Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam serdecznie Wszystkich Retrowiczów, jesteśmy z mężem na starcie-dopiero kupiliśmy działkę i zastanawiamy się nad wyborem projektu. Postawiliśmy na ten świetny domek Retro jednak aby upewnić się co do słuszności naszego wyboru chielibyśmy go obejrzeć tu szczególna prosba do aniolka77 , bo z tego co udało mi się wyczytać najbliżej Gliwic :wink: , jeżeli jest taka możliwość i mielibyście czas będziemy wdzięczni

pozdrawiam Joanna[/code][/i][/b]

BRYGADO KRYZYSOWA !!!!!!!!!!!!!!

Musimy wybrać okna dachowe. Zdecydowaliśmy się na Veluxy, ale dzisiaj polecono nam okna -ponoć tej samej firmy, ale pod nazwą Rooflite Energy 700. Różnica w cenie atrakcyjna, ale nic o tych oknach wcześniej nie słyszeliśmy. Może ktoś z forumowiczów może nam dać jakieś wskazówki.

Pozdrawiamy.

Cześć Dziewczyny

Aniu piękna łazieneczka- też planujemy coś podobnego. a układ u nas będzie taki sam z wyjątkiem bidetu :D

Dzisiaj zaczynają stawiać ścianki działowe i robić taras- za taras zażyczyli sobie 1800 zł- chyba trochę dużo :roll:

Powiedzcie proszę ile cm ma wasza podłoga po wylaniu posadzek. Styropian będzie chyba 8 cm i nie wiem ile reszta.

Sprostosowanie dla Marcina- otwory okienne do zamontowania rolet zostały podniesione o 22 cm a okno tarasowe o 24 cm

Pozdrawiam

Witamy serdecznie wszystkich budujących i nie tylko.. :)

Jesteśmy sympatykami tego wspaniałego forum i śledzimy go niemalże od początku, podobnie jak nasi poprzednicy zwracamy się do Was z ogromną prośbą, a mianowicie czy ktoś z Was umożliwiłby nam zobaczenie cudownego Retro na żywo, jesteśmy z okolic Wrocławia, a dokładnie mieszkamy na pograniczu woj. dolnośląskiego i wielkopolskiego (60 kg od Wrocławia). Zdecydowaliśmy, że chcemy budować ten przecudowny domek i jesteśmy nim zachwyceni…!! Obecnie jesteśmy na etapie załatwiania spraw papierkowych i zamierzamy rozpocząć budowę latem. W poniedziałek tj. 09.03.09r. mamy spotkanie w jednej z firm w sprawie kupna projektu Retro. Czy istnieje możliwość abyśmy mogli do poniedziałku u kogoś zobaczyć już wybudowane Retro...?! :oops: Zwracamy się w szczególności z prośbą do osób, które budują Retro z garażem wbudowanym po prawej stronie. Liczymy na Waszą pomoc i życzliwość. Z góry dziękujemy. Podaję swojego maila: [email protected] i proszę o kontakt..

Pozdrawiam i bardzo się cieszę, że trafiłam na tą stronę :D :D :D

Pomyślności.. :)

Kasia&Marek

Witam,

Mam pytanie do osób które mają wybudowany domek - czy sprawdzaliście/liczyliście wytrzymałość dachu ? Mój cieśla poddaje wątpliwości brak słupów/podpór - proponuje jeszcze raz przeliczyć dokładnie u dobrego konstruktora.

Poza tym czy nie mieliście/Wasi wykonawcy nie mieli kłopotu z montażem - przy murłatach jest wycięty taki "ząb" (trudno to opisać) ale cieśla twierdzi ze to tez jest wymyślone przez "niepraktyka" i jest lekko bez sensu.

pozdrawiam

R.