Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

hej Sobku :D

jak masz zamówienie bądź fakturę i dowód wpłaty swoich pieniędzy to lepiej moze napisz wezwanie przedsądowe do tej firmy i wyslij za potwierdzeniem odbioru oczywiście.

Daj im np tydzień na przywieżienie towaru bo w przeciwnym razie skerujesz sprawę do sądu- postepowanie cywilne. Jak to nie poskutkuje to jeszcze jedno wezwanie. Jak masz znajomego radcę lub adwokata to niech on odpisze to wezwanie. Powinno zadziałać. Może facet "zaskoczy".

pozdrwaiam Gośka

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gosiu nie będziemy tracić czasu na wezwania, zresztą osoby fizyczne nie mają obowiązku wzywać dłużnik. Wiele nerwów straciliśmy i czasu na rozmowy z nim. Nie tylko my ale i znajomy radca też z nim rozmawiał. Tydzień temu powiedział że dachówka niestety nie dojedzie choć niby samochód załadowany od miesiąca i że przeleł nam pieniądze tydzień temu w czwartek ale niestety pieniędzy brak. Szkoda słów.

Doradźcie jakie rynny kupić??? Jutro musimy zamówić. Chyba weźmiemy z firmy Wavin- mamy wycenę łącznie z hakami na 2800. Ale jaki kolor??? Dachówka będzie miedziana z firmy Creaton- podobna do dachówki Reni- minimalnie ciemniejsza i zastanawiam się między ciemnym brązem a miedzianym. Proszę doradźcie który kolor ładniejszy

Pozdrawiam

Głowa mi juz pęka.....szukam,czytam i słuchamco jest najlepsze na sciany,kazdy ma swoje teorie ....moze jestescie mi w stanie pomóc????Drodzy forumowicze :) :) :) Miał by Ytong 360 mm,potem ktoś doradził mi suporex z ociepleniem 12 cm styropianu,potem czytałem na forum o POROTHERMIE A TERAZ KTOŚ POWIEDZIAŁ MI O CERAMICE u-220....gŁOWA MI PĘKA A MUSZE PODJĄC JAKĄS DECYZJE!!!!Na pewno bedzie to sciana 240 mm i ocieplenie 120 mm

Witam

U nas dach zafoliowany i odeskowany+ teraz czekamy na dachowke i mamy nadzieje ze tym razem nie bedzie problemow.

Dachówka Creaton Kerafane kolor miedziany i rynny Wavin też kolor miedziany przyjadą w czwartek i do soboty chłopaki obiecują zakończenie prac związanych z dachem. Oby pogoda dopisała.

Pozdrawiam i zapraszam do oglądania

http://foto.onet.pl/guu5c,q4q4w04c4n2g,u.html

Witaj Macieju. Mam nadzieję że poradziłeś sobie z tąścianką o którą pytałeś. Domek przezentuje się świetnie i piwnice robią wrażenie. Może zimy nie będzie i uda Ci się wylać strop. Pozdrawiam i życzę postępów.

A u nas dzisiaj przyjechała dachówka- Creaton Kerafane- kolor miedziany-śliczna i panowie do dachu przyjdą w poniedziałek.

Pozdrawiam wszystkich

cześć :)

mam pytanko do osób, które podniosły dach o ściankę kolankową: czy robiliście to w ten sposób, że dołożyliście na całym obwodze stropu warstwę cegieł, na tym wieniec i do tego przymocowany jest dach, czy też ta warstwa cegieł jest co jakiś czas przedzielona takim słupkiem łączącym wieniec stropu z tym drugim wieńcem (w środku tego słupka są pręty stalowe wychodzące z wieńca stropu)? Pytam bo nasz cieśla stwierdził, iż takie coś powinno być, żeby dach nie był zamocowany tylko do tego drugiego wieńca, ale też musi być w jakiś sposób połączony ze stropem. Oczywiście nasz kierbud i murarz nic o tym nie wspomnieli i w tym momencie nie mamy tych słupków. Nie wiemy czy cieśla przesadza, czy tez jest to rzeczywiście konieczne.

Cześć segab1

Nie piszesz o jaką szerokość drzwi garażowych Ci chodzi i o jaki kolor a ceny są różne. Zależy też od regionu w jakim kupujesz.

Kolor orzech, drzwi 2100x4500 - z montażem 5.900 zł.

Aniołek77 miała inny kolor -złoty dąb bodajż i trafiła na promocję tego kolorui było taniej.

Witam wszystkich!!!U nas jak na ta pore roku prace ida dobrym torem :lol: Dziś zalali nam ławy a jutro zabieraja sie za szałowanie fundamentów!!!Troszke przeraziła mnie ilość betonu do ław bo az 40 m3,ale to wina koparki bo wykopał na 60 cm i w naroznikach bylo co wlewać.

Co do kosztów robocizny to :

-fundament-6 tys.

-zasyp,zageszczanie,płyta,izolacja i kanalizacja - 6 tys.

-parter i izolacja pozioma pod murami -5 tys.

-strop - 5 tys.

-kominy,podmmurówki i wieńce - 6 tys.

-więzba-6 tys.

-pokrycie dachu,okucia,okna dachowe,rynny-6 tys.

uwazam ze jak na ten czas to mam dobre ceny i brygada tez swietna nawet sam inspektor ich bardzo pochwalił :lol: pracowici,sprzataja po sobie i co najwazniejsze nie pija!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

po zasypie zakończymy prace na ten rok chyba ze pogoda dopisze jak przewiduja i zalejemy płytę i od wczesnej wiosny na nowo. :lol: :lol: