materiałów ( chodzi o retro z wysuniętym garzazem) bo kazda hurtownia wylicza inne ilosci z projektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 27.01.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Cześć Wszystkim Miałam niezamierzoną przerwę w dostępie do internetu. Skręciłam nogę i dopiero dziś jestem pierwszy dzień w pracy ( i przy komputerze). Postaram się jak najszybciej umieścić zdjęcia. Mieszka się świetnie. Pierwsze rachunki za gaz są bardzo optymistyczne. Kominek sprawuje się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubik 27.01.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2010 Cześć, Jak tylko puszczą mrozy idę dalej z pracami Pojawi się brama i okna, elektryk i instalator później jeszcze tynki a następnie posadzki (to pewnie już marzec). Jakoś mi się ta zimowa bezczynność nużyła. A zima w tym roku wyjątkowa długa i ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 03.02.2010 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2010 Witam.Gdzie montowaliście gniazda do odkurzacza centralnego?rubik jestem na tym samym etapie,na początek marca planuję montaż stolarki,póżniej instalacje wod-kan no i elektryk ,póżniej tynki ,podłogówka i wylewki-taki plan do końca kwietnia.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts