Sobek1 19.08.2008 15:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Jeszcze jedno- ile cm przeznaczyliście na wykończenie podłogi bo jesli okno ma się zaczynać na 90 cm od wykończonej podłogi to ile cm od obecnego stanu zerowego- czyli płyty betonowej. Ile mam dodać zakładając, że będzie ogrzewanie podłogowe i tak jak u Reni blat kuchenny pod oknem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amorek88 19.08.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Dzięki Sobek1 za odpowiedz, z tymi ściankami kolankowymi to może źle to opisałam oraz nazwałam. Nic nie zmieniamy w projekcie i nie podnosimy ścianek kolankowych, ale zgonie z projektem w dwóch miejscach gdzie są "wcięcia" w bryle budynku, czyli nad oknem balkonowym i nad ścianą gdzie zaczyna się łazienka oraz pokój jest nad stropem jakby dodatkowe zbrojenie. Chodzi mi o te dwa miejsca, jak macie je wykonane, czy tak jak w projekcie, czy inaczej. Proszę o odpowiedz.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 19.08.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2008 Miłego oglądania http://foto.onet.pl/guu5c,q4q4w04c4n2g,u.html?P=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 20.08.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 amorek88 U mnie nie ma dwóch niby ścianek kolankowych. Jest faktycznie jedna nad oknem tarasowym. Z pustaków, z tego co kojarzę to 2 i potem solidny lany wieniec. A w innych miejscach tego nie ma. Sobek1 - spytaj swojej ekipy. Każdy ma swoje sposoby na podłogę i pewnie swoje grubości. U mnie majster wyliczył, że będzie 2x po 4 cm styropian plus wylewka 2 cm, plus wylewka 1 cm x4 w sumie około 14 cm. I taki wymiar brała firma pod okno tarasowe. W piątek się okaże czy dobrze wyszło (montują okna). A tam gdzie podłogówka to sporo mniej styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 20.08.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Witajcie. u nas tak jak pisze Renia mamy tylko wylane "wzmocnienie" nad oknem balkonowym i nigdzie indziej - bynajmniej nie przypominam sobie, co do reszty pytań niestety chyba nie będę w stanie odp. jeszcze Pozdrawiam Sabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 20.08.2008 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Amorek88co do tych łączeń więźby to mam zrobione drugą metodą, czyli zwykłe krokwie przytwierdzone są klamrami.Dodatkowo wiązary w kształcie trapeza są skręcone dużym specjalnie zamawianym metalem tez w kształcie trapeza (ponad metr) malowanym czymś tam przeciw rdzy na bordowo. Śruby do skręcienia tego mają ponad centymetr średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amorek88 20.08.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Bardzo dziekuje wszystkim za odpowiedz )) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 20.08.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2008 Dzięki Reniu za odpowiedź.A oto nasze ściany po trzech dniach http://foto.onet.pl/guu5c,q4q4w04c4n2g,u.html?P=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 21.08.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Sobek1 Tak tak ściany idą "piorunem" szybko. Widzę, że widoczki też macie niczego sobie - pięknie. Ja melduję, że nasz wykonawca wczoraj wrócił z urlopu i chyba jeszcze jutro weźmie się za więźbę. Niech się coś dzieje, bo jakoś tak nudno Chociaż mamy problem z dachówką, bo okazało się, że tam gdzie mieliśmy zamówić już niestety brakło (Sirius 13 ,jak Renia, ale brąz) i mam teraz nie lada zadanie, żeby ją szybko znaleźć - inna nie wchodzi w grę, a jej produkcja ruszy dopiero w październiku - prawdopodobnie, więc szukam zapasów. Właśnie mam dostać odp. z BUILDERA - zobaczymy. Pozdrowionka Sabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 21.08.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 ja ja bym tak już chciała być na takim etapie jak Wy ja dopiero dostałam warunki zabudowy i mam umowy ze wszystkimi mediami...a gdzie reszta . zamawiam też na dniach projekt . Mam pyt. skąd zamawialiście, bo już sama nie wiem ? pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 21.08.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Monikarat- zamów tam gdzie dostaniesz większy upust. Anulka - 15 m garderoba ?????? No to musisz to pokazać. Bo jakoś trudno mi to sobie wyobrazić. Czyżby znienili Ci kąt nachylenia dachu ?? Ale to aż taka róznica jest ? Czy masz już może jakiś kosztorys na wykończeniówkę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 21.08.2008 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2008 Monikarat My zamawialiśmy z Krajobrazów i spoko! Anulkaa Szybko rób zdjęcia, też jestem ciekawa. Nasz wykonawca będzie zaczynał dach HURRRRAAAAAAA!!!!! ...A mnie udało się jednak znaleźć Siriusa jeszcze w BUilderze w Gliwicach - jak się cieszę, że nie muszę kombinować. Przy okazji wyceniałam cały dach i zamówiłam. Pozdrawiam wszystkich Zaraz jedziemy z mężusiem na budowę, to może jakieś "świeżutkie" zdjątka wkleję wieczorkiem Paaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 22.08.2008 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Witam!!!Odp. dla Oli spod WArszawy- pustak EDER 38 cm - 6 zł - jakość podobno super. Pytanko do wszystkich budujących!!!Jaką macie odległość w Retro od drzwi wejściowych do okien??? Ja zauważyłam dopiero po postawieniu ścian że z jednej strony jest 42 cm a z drugiej 58 i nie mam pojęcia czemu architekt tak to rozplanował. Myślę że o wiele lepiej wyglądałyby równe odległości tylko budowlańcy teraz mówią że zmiana to duży kłopot bo już nadproża zamontowali.Proszę napiszcie jak to u Was wygląda i czy ta różnica jest Waszym zdaniem zauważalna??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monikarat 22.08.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 dzięki serdeczne za podpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 22.08.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2008 Otrzymaliśmy wycenę stropu- 9700(Retro 2)-czy to dużo???Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekLubartow 23.08.2008 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2008 Sobek1 - cena dobra ani drogo ani też tanio - mi wycenili bardzo podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 24.08.2008 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Dzięki Wojtku. A jak u Was z tą odległością od drzwi wejściowych do okien??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamisfryz 24.08.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2008 Witam wszystkich retrowiczów właśnie otrzymaliśmy projekt domku retro i mam pytanko czy ktoś może orientuje się ile kosztuje suporeks 24cm i jak jego ilość może być potrzebna na budowe. Czy ktoś może buduje w okolicach Warszawy Z góry b. dziekuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 25.08.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Witamy kamisfryz co do suporeksu to kupowałam na "górce" po 11,50/szt. w marcu b.r. Teraz na pewno jest taniej. A z tego co pamiętam to przywieźli mi 18 palet na ścianki nośne (wersja z dłuższym garażem). Sobek1 - u mnie tej różnicy przy drzwiach wejściowych nie ma. Mam dokładnie taką samą odległość od drzwi do okien po obu stronach. Jest inna długość ścianki ale po zewnętrznej stronie okienek (krótsza ścianka w wiatrołapie). Narazie mnie to nie razi. A i tak teraz to już nie ma jak poprawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekLubartow 25.08.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Sobek1 odleglosci od drzwi są niesymestryczne natomiast odleglosci okien od scian bocznych sa symetryczne - ale chyba zabardzo to nie przeszkadza. Widocznie w retro jest zachowana ta symetria od drzwi a retro2 juz nie bo jest węższy troszeczke. ReniaS ile wyszly Was wszystkie okna z montażem z oknoplastu ? Ladnie sie prezentują. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts