małgosia2005 30.12.2008 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 jest to dobra cena gdy wszystko wykonuje ekipa a Ty do niczego nie przykładasz ręki. Przy jakims wkładzie pracy z Twojej strony negocjuj. Nie wiem gdzie sie budujecie, bo to tez ważne - w mniejszych miastach taniej. pozdrawiam Małgośka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maxr 30.12.2008 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Muj wkłąd to wszystko co jest związane z pradem i kablami, sam położe wszystkie płytki i wykonam wszystkie białe montaże w każdej instalacji oprucz piece gazowego bo trzeba mieć kwit, Hydraulik ułożyy wszystkie rury . Tak więc mam nadzieje że się zamkne w ok 350000 może bez kompletnie wykończonego poddasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 30.12.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Cześć Michał i maxr!!!U nas koszt stanu surowego otwartego przy Retro2 wyniósł ok 174 tys w tym robocizna 53 tys (sam dach 20 tys).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 30.12.2008 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Cześć zaawansowani Retrowicze!!! Czy moglibyście zamieścić zdjęcie hollu na górze bo muszę zaplanować drzwi do dodatkowego pomieszczenia i zastanawiam się nad likwidacją jednej ściany przy wejściu na górę- Planuję zrobić barierkę i obok taki wąski korytarzyk prowadzący do pokoju ale jakoś nie widzę tego wszystkiego . Jednocześnie ten holl będzie większy i zastanawiam się właśnie czy warto aby był większy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona80 30.12.2008 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 Witam My również kupliśmy projekt Retro i jesteśmy na etapie adaptacji . Chciałabym sę dowiedzieć czy ktoś z forumowczów buduje dom w woj lubelskm??? Bardzo chcielibyśmy zobaczyć domek ponieważ planujemy kilka zmian i zapewne wizytacja i zobaczene domku bardzo by nam pomogło. Pozdrawam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 31.12.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 cześć Wszystkim w starym roku.Maxr - u mnie koszt robocizny bez tarasu i schodów wyniósł 45 tys. Sobek1 - nie mam narazie lepszych ale może się przydadzą.Na wprost wejścia na górę:http://foto3.m.onet.pl/_m/a011edf830187ac7c995ab6af0ed448b,10,19,0.jpg wejście do pokoju nad salonem: http://foto3.m.onet.pl/_m/e1d1f0ea5a35425beb883b3aec6b6afb,10,19,0.jpg Po południu postaram się wkleić drugą stronę korytarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 31.12.2008 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Cześć Reniu!!!Dziękuję Ci bardzo za zdjęcia.Jak znajdziesz chwilkę to wklej zdjęcia drugiej strony i jeśli możesz to takie z widokiem od okna na schody. Reniu czy z tej strony gdzie jest wyjście schodami na górę jest ten większy pokój, czy ta strona z łazienką?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 31.12.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Znalazłam jeszcze jedno zdjęcie, co prawda bardzo stare, ale ściany już są. Jest to widok dokładnie z miejsca wejścia na poddasze. Po prawej wejście do mniejszego nieco pokoju (nie tego nad salonem), na wprost - łazienka. W naszym projekcie układ góry jest chyba odwrócony, bo z tego co pamietam Ty masz ten mniejszy projekt. Tak ? U nas łazienka nie jest nad salonem ale bliżej garażu, prawie nad nim. Nad salonem jest większy pokój, z 3 oknami dachowymi. Może coś z tego mojego przydługiego tłumaczenia zrozumiałaś. http://foto3.m.onet.pl/_m/089c532c1a9f2abe2ed11276bc8a3067,10,19,0.jpg W holu na górze jest na tyle miejsca, że wstawiamy tam dwuosobową sofę i lampę. I jest to jedyne miejsce na poddaszu gdzie nie likwidujemy skosów ścianką kolankową pod oknem tylko zostawimy tak jak jest. Iwona80 My co prawda na Podkarpaciu a nie w lubelskim ale z tego co wiem to chyba i tak najbliżej Ciebie. Zapraszamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 31.12.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 Sobek1 - dokopałam się jeszcze do czasów wznoszenia ścianek działowych na poddaszu.http://foto3.m.onet.pl/_m/bc98baea91c6667fc27ea989c7c8deb7,10,19,0.jpg Zdjęcie (chyba jedyne) od strony okna w holu. Po prawej wejście do pokoju nad salonem. Po lewej od tej dużej dziury - wejście do pokoju mniejszego.Wejście na poddasze dokładnie na wprost (widać odrobinę drabiny). http://foto0.m.onet.pl/_m/7244a0947c805a99104fd6aa35200f70,10,19,0.jpg A to robione z pokoju nad salonem. Hol to powierzchnia pomiędzy ściankami po lewej - tam gdzie okno. I mam jeszcze takie.http://foto0.m.onet.pl/_m/86e4db95ed77df9e2a45ab6ae71fffc4,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 01.01.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 Reniu bardzo Ci dziękuję. Już teraz wszystko widzę a właściwie widzę to że w moim Retro2 rozwiązanie chyba nie jest zbyt dobre bo schody wychodzą przy wejściu do tego dużego pokoju(bo u mnie jest on z tej strony gdzie garaż). Po tej stronie będę miała nad garażem dodatkowe pomieszczenie czyli wychodząc ze schodów miałabym od razu drzwi- tak jak u Ciebie do dużego pokoju, a za nimi kolejne drzwi do pomieszczenia nad garażem. Powiedz Reniu jak Ty to widzisz bo mi się wydaje że nie jest to dobre rozwiązanie aby wychodzić ze schodów i od razu mieć ścianę z drzwiami. Chyba dużo lepiej tak jak w Waszym Retro- czyli przy wejściu wnęka z drzwiami do pokoju i ta cofnięta ścianka z drzwiami do łazienki- a u mnie z wnęka z drzwiami do pokoju i cofnięta ściana z drzwiami do dodatkowego pomieszczenia- i wtedy jedna i druga strona wyglądałaby tak samo. Albo takie rozwiązanie z wąskim korytarzykiem i barierką - tylko wtedy zwiększy się holl a zmniejszą pokoje (zdjecie 56) http://utek76.fotosik.pl/albumy/420139.html#e.Proszę o radę i pozdrawiam iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 02.01.2009 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Witam serdecznie Wszystkich w nowym 2009 roku.Mam nadzieję, że nie będzie gorszy od starego i przyniesie nam wiele radosnych chwil. Sobek1Co do rozmieszczenia drzwi na górze to mogę Ci jedynie doradzić abyś robiła tak, jak jest praktycznie a nie tak jak ładnie. Pomyślcie czy będzie Wam tak wygodnie wchodzić i wychodzić, a to czy widać od schodów parę drzwi czy jedne to dla mnie nie ma znaczenia.Nie pamiętam też czy podniosłaś ściankę kolankową i o lie jeśli tak.Sprawdż czy po protu zmieszczą Wam się drzwi po wylewce i czy będą typowe, czy trzeba zamawiać u stolarza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 02.01.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Cześć Reniu!!!Właśnie też patrzę tu na praktyczną stronę i wydaje mi się że ciężko byłoby od razu ze schodów wchodzić do pomieszczenia. Wydaje mi się że tak jak u Was z drzwiamy w ścianie oddalonej byłoby łatwiej.Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysiek i beata 03.01.2009 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 witam wszystkichNazywamy się Krzysiek i Beata. Jesteśmy z Plocka. Szukamy wymarzonego projektu naszego domu. Podoba nam się projekt retro, ale mamy parę wątpliwości.Czy ktoś jest w stanie pokazac nam taki dom w trakcie budowy i rozwiac nasze wątpliwości? Mój adres [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaniaC 04.01.2009 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam wszystkich serdecznie. Od dawna śledzimy z mężem to forum, gratulujemy zaawansowania robót. Jeszcze w tym miesiącu chcielibyśmy zakupić projekt, nie możemy się jednak zdecydować RERTO czy RETRO 2. Oba projekty wymagają modyfikacji, nie wiem tylko który mniejszej W związku z tym mamy do Was prośbę, jeśli to nie będzie duży problem prosimy o przesłanie (chyba najprościej zdjęcia) rzutu parteru i piętra RETRO i RETRO 2 tak aby widoczne były wymiary pomieszczeń ([email protected]) Z góry serdecznie dziękujemy i pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kułaki 04.01.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2009 Witam serdecznie Wszystkich Retrowiczów! My również od kilku miesięcy śledzimy to forum. Wkrótce planujemy zacząć budowę i Retro wydaje nam się najlepszym projektem. W.I.K - serdecznie dziękujemy za możliwość obejrzenia waszego domku na żywo. Wygląda super, jeszcze lepiej niż na zdjęciach. Dzięki Wam podjeliśmy ostateczna decyzję, wkrótce kupujemy projekt RETRO i ruszamy z budową... Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burczymucha 05.01.2009 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2009 witajcie dostałem dzis wycene wiezby dachowej.Musielismy wzmocnić krokwie bo projekt jest dostosowany do 2 strefy opadowej a tam gdzie sie budujemy jest 3 strefa.Wyszło mam o 2 kubiki wiecej niz w projekcie.Cena z acała wieżbę 8.200 zł.Co Wy na to??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EwaRobo 06.01.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam Wszystkich Retrowiczów ! Najlepsze życzenia dla całej społeczności na Nowy Rok ! i mam prośbę do osób z okolic Wrocławia, jesteśmy z Oleśnicy k. Wrocławia i marzy nam sie z żoną coby obejrzeć stan surowy jakiegoś zamkniętego już Retro. Przy pomyślnych wiatrach chcielibyśmy wiosną wystartować .. Mamy dylemat "stary jak Retro" dylemat ze ścianką kolankową, podnosić czy nie .. ? Gdyby była szansa obejrzeć jeden 'bez ścianki' i 'ze ścianką' - tu prośba chyba do Aniołka Segab1 lub do Anulkii , może byłaby taka szansa ? Bardzo byłbym wdzięczny za kontakt w przypadku Waszego przychylnego zdania wysyłam też moją porśbę indywidualnie z moimi danymi na priv'a .. Pozdrawiam Robo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 06.01.2009 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam serdecznie po dłuuuuuugiej przerwie "starych" i "nowych" Retro-wiczów. Przede wszystkim życzę w tym Nowym 2009 roku samych postępów w budowach, tym którzy są już na końcówce pomyślnego zakończenia budów, a rozpoczynającym budowę duuuuuużo cierpliwości i samych dobrych i pogodnych dni Ewa i Robo zapraszamy do Kędzierzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 06.01.2009 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Anulka Mój majster liczy sobie 30 zł. Nie ważne czy ściana czy podłoga. Nie mam zupełnie czasu na nic- w pracy i w domu, więc temat zakupu płytek leży odłogiem. Chyba dostałam zadyszki budowlanej. Mam co prawda wybrane kolekcje ale nie chce mi się wziąść za przeliczenia ile płytek w jakim kolorze, gdzie dekory itd. A bez tego nie kupię. Mam też zrobioną podstawę pod kominek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giovaniiii 06.01.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2009 Witam!! Przymierzam sie do tego projektu, juz prawie ze sie zdecydowalem ale mam watpliwosci co do wielkosci poddasza. Ogladam podobny projekt gdzie poddasze wg metrow jest znacznie wieksze a wielkosc i kubatura budynku jest mniejsza. Skad moga sie brac te roznice w wielkosci poddasza ? link do podobnego projektu: http://www.projekty.ign.com.pl/?p=detail&id=346&opcja=opis Pytanie do tych którzy mają już wybudowane poddasze. Czy jest szansa zmieścić tam 3 pokoje? Oczywiście tak zeby ich wielkość była akceptowalna. Zastanawiam się o ile zwiększy się powierzchnia pokoi po podniesieniu ściany o jedną cegłę. Pozdrawiam Janek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts