reniaS 25.08.2008 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Wojtku Wzięliśmy okna z okuciami WK1 i szybami P2 - antywłamaniowe. Z zewnatrz ich nie rozbije. Podobno. Wszystkie mają też kluczyk. Brutto wyniosły nas 12 tys. zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 25.08.2008 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Zapraszam wszystkich,są nowe zdjątka http://wbb77.fotosik.pl/albumy/484881.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 25.08.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2008 Dziękuję Wojtku i Reniu. Te różnice w odległościach męczyły mnie cały weekend więc budowlańcy dzisiaj poprawili i mam równe odległości z każdej strony. Wojtku my dzisiaj otrzymaliśmy wycenę okien z dwóch firm. Wymiary okien: 160x140 szt 2 120x 60 szt 3 180x140 szt 1 Witryna 180x140 Tarasowe dwuskrzydłowe 270x210 Oknoplast 7901,67 +montaż 1150 + rolety 7350 + silniki 5400 Moliński 9007,60 z montażem + rolety 5450 + silnik 480 (???) Kolor- jednostronyy złoty dąb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 26.08.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witaj Sobek1 My mamy wycenę też z Oknoplastu na profil Platinium, dwustronny złoty brąz z roletami, silnikami i montażem w cenie 20.989 zł w Probud Kędzierzyn-Koźle. Jest to najlepsza cena, bo orientowałam się też w Opolu (na bramie np. mam 1000 zł mniej w Opolu), ale w tym przypadku Kędzierzyn jest tańszy Pozdrawiam Sabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 26.08.2008 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 No,no Sabinka - idziecie jak burza.I co zdecydowaliście ze ściankami na poddaszu ??? Zmieniacie coś ? Podnosicie ?Czy mi się wydaje czy nie macie tak mocno wyniesionego domku jak w projekcie ? Jakoś tak od drzwi wejściowych mi się widzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 26.08.2008 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witaj Reniu , witam wszystkich Reniu, postanowiliśmy nie podnosić ścianki, ale będziemy chyba kombinować ze ściankami, żeby to jakoś sensownie poukładać - może tak jak mają znajomi rewelacyjnie rozwiązane, że mają nawet małą suszarnię- zobaczymy. Co do dachu, to może się tak wydawać, gdyż wykonawca specjalnie nam zrobił wyższe otwory okienne, żeby swobodnie można było umieścić rolety i od razu skrzynki schować tak więc względem drzwi , to rzeczywiście może się tak wydawać . Nawet wczoraj jak byłam na budowie wydawało mi się , że otwory okienne przy drzwiach są za duże - porównując z Waszymi - ale to wynika właśnie z tych dodatkowych ok 20 cm. Chciałabym już być tak daleko jak Ty pozdrowionka Sabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amorek88 26.08.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Witam Wszystkich ponownie, czy posiada moze ktos zdjecie, gdzie widoczna jest cala sciana domu z zewnatrz od stony garazu (ta gdzie sa okna garazowe)Bardzo prosze o wklejenie, jezeli ktos posiada. Z gory dziekuje Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 26.08.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2008 Amorek O ile się nie mylę w moim albumie było tam jakieś zdjęcie z tej strony. Proszę sprawdź na http://wbb77.fotosik.pl/albumy/484881.html Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 27.08.2008 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Aniołek77Chodziło mi o dół. Czy do Was też się będzie wchodzić po 3 schodkach czy z nich zrezygnowłaś?Jakoś wydaje mi się, że masz podłogę tuż tuż nad ziemią.Może to kwestia zdjęć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 27.08.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 ReniaS Aaa... jeżeli chodzi o dół, to będziemy mieć nie trzy tylko dwa schodki. Ale to jest akurat mało piwo, wiesz jak nam projektant przeprojektował kotłownię, że komin na górze "wylazł" na środku łazienki - myślałam, że mnie szlak trafi wczoraj, a mój mąż to już wyszedł z siebie. Najgorsze jest to, że wychodzi wprost na środek głównej belki, więc to już jest do rozbiórki, bo najpierw myślałam, że może przestawienie ścianek rozwiąże sprawę, ale niestety Tak więc widzisz Reniu problemy, problemy i pewnie ich nie koniec. Pozdrawiam Sabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amorek88 27.08.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2008 Witam,Aniłku77 no niestety nie widzę o Ciebie w albumie zdjęcia o które mi chodzi, bo zależy mi na tym aby było ono z zewnątrz budynku. Na zdjęciach widzę, że chyba masz zmieniony poziom posadzki w garażu (może zdjęcie nie oddaje stanu rzeczywistego), czyli nie jak w projekcie o 30 cm niżej niż pozostała część domu tylko na równi z resztą. W związku z tym moje pytanie czy musiałaś taką zmianę nanieść na projekt?I jeszcze jedna kwestia, co do której mamy pytanie - widzę że strop u Ciebie jest wylany na równym poziomie za całej powierzchni domu, a u Renaty zdaje mi się że strop nad garażem jest niżej. Proszę dziewczyny o odpowiedz,u której było robione zgodnie z projektem, a która wprowadzała zmiany odnośnie tego poziomy stopu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 28.08.2008 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 cześć retrowicze ja również jestem ciekawa jak jest z tym stropem nad garażem. Mam jeszcze dodatkowe pytanie do Aniołka 77- powiedz ile wyszło Tobie betonu na strop i wieńce. gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 28.08.2008 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Dziewczyny robi lam strop tak jak w projekcie - niestety.Jest on lany równo na całej powierzchni, a właściwie to nie na całej bo z przodu garażu go nie ma, ... a szkoda. Teraz muszę strop i tak tam budować ( z drewna za 2 tys. ) bo nie ma jak zainstalować silnika bramy garażowej. Aniołek77, Anulka, Małogosia - jak zamierzacie ustawić meble w salonie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 28.08.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Pozdrawiam dziewczyny i wszystkich Retro-wiczów Amorek 88 Rzeczywiście mamy ten sam poziom posadzek wszędzie - prawdopodobnie wykonawca nie zauważył adnotacji w projekcie , tak więc nie było to zamierzone . Małgosiu 2005 Jeżeli chodzi o ilość betonu na strop i wieńce musze sprawdzić, bo właściwie to monitorował mąż. Dam znać później Anulkaa Jeszcze tak daleko nie myślałam, ale jak już coś,to jednak ścianka oddzielająca salon od kuchni się przyda (jak u Reni),a meble w salonie to: sofa, lampa, szafka pod TV (lub opcja wisząca), kominek nie wiem, czy od razu, czy później - nie wiem jak z kosztami wyjdziemy do tego etapu i stolik wsio!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 28.08.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Gratuluję Wam dziewczyny takiego etapu, my chyba jednak będziemy mieli przeprawę z kominem tzn. będziem przesuwać masakra! Ja chcę na urlop!!!Może we wrześniu, ale z mężem ciężka przeprawa Buziaczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 28.08.2008 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Anulkaa zawsze można po chińsku hi hi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 28.08.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2008 Cześć!!! Powiedzcie czy przy kominach trzeba zwracać na coś szczególną uwagę bo w tej sprawie jesteśmy laikami. W hurtowni wycenili nam kominy Schiedel: Rondo 20+W wys 7 mb- 2.517,08 zł i Rondo Plus 20+W wys 7mb 3.325,95 zł. Czy takie są ok??? Coś za tanie mi się wydają w porównaniu do Waszych wycen. U mnie domek jak na razie bez dachu ale mebluję go w myślach od dawna Wydaje mi się że w salonie nie mamy dużego pola manewru więc podobnie jak u Was:wypoczynek tzn narożnik plus ewentualnie fotel, obok w wykuszu (tzn to tylko taki niewielki uskok) będzie stał stół. Po przeciwnej stronie kominek i szafka RTV plus wiszący TV i lampka też ale nie wiem jeszcze gdzie. Co do kuchni to ciągle się zastanawiam czy robić tą ściankę za oknem dzielącą kuchnię od pokoju czy jednak zrobic kuchnię całkiem otwartą. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 29.08.2008 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Dzięki dziewczyny. Mimo, że jestem najdalej z budową to nie nadążam z wizją umeblowania. Mam cały czas zgryza gdzie dać TV i jedyne miejsce jakie mi się nasuwa to ściana z oknem tarasowym ale ta bliżej kominka. Ale jakoś to mi się nie widzi, bo wtedy muszę dać wypoczynek na środek salonu i jest jeszcze problem ewentualnych zasłon. Hmmm. W tak ogromnym mieście jak nasze projektanta od wnętrz po prostu nie ma. To znaczy .....jest jedna pani ale terminy ma ................. za rok. Może znacie jakis prosty w obsłudze program do wizualizacji ? Nie mam czasu aby uczyć się czegoś dłużej niż godzinę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 29.08.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 U mnie projektantki umiejscowiły telewizor wiszący w rogu ściany kominkowej i okna tarasowego. Nie kupuje takiej naroznej dużej kanapy tylko dwie mniejsze. Daje to możliwośc zmiany jej miejsca. mam taka wadę że za dużo "jeżdze" meblami i za często wszystko zmieniam. Spróbuje wkliec ten salon -wizualizację tylko po południu. Aniołku 77 pamiętasz o tym betonie na strop i wience ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 29.08.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2008 Sobku to zalezy jaki masz piec czy kondensat czy nie. Przy kondensacie musisz mieć rurkę do odprowadzania skroplin. Upewnij się że jest to w shiedlu. Ja zrezygnowałam z kondensata, ale zanim zdecydowałam sie na normalny turbo to np. okazało się że piec systemowy z Bolesławca nie jest przystosowany do pieca kondensata (info od producenta, chociaż niektóre osoby na forum zakładały mimo tego) i trzeba wkład kwasówke. Przy zwykłym piecu to chyba będzie o.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts