Sobek1 15.02.2009 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Cześć!!!Wybraliśmy nareszcie elektryka i hydraulika- elektryk 40 zł za punkt- bez gniazdek 35 zł a hydraulik 120 za punkt. Czy zakładacie grzejnik w garażu i holu na dole- w holu będzie ogrzewanie podłogowe i zastanawiam się czy jest konieczny, a garaż mamy na jeden samochód i przejście z domu zlikwidowalismy i też nie wiem czy powinien tam być. Kupiliśmy też styropian na ocieplenie domu Termoorganika- 15 cm- 100 zł za kubik i wełnę na poddasze Isover 109,50 za rolkę- 18 cm plus 5 cm i 10 cm na stryszek.Wycena okien będzie w poniedziałek. Na bramę firmy Wiśniowski dostalismy 12% rabatu czyli będzie kosztowała 3050- 260cm szerokości 210 wysoka.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segab1 15.02.2009 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 witam! mam pytanie do SOBEK1. Jestes z okolic Wroclawia i rozumiem, ze brame wisniowski zamawiales we Wroclawiu? jesli mozesz to daj namiary na firme. A ta wycena jest zrobiona bez automatyki? dzieki z gory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaaman 15.02.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 SebekCzy ceny które podałeś za elektryka i hydraulika to są ceny z materiałem ?[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 15.02.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 CześćBrame zamówimy w Strzelinie- to 36 km od Wrocławia, ale w Budusie też dostaliśmy 12% rabatu ale montaż był droższy- cena za brame bez napędu.A koszt hydraulika i elektryka to koszt robicizny.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 18.02.2009 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 u nas prace kończy elektryk (podobno w piątek), potem od poniedziałku ma wejść hydraulik. Musimy jeszcze zabić jakoś otwór na bramę, ale to już kolega małzonek zrobi, brama jednak przyjedzie jak wytynkują garaż. a teraz trochę prywaty pozdrawiam Pana Nauczyciela (nie gadaj tyle na gadu gadu w trakcie lekcji) gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cichym 18.02.2009 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam, Słyszał może ktoś opinie o Niemieckim POROTHERM Wienerberger 44 cm. Mam zamiar stawiać takie ściany. Dostałem dzisiaj ofertę od firmy która sprowadza POROTHERM z Niemiec i na dzień dzisiejszy dostałem cenę 5,9 zł/szt brutto z dostawą na plac budowy. Cena bardzo atrakcyjna w porównaniu z cenami u nasz w hurtowniach. Dostawca mówi że to taki sam tylko dziwi mnie tak niska cena jak euro idzie tak w górę. PozdrawiamMichał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
segab1 18.02.2009 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 SOBEK1mam pytanie do Ciebie odnosnie bramy garazowej ze Strzelina. Moglbys mi dac namiary na ta firme? albo przeslij mi na poczte [email protected]z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela1000 18.02.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 właśnie zamierzam kupić projekt retro bardzo nam się podoba jest przestronny i funkcjonalny czy może ktoś z okolic łodzi ma już postawiony ten budynek z chęcią podjechałabym z mężem obejrzeć jak wygląda na zewnątrz i wewnątrz interesują mnie również zmiany wiele czytałam o przeróbkach takich jak: doprojektowany wykusz w salonie, garaz wydluzony do przodu o 1 m, strop wylewny (ciezki) na calosci przez co nad garazem mamy dodatkowy pokoj, sciana kolankowa podniesiona o 3 cegly.Zrezygnowalismy tez z pomieszczen gospodarczych kolo kuchnCiekawa jestem co wy retrowicze o tym sądzicie Czy zna ktoś z okolic łodzi albo w łodzi jakiegoś porządnego i niedrogiego projektanta chcę podpiwniczyć część budynkuproszę o pomoc a w przyszłości ja odwdzięczę się tym samympozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 19.02.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 hej Izabelo zapraszamy do nas. My budujemy się pod Łodzią. Proponuje jednak poczekać na zmianę pogody bo warunki na drodze ciężkie. Gdyby nie samochód z wyzszym zaiweszeniem to nie wiem czy dotarlibysmy do działki. pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 19.02.2009 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Cześć Segab!!!Brama Wiśniowski- rabat 12%- Strzelin- Mrówka tel. 071-796-29-55. A czy wiesz może gdzie na Dolnym Ślasku dają największe rabaty na okna firmy OknoPlast?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Kuta 19.02.2009 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 Dobry wieczór Retrowicze. Małgosia 2005, czy pamiętasz ile poszło Ci bloczków oraz betonu na fundamenty łącznie z wylaniem chudziaka? Podniosłaś ścianę kolankową o pustak +wieniec (my też tak planujemy), czy w związku z tym wydłużałaś krokwie? Z góry dzięki za odpowiedź- Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 20.02.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 cześć Marcinie podnosilismy ścianke własnie o tyle co piszesz, ale nie przedłużalismy krokwi. Na tzw zapas tartak przedłuzył każdą krokiew na ok. 20 cm , ale to standard. Co do ilosci bloczków i betonu; - bloczki fundamentowe 3900 szt (jedna ściana była wylewana tzw oporowa czyli bez bloczków) - beton pod ławy -chudziak B10 10m3 - beton na ławy B20 25m3 - beton na posadzkę B20 -chudziak ok. 20-25 m3 z tego co pamietamy. U nas wszystkiego wyszło więcej bo dom stoi na "górce", fundamenty są b. solidne, weszło b duuuzo stali, ale mamy pewnośc że dom się nie osunie. pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Kuta 20.02.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Dzięki serdeczne Małgosiu za szybką odpowiedź- my czekamy na pozwolenie na budowę, a potem startujemy z fundamentami. Jak masz jakieś nowe fotki swojego domku to pochwal się nimi. Pozdrawiam- Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 20.02.2009 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2009 Cześć Marcin. My też podnosilismy ściankę o jeden pustak plus wieniec a krokwie przedłużyliśmy o 40 cm.Dziasiaj zamówilismy okna firmy Oknoplast- profil Koncept- okucia WK1 i roleta typu integro na okno tarasowe- przesuwne z automatem dzielone na pół. Kolor orzech jednostronny. Cena za okna 9.700 zł a rolety 6.000 zł w tym dwa silniki na roletę tarasową, która będzię podwójna.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Kuta 21.02.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Witam wszystkich. Sobek1 powiedz mi, ile zostawialiście zapasu na rolety w przestrzeni okiennej podczas murowania ścian? Okna + rolety + montaż zamówiliście w jednej firmie? Pozdrawiam wszystkich w ten sobotni, śnieżny dzień- Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 21.02.2009 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Cześć Wszystkim Anulka u nas robią się regipsy. A właściwie to się zrobiły i teraz pora je zaszpachlować. Potem sufity podwieszane na dole i czas na płytkarza. Pokój nad salonem http://foto1.m.onet.pl/_m/7b521dd5b76952b04ef1157287f33005,10,19,0.jpg Drugi pokój: http://foto3.m.onet.pl/_m/3afb1b6cbdae60da83a9738f499c9933,10,19,0.jpg I łazienka: http://foto0.m.onet.pl/_m/dcee6dcf1f9426ac20a00a1930b65760,10,19,0.jpg Na więcej zdjęć zapraszam do dziennika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela1000 22.02.2009 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 hej Izabelo zapraszamy do nas. My budujemy się pod Łodzią. Proponuje jednak poczekać na zmianę pogody bo warunki na drodze ciężkie. Gdyby nie samochód z wyzszym zaiweszeniem to nie wiem czy dotarlibysmy do działki. pozdrawiam gosia Gosiu dziękujemy za zaproszenie jak śniegi zelżeją byśmy z chęcią podjechali tylko jak mamy trafić do was jeśli nie wiem gdzie pozdrawiam wraz z mężem cieszę się że ludzie tak chętnie piszą na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela1000 22.02.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 hej Izabelo zapraszamy do nas. My budujemy się pod Łodzią. Proponuje jednak poczekać na zmianę pogody bo warunki na drodze ciężkie. Gdyby nie samochód z wyzszym zaiweszeniem to nie wiem czy dotarlibysmy do działki. pozdrawiam gosia Gosiu dziękujemy za zaproszenie jak śniegi zelżeją byśmy z chęcią podjechali tylko jak mamy trafić do was jeśli nie wiem gdzie pozdrawiam wraz z mężem cieszę się że ludzie tak chętnie piszą na tym forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 22.02.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Marcinie rolety i okna zamówliśmy w Oknoplaście. Otwory okienne powiększyliśmy o 17 cm a przy oknie tarasowym o 21 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 23.02.2009 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 hej Izo szczegóły jak do nas trafić napisze na priva, ale i tak bedziemy musieli się spotkać (żebyście np mogli zobaczyć domek w środku) bo jest juz zamykany. pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts