małgosia2005 07.11.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 hej Sobku jak masz zamówienie bądź fakturę i dowód wpłaty swoich pieniędzy to lepiej moze napisz wezwanie przedsądowe do tej firmy i wyslij za potwierdzeniem odbioru oczywiście. Daj im np tydzień na przywieżienie towaru bo w przeciwnym razie skerujesz sprawę do sądu- postepowanie cywilne. Jak to nie poskutkuje to jeszcze jedno wezwanie. Jak masz znajomego radcę lub adwokata to niech on odpisze to wezwanie. Powinno zadziałać. Może facet "zaskoczy". pozdrwaiam Gośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 07.11.2008 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2008 Gosiu nie będziemy tracić czasu na wezwania, zresztą osoby fizyczne nie mają obowiązku wzywać dłużnik. Wiele nerwów straciliśmy i czasu na rozmowy z nim. Nie tylko my ale i znajomy radca też z nim rozmawiał. Tydzień temu powiedział że dachówka niestety nie dojedzie choć niby samochód załadowany od miesiąca i że przeleł nam pieniądze tydzień temu w czwartek ale niestety pieniędzy brak. Szkoda słów. Doradźcie jakie rynny kupić??? Jutro musimy zamówić. Chyba weźmiemy z firmy Wavin- mamy wycenę łącznie z hakami na 2800. Ale jaki kolor??? Dachówka będzie miedziana z firmy Creaton- podobna do dachówki Reni- minimalnie ciemniejsza i zastanawiam się między ciemnym brązem a miedzianym. Proszę doradźcie który kolor ładniejszy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burczymucha 08.11.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Głowa mi juz pęka.....szukam,czytam i słuchamco jest najlepsze na sciany,kazdy ma swoje teorie ....moze jestescie mi w stanie pomóc????Drodzy forumowicze Miał by Ytong 360 mm,potem ktoś doradził mi suporex z ociepleniem 12 cm styropianu,potem czytałem na forum o POROTHERMIE A TERAZ KTOŚ POWIEDZIAŁ MI O CERAMICE u-220....gŁOWA MI PĘKA A MUSZE PODJĄC JAKĄS DECYZJE!!!!Na pewno bedzie to sciana 240 mm i ocieplenie 120 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burczymucha 08.11.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 we wtorek przyjezdzaja sciagac nawierzchniówke, w piatek geodeta wytyczyc nasze piekne retro,w sobote kopac fundamenty a w poniedziałek zaczynaj lac fundamenty oby pogoda dopisała i mogli zalac płyte przed zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Kuta 08.11.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2008 Droga Anulko77- dawno nie było Cię na tym forum. Mieliśmy domówic się, co do terminu i możliwości zobaczenia Waszego pięknego domku. Jeszcze raz przesyłamy Ci maila, na którego możesz przesłac swoje namiary- [email protected] (emkutajeden).Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 10.11.2008 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2008 Witam U nas dach zafoliowany i odeskowany+ teraz czekamy na dachowke i mamy nadzieje ze tym razem nie bedzie problemow.Dachówka Creaton Kerafane kolor miedziany i rynny Wavin też kolor miedziany przyjadą w czwartek i do soboty chłopaki obiecują zakończenie prac związanych z dachem. Oby pogoda dopisała.Pozdrawiam i zapraszam do oglądaniahttp://foto.onet.pl/guu5c,q4q4w04c4n2g,u.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 13.11.2008 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/50161857ae51e0b0.htmlsprubuje wstawić kilka fotek może się uda jeśli nie zapraszam do albumu http://mayk40.fotosik.pl/zdjecia/1.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 13.11.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 http://images35.fotosik.pl/30/97e7ccca8ffd2a7cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 13.11.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 http://images35.fotosik.pl/30/97e7ccca8ffd2a7cm.jpghttp://images35.fotosik.pl/30/97e7ccca8ffd2a7cm.jpghttp://images41.fotosik.pl/30/c3142278d80af16cm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 13.11.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 spróbuję i wyszło muszę się pochwalić niestety chyba nie zdążę przed mrozami wylać teriwy trudno poczekam do wiosny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 13.11.2008 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 http://images44.fotosik.pl/30/6fd1727e77805adem.