reniaS 30.05.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2008 Aniu Jestem pod wrażeniem. Ślicznie to wygląda. Tak świeżo i jasno. Dziś też miałam pierwszy pokaz wizualizacji kuchni. U mnie jest tych mebli znacznie więcej. W poniedziałek mam mieć swoją wizualiazcję po dzisiejszych uwagach więc też postaram się wkleić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekLubartow 02.06.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam czy cena 8900zł za strop TERIVA to duzo czy malo ? Pustaki + belki Szukać taniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 03.06.2008 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 cześćPoniżej wizualizacja kuchni w 2 wersjach.Poproszę o komentarze i słowa krytyki, którą wybrać lub nie i dlaczego.Przyznam że mam juz swojego faworyta.od lewej (za ścianką jest salon i duzy stół, dojście do kuchni z 2 stron):http://foto0.m.onet.pl/_m/bb63926b89ce4453c3f1fdf0626060e8,5,19,0.jpgod prawej:http://foto3.m.onet.pl/_m/1421ca21456a20dd0eafbb94537defa3,5,19,0.jpg i jeszcze tak:http://foto3.m.onet.pl/_m/8b9348cc30952c09494587216fb801df,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 03.06.2008 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 A teraz wersja nr 2:widok z góry: http://foto3.m.onet.pl/_m/98cc248fb216fb11ef1760f3bf61859b,5,19,0.jpg od lewej strony: http://foto3.m.onet.pl/_m/9b14e4532c37df749457b671c181d557,5,19,0.jpg i od prawej, gdzie jest też wejście do spiżarni (drzwi przesuwne):http://foto0.m.onet.pl/_m/ae7ca94283b8a1bef25d6e5af30e1d3c,5,19,0.jpg Proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 03.06.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Aniu, a jak Ci się widzi sam układ mebli w tej wersji ? Kolor mnie też zaskoczył (wenge), ale bardzo pozytywnie, bo wesja pierwotna miała kolor buk, coś jak na tej prezentacji:http://www.intertel.net.pl/~j_glowacz/TOLA7.jpgTeraz narazie skupiam sie na samym układzie szafek, a kolor to jakby rzecz wtórna. Chodzi mi raczej o decyzję gdzie co wstawić aby przy instalacjach wewnętrznych nie było wariacji i potem niepotrzebnego kucia i przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 03.06.2008 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 AniuTen projekt z brązem to tylko do pokazania koloru. To nie moja kuchnia a forumowej Toli.A co do zmywarki to idzie pod okno po lewej stronie od zlewu. Po obu stronach płyty kuchennej też mam szafki cargo (15 cm) na przyprawy itp.aby wyrównać linię z okapem (90cm). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 03.06.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 Cześć dziewczyny. Piękne te wasze kuchnie. Reniu ja mam teraz w mieszkaniu taką kuchnie jak Tola i bardzo lubię ten kolor. Nawet zastanawiam się czy nie zabrać ich do nowego domu A z dwóch poprzednich wersji ładniejszy moim zdaniem kolor wenge. Odebraliśmy w piątek pozwolenie na budowę a dzisiaj złożyliśmy wniosek o kredyt. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 04.06.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2008 Sobek1 - trzymam kciuki za kredyt.I czekamy na pierwsze wieści z budowy. I oczywiście zdjęcia. Może narazie - działki ? Co do kuchni to moim faworytem jest układ wersji nr 2. Co do koloru to waham się pomiędzy wenge a tym ślicznym brązem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 06.06.2008 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Małgosiu !Czy jeszcze tu zaglądasz ??? Co u Ciebie ?A inni Retrowicze? Na jakim etapie jesteście ? Jaki wybraliście materiał na ściany, jakie pokrycie dachu. Piszcie. Jakoś cicho się tu zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAGIK 06.06.2008 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 WitamJa niestety tylko podziwiam to co WY robicie bo nadal czekam na pozwolenie i chyba juz w tym roku nie ruszam.Ja będę budował z SILKI i ocieplał wełną. Dachówka karpiówka CREATONA.Z chęciąbym się wybrał do kogoś i zobaczył w realich moje marzenia.Tak jak ReniuS zauważyłaś trochę cicho na forum, a napewno wszyscy są ciekawi postępów i nowinek które ktoś chce wprowadzić. Pozdrawiam wszystkich i życzę postępów na każdym etapie czy to papierów czy juz upragnionej budowy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr68 07.06.2008 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Znalazłem w końcu firmę, która wykona kompletny dach (więźba + pokrycie dachówką) za 70 zł za metr kw. Prace ruszą za tydzień. Dachówka -Ravensberger firmy Meyer-Holsen angoba krystaliczna grafitowa. Pozdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 07.06.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 hej wszystkim rzadko zaglądam ponieważ u mnie był ( i jak na razie jest) przestój . Zmieniliśmy kierbuda i zastanawialiśmy się nad zmianą ekipy wykonawczej. Sporo jak się okazało było tych błędów, teraz się je naprawia . Mam nadzieje że jak skończymy temat "fundamenty" będzie lepiej. Dziewczyny kuchnie superowskie , postępy w budowaniu do pozazdroszczenia!! pozdrawiam Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 07.06.2008 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 MałgosiuGłowa do góry. To dopiero początek więc trzeba Wam dużo sił i cierpliwości.Ja też zmieniłam ekipę po wykonaniu fundamentow. I nie żałuję. Dziś gorzko bym płakała gdyby ta sama ekipa budowała dalej.Wystarczy, że mam za mały fundament pod kominy. Ale jest też trochę innych mniejszych zawalonych spraw. Ufff.U mnie niestety też przestój. I więźba moknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 07.06.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 witam serdecznie retrowiczów wreszcie udało mi się mam pozwolenie uprawomocnione a co więcej wykopałem niezły dołek pod piwnicę głębokość prawie 3 metry grunt jest ok . zbiłem szalunki i jutro wstyd się przyznać bo niedziela zamierzam kręcić zbrojenia spróbuję wkleić jakieś zdjęcia może się uda.no i chyba sie nie uda wkleic zdjec a szkoda chciałem sie pochwalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 07.06.2008 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 witam serdecznie retrowiczów wreszcie udało mi się mam pozwolenie uprawomocnione a co więcej wykopałem niezły dołek pod piwnicę głębokość prawie 3 metry grunt jest ok . zbiłem szalunki i jutro wstyd się przyznać bo niedziela zamierzam kręcić zbrojenia spróbuję wkleić jakieś zdjęcia może się uda.no i chyba sie nie uda wkleic zdjec a szkoda chciałem sie pochwalic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_jag 08.06.2008 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Witam wszystkich, we wtorek mamy wreszcie otrzymac warunki zabudowy, wiec mam nadzieje ze teraz bedzie z gorki. Na koniec sierpnia mamy zamiar wylac fudamenty. Jak sie cos zacznie dziac wkleje oczywiscie jakies fotki poztdrawiam Sobek1 jak mozna gdzie starasz sie o kredyt i na jaka kwote, pytam dlatego ze jestesmy po kilku "rozmowach" i powiem szczerze ze mam dosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 08.06.2008 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 dzięki Reniu i Aniu za słowa otuchy. Teraz to już trzeba ciągnąc do przodu. Jak będą nowe wieści z pola budowy (czytaj: budowa idzie ) to dam znać. pozdrawiam gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 08.06.2008 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Cześć Jag Jag. Kredyt bierzemy w banku NORDEA. Kwota trochę mnie przeraża ale cóż . Bierzemy 400 tys na 20 lat - oprocentowanie w CHF 3.57 Byliśmy w wielu bankach i w Nordei dostaliśmy najkorzystniejsze warunki. Myślicie że można ściągnąć humus bez prawomocnego pozwolenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 08.06.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2008 Mam pytanko do wszystkich budujących.Ile stali i betonu zmawialiście? Ja buduję retro 2 więc pewnie troszkę mniej niż wy.Pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jag_jag 09.06.2008 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Sobek1 ja mysle ze jesli chodzi o humus to spokojnie mozna. Przeciez chyba wykopki koparka to nie budowa wiec moze nie trzeba pozwolenia na budowe a kredyt faktycznie wysoki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts