małgosia2005 23.02.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Aniu dawaj no te zdjęcia, tyle masz zrobione i się nie chwalisz pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 23.02.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Cześć Retrowicze!!! Aniu też czekam na Twoje zdjęcia Pytanko do wszystkich, którzy już mają bramę garażową: jakie sprężyny macie w swoich bramach: naciągowe czy skrętne??? Nasza brama ma 260 cm szerokości i nie wiem czy te sprężyny mają znaczenie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 23.02.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 WITAM WSZYSTKICH "ZAJĘTYCH" JA TEŻ NIE MAM CZASU NAWET ZAJRZEĆ NA FORUM - NIESTETY TAKIE CZASY Mam pytanko do będących na etapie płytkowania: jaką macie cenę za m2 tj. ile za pomieszczenia w domu , a ile za garaż??? Będę wdzięczna za wskazówkę Pozdrawiam Sabina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Kuta 23.02.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dzięki Sobek1 za szybką odpowiedź. Wprawdzie montaż rolet jeszcze daleko przed nami, ale wolę to wiedziec już teraz. Pozdrawiam i życzę szybkich postępóww budowaniu- Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 23.02.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 mam pytanie na jakiej wysokości macie wejście do kominka w salonie chodzi mi osrodek wejścia czopucha pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 23.02.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Dziękuję Anulkaa, to cenna informacja Pozdrawiam i życzę postępów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 24.02.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Cześć WszystkimSabinka u mnie będzie najprawdopodobniej 30 zł za metr plus za cokoły osobno, ale nie pamiętam ile.Od Ciebie też czekamy na zdjęcia! Co do wejścia do komina to napewno powyżej głowy osoby dorosłej, ale tak dokładnie to nie wiem, a mam już obudowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WALDZIO 25.02.2009 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Witam serdecznie Wszystkich Retrowiczów, jesteśmy z mężem na starcie-dopiero kupiliśmy działkę i zastanawiamy się nad wyborem projektu. Postawiliśmy na ten świetny domek Retro jednak aby upewnić się co do słuszności naszego wyboru chielibyśmy go obejrzeć tu szczególna prosba do aniolka77 , bo z tego co udało mi się wyczytać najbliżej Gliwic , jeżeli jest taka możliwość i mielibyście czas będziemy wdzięczni pozdrawiam Joanna[/code][/i][/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaaman 25.02.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 BRYGADO KRYZYSOWA !!!!!!!!!!!!!!Musimy wybrać okna dachowe. Zdecydowaliśmy się na Veluxy, ale dzisiaj polecono nam okna -ponoć tej samej firmy, ale pod nazwą Rooflite Energy 700. Różnica w cenie atrakcyjna, ale nic o tych oknach wcześniej nie słyszeliśmy. Może ktoś z forumowiczów może nam dać jakieś wskazówki. Pozdrawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 25.02.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Jaaman niestety też nie słyszałam, ale radzę bierzcie Veluxy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 25.02.2009 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Anulkaa Śliczne płytki będzie pięknie wyglądało Pozdrowionka[/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 26.02.2009 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2009 jaaman załóż nowy wątek na forum i zapytaj o te okna, może ktos juz o nich słyszał. Jak nie no to też bym nie ryzykowała. Aniu ładniutkie te płytki . Czy wc i bidet będziesz miała na prawej ścianie łazienki? pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 27.02.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Cześć Dziewczyny Aniu piękna łazieneczka- też planujemy coś podobnego. a układ u nas będzie taki sam z wyjątkiem bidetu Dzisiaj zaczynają stawiać ścianki działowe i robić taras- za taras zażyczyli sobie 1800 zł- chyba trochę dużo Powiedzcie proszę ile cm ma wasza podłoga po wylaniu posadzek. Styropian będzie chyba 8 cm i nie wiem ile reszta. Sprostosowanie dla Marcina- otwory okienne do zamontowania rolet zostały podniesione o 22 cm a okno tarasowe o 24 cm Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 27.02.2009 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Sobek1 Czy chodzi Ci o grubość wylewki ? U nas ma 6 cm. Ponoć ponad tą grubość wymaga zbrojenia. U nas panowie kończa regipsy, zaczęli też sufity podwieszane. Przywieźliśmy dziś też płytki na hol i do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaaman 02.03.2009 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 SKARBNICO WY MOJACzy ktoś z was montowałe rekuperator? Jakiej firmy polecacie i z jakimi kosztami musze się liczyć. Na budowie masakra cos mi dach skiepścili i jedno okno mi się nie mieści. Szczęka opada. Jