Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

hej

faktycznie Ania ładne te meble.

U nas izolowanie fundamentów i jutro chyba stawianie ścian fundamentowych z bloczków betonowych. Poza tym nawiązałam "znajomosc" z paniami projektantkami. Wczoraj były na placu "boju".

Nasz kierbud ma wakacje -14 dni ale wykonawca wie co ma robić.

Będe musiała chyba zrobic śchody drewniane a nie wylewane przez własne gapiostwo. architekt adaptujący projekt nie zmienił na wylewane a przy wycenie robocizny majster nie uwzglednił schodów (no bo były drewniane).

Reniu, Aniu a u Was jakie schodki?

pzdr goska

aha mam zdjęcia działeczki z naszą "autostradą" muszę się tylko zmusić do ich wklejenia :D

Małgosiu

U mnie tak jak u Ani - gaz - a więc piec kondensacyjny z podajnikiem (tak się to chyba nazywa) aby obsługiwał i grzejniki i podłogówkę i podgrzewał wodę. Kominek- rekreacyjnie z nieduzym wkładem i niewielką mocą.

Co do firmy od pieca i samych grzejników - jeszcze nie wiem.

Noo. Podpisałam wczoraj umowę kredytu z Millenium. :)

Trwało to od złożenia wniosku - 69 dni.

Reniu

czy to normalne że az takdługo czeka sie na finalizacje kredytu :o ?

troche się wystraszyłam, bo my w trakcie kompletowania papierków.

Na termin miesięczny w oczekiwaniu przygotowaliśmy się ale nie na dwa miechy.

zmieniając temat to z punktu widzenia ekonomicznego (nie ekologicznego) solary są nieopłacalne. Tez się zastanawialismy nad ich założeniem. Z informacji od sprzedawcy wynika, ze one maja czas "życia" 10 lat. A podobno dopiero po 10 latach inwestycja się zwraca. Więc my nie będziemy aż tak ekologiczni :wink: , aczkolwiek będzie przydomowa oczysczalnia ścieków.

aha, komin u nas będzie raczej murowany

pzdr Gośka

Cześć Małgosiu

Może pomogę.

http://img182.imageshack.us/img182/5948/img1107di2.th.jpg

Te pozostałe zdjęcia są za duże. Tak o połowę. Jeśli dasz radę je zmniejszyć to pomogę Ci je wkleić.

Adres kopiujesz Małosiu jak jesteś na danym zdjęciu i klikasz prawym przyciskiem myszki na nim. I klikasz dalej - na właściwości.

Zaznaczasz całą pozycję o nazwie - adres - i dajesz kopiuj.

A potem już wiesz. Czyli img..... ten adres dajesz kopiuj i ponownie img.

powodzenia

:D

Małgosiu

Co do zdjęć to jest ok tylko chyba nie ten adres kopiowałaś.

Potrenuj wklejanie i zanim wyślesz wiadomość to sprawdź poprzez opcję "podgląd" czy wkleiło Ci zdjęcia i jak one wyglądają.

Ja też spędziłam trochę czasu zanim się udało i też najpierw je pomniejszam bo inaczej rozciaga bardzo stronę lub nie kopiuje jak są za duże.

Widoczki masz super. Ten początek ogrodzenia to też Twój ? Jeśli tak to napisz proszę ile płacisz za metr. U nas wychodzi z siatką 125 cm i murowany murek - 120 zł/metr. A mam co grodzić - 170 metrów.

Co do budowy - bloczki na ścianki działowe przyjechały w sobotę. Od dziś mają się wreszcie murować. Zobaczymy.

Cześć

U mnie na budowie powoli znika "lasek" czyli stemple. Drugi dzień panowie rozszalowują strop.

Podpisałam umowę z gazownictwem na przyłącz. Mam go zrobić do października (w domu). Mam nadzieję że zdążę.

Teraz jeszcze muszę zlecić komuś zrobienie projektu tego przyłącza i załatwić pozwolenie na jego budowę.

:-? Projekt na prąd też jest wreszcie gotowy i teraz czekam 30 dni na uprawomocnienie się.

A potem ...... kolejny przetarg na realizację tego przyłącza przez ZE. Ale te terminy już ją krótsze - miesiąc od daty wygrania przetargu. :)