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 13.11.2008 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2008 Witaj Macieju. Mam nadzieję że poradziłeś sobie z tąścianką o którą pytałeś. Domek przezentuje się świetnie i piwnice robią wrażenie. Może zimy nie będzie i uda Ci się wylać strop. Pozdrawiam i życzę postępów. A u nas dzisiaj przyjechała dachówka- Creaton Kerafane- kolor miedziany-śliczna i panowie do dachu przyjdą w poniedziałek. Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 15.11.2008 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 cześć mam pytanko do osób, które podniosły dach o ściankę kolankową: czy robiliście to w ten sposób, że dołożyliście na całym obwodze stropu warstwę cegieł, na tym wieniec i do tego przymocowany jest dach, czy też ta warstwa cegieł jest co jakiś czas przedzielona takim słupkiem łączącym wieniec stropu z tym drugim wieńcem (w środku tego słupka są pręty stalowe wychodzące z wieńca stropu)? Pytam bo nasz cieśla stwierdził, iż takie coś powinno być, żeby dach nie był zamocowany tylko do tego drugiego wieńca, ale też musi być w jakiś sposób połączony ze stropem. Oczywiście nasz kierbud i murarz nic o tym nie wspomnieli i w tym momencie nie mamy tych słupków. Nie wiemy czy cieśla przesadza, czy tez jest to rzeczywiście konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 15.11.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Cześć GosiuMy chcieliśmy ominąć te pionowe zbrojone słupki betonowe ale nasz kierownik się na to nie zgodził. Mamy więc jedną warstę pustaków z przerwami zazbrojonymi chyba co 150 cm na te własnie słupki lane z betonu i na to wszystko wieniec.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segab1 15.11.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 WITAM SERDECZNIE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segab1 15.11.2008 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 Tak wygladal nasz dom przed polozeniem dachowki.http://foto.onet.pl//kvy8p,ssps0dek8g8s,h5l94,u.html#h5l94 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segab1 15.11.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2008 ja mam pytanie do osob ktore maja juz drzwi garazowe z automatyka,zdaje mi sie,ze ktos mial Wisniowskiego. Jaka jest cena? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 16.11.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 Cześć segab1Nie piszesz o jaką szerokość drzwi garażowych Ci chodzi i o jaki kolor a ceny są różne. Zależy też od regionu w jakim kupujesz.Kolor orzech, drzwi 2100x4500 - z montażem 5.900 zł.Aniołek77 miała inny kolor -złoty dąb bodajż i trafiła na promocję tego kolorui było taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 16.11.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2008 segab1 mam pytanie co do Twoich okien, widziałem chyba w salonie od strony "jadalni" okno bez poprzeczki pionowej, czy masz tam tylko okno uchylne? I drugie pytanie okno tarasowe masz podzielone aż na 4-y czesci, czy powiekszales je czy to standardowy wymiar 270? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burczymucha 18.11.2008 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witam wszystkich!!!U nas jak na ta pore roku prace ida dobrym torem Dziś zalali nam ławy a jutro zabieraja sie za szałowanie fundamentów!!!Troszke przeraziła mnie ilość betonu do ław bo az 40 m3,ale to wina koparki bo wykopał na 60 cm i w naroznikach bylo co wlewać. Co do kosztów robocizny to : -fundament-6 tys. -zasyp,zageszczanie,płyta,izolacja i kanalizacja - 6 tys. -parter i izolacja pozioma pod murami -5 tys. -strop - 5 tys. -kominy,podmmurówki i wieńce - 6 tys. -więzba-6 tys. -pokrycie dachu,okucia,okna dachowe,rynny-6 tys. uwazam ze jak na ten czas to mam dobre ceny i brygada tez swietna nawet sam inspektor ich bardzo pochwalił pracowici,sprzataja po sobie i co najwazniejsze nie pija!!!!!!! po zasypie zakończymy prace na ten rok chyba ze pogoda dopisze jak przewiduja i zalejemy płytę i od wczesnej wiosny na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts