Sobek1 18.11.2008 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 Witajcie Retrowicze!!!U nas znów prace ruszyły. Wczoraj zaczęli kłaść dachówkę. Mam pytanko do wszystkich, którzy etap dachu mają za sobą: Jaką powierzchnię mają Wasze dachy????My budukemy Retro2 i zrobilismy ścianke kolankową na 50 cm tj pustak plus wieniec i belki stropowe zamówilismy dłuższe o 40 cm- nic więcej w dachu nie było zmieniane. Kupiliśmy 260 m2 dachówki i zastanawiam się czy wystarczy. Proszę napiszcie jaką powierzchnię mają Wasze dachy.Pozdrawiam[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segab1 18.11.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2008 hej Piogron! jesli chodzi o okno w salonie to zrobione jest ono na stale jako witryna z racji takiej,ze wszystkie okna w domu mam powiekszone i okucia przu uchylnym moglyby nie wytrzymac.Jesli chodzi o okno tarasowe to jest ono powiekszone na jakies 3.60. Zaznaczam,ze mam sciane boczna zewnetrzna od salonu przesunieta o 1.5 wiec moglem sobie pozwolic na wieksze okno.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glossy 19.11.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 podpisuję listę zdjęcia obejrzałam - ech jakbym już chciała się tak wkurzać na robotników u nas jeszcze jakieś 2 tyg. żeby nasz sprzedawca dostał z sądu papier, że może sprzedawać ziemię... mam nadzieję, że przed emerytką zdążymy wybudować dom ps. emerytką synka życzę Wam sprzyjającej aury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 19.11.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2008 Zaznaczam,ze mam sciane boczna zewnetrzna od salonu przesunieta o 1.5 Możesz sprecyzować czy powiększyłeś salon kosztem zmniejszenia mniejszego pokoju, czy poszerzyłeś budynek o 1,5m? Nie wiem czy dobrze zrozumiałem. A jakiej wielkości masz te witryny okienne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 20.11.2008 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2008 cześć więźba u mnie wreeeszcie zrobiona. w międzyczasie powstał taras i ganek z gazonem. Dekarz ma wejść w przyszłym tygodniu, tylko ta pogoda . mam pytanie do ANULKI Aniu jak rozwiązałaś kwestię wejścia do tego pomieszczenia nad garażem?. pozdrawiam Małgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burczymucha 21.11.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 witajcie retrowicze....przez ten deszcz prace stoją,a ławice mokną i mokną.Martwie sie kiedy przestanie i budowlańcy wrócą do pracy!!!Z niepokojem patrze za okno i prognozę pogody,bo nie wyobrażam sobie zostawic w takim stanie ławic na zimę.Ale firma uspokaja mnie ze w nastepnym tyg zakończa stan zero bez względu na pogode.Trzymam ich za słowo.A na działce błoto...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 21.11.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2008 AnulkaCzy możesz zdradzić jak zaplanowałaś łazienkę na poddaszu ?Dolną łazienką też się pochwal. Jaki będziesz mieć układ i wogóle. Małgosia2005Może jakieś zdjęcia ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 26.11.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 hej u mnie kominy sie wykańczają (bede miała tynkowane) i dachówka zaczęła się kłaść . Aniu kafelki piekne, bardzo delikatne i stylowe. A co do ilości płytek to kładziemy tylko tam gdzie "trzeba" tj przy umywalkach np. Na pewno nie na całej scianie od dołu do sufitu. Forumowiczka Jasia ma stylową łazienke i niewiele płytek. Podoba mi się. pozdrawiam Małgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malutka_ao22 26.11.2008 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 CZESC MAM PROSBE JESLI KTOS JEST ZAINTETRESOWANY PROJEKTEM RETRO TO PROSZE O KONTAKT ZE MNA NA EMAIL I WSZYSTKO WYJASNIE DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malutka_ao22 26.11.2008 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 TU PODAJE EMAIL: [email protected] jesli ktos bedzie zainteresowany to porozmawiamy tez telefonicznie dziekuje i prosze pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olacello 29.11.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2008 Właśnie przymierzam się do kupienia projektu Retro(odbicie lustrzane),już od kilku miesięcy śledzę Wasze zmagania z budową. Mam pytanie czy ktoś robił już może podpiwniczenie do retro?i poszukuję jakiegoś dobrego i sprawdzonego architekta do wprowadzenia zmian (Warszawa),pozdrawiam i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 30.11.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2008 hej wklejam aktualne zdjęcia naszej budowy. Baliśmy się trochę podniesienia scianki kolankowej ze względu na utrate proporcji domu, ale raczej nie widać że coś zostało zmienione( zobaczymy po położeniu całej dachówki ) małgośka http://picasaweb.google.pl/malgosia0908/Retro# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 04.12.2008 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 Anulkaa No prosze Anulkaa pięknie się prezentuje Wasz domek. Witam wszystkich. Ja tak na chwilkę, żeby uzupełnić co nie co;) Reniu Idziesz jak burza, jak zwykle!!! [/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 04.12.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2008 znowu zapomniałam, jak się wkleja te fotki, więc odsyłam do fotosika - tam aktualne zdjęcia. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f4abfa8e5c8161c4.html http://images49.fotosik.pl/37/a3f4949036b550b8m.jpg ........ i tak dalej i tak dalej.Teraz jesteśmy na etapie kładzenia siatki pod tynk. A potem jak pogoda pozwoli , kto wie może i samego tynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W.I.K. 06.12.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2008 Witamy. U nas w tym tygodniu panowie skończyli posadzki, wygląda pięknie i gładko.... Centralne skończone, elewacja prawie też ale z klinkierem i resztą prac wstrzymujemy się do wiosny ponieważ jest bardzo dużo wilgoci. Chyba że cudem samo wcześniej wyschnie to pomyslimy może o kaflach. Suszymy, wietrzymy ale przy takiej "zgniłej" pogodzie to i tak mało. http://foto.onet.pl/jkwr0,obkk7wswmwdk,u.html?P=9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 10.12.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Aniu wklej jakieś zdjęcia domku wewnątrz. Ciekawa jestem jak wyszła u Ciebie góra. pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mik-duś 10.12.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2008 Po pierwsze muszę wszystkim pogratulować wspaniałych domów, które rosną z dnia na dzień. Od tygodnia bodajże i my staliśmy się szczęśliwymi posiadaczami projektu Retro. Oczywiście nie obyło się bez zmian - jednak nic nowego nie wymyśliliśmy. Jak sporo osób wydłużyliśmy garaż o 2m i będziemy tam mieć pralnię i kotłownie. Na miejscu "starego" pom. gospodarczego będzie troszkę większą spiżarka i kuchnia zyskała troszkę miejsca. Poza tym kombinuję, żeby coś pozmieniać na górze, kusi mnie jakoś.A'propos mógłby mi podać ktoś wymiar łazienki na górze? Bardzo proszę. Narazie jesteśmy na etapie papierologii i stwierdziłam, że nie ma sensu jeszcze zakładać dziennika. Jeśli wszystko dobrze pójdzie zaczniemy budowę na wiosnę.Tymczasem bacznie obserwuję Wasze zmagania. Pozdrawiam wszystkich serdecznie:)Klaudia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burczymucha 11.12.2008 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2008 Witam wszystkich,dzis zakończyliśmy prace związane z fundamentem,nasze Retro wyszło nad ziemię na tym etapie zakończymy w tym roku.Pogoda dopisywała przez cały czas prac wiec bardzo mnie to cieszy.Ostateczny koszt fundamentu z robocizną to 24 tysiące Daliśmy do wyceny materiały i więzbee do kilku firm zobaczymy jak policzą .Gratuluję wszystkim postępów w pracach domki wyglądają ślicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 12.12.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2008 Aniołek77Sabinka - super kolor rolet i okien.I wogóle domek ślicznie wyszedł. No,no, tempo macie zawrotne.Jaki planujesz kolor elewacji ?Teraz przerwa czy może dalej , do przodu ?Pozdrowienia dla męża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 14.12.2008 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2008 cześć wklejam aktualne zdjęcia.Wykończenie (obróbka) komina niestety później oraz umieszczenie dwóch dachówek wentylacyjnych. Mam pytanie do osób które zamierzają stawiać przypory -jak robicie z rynnami?. Przesuwacie je tak żeby nie stykały się z przyporami czy też możliwe jest wpuszczenie rynny w te przypory. pozdrawiam gośka http://picasaweb.google.pl/malgosia0908/Retro# Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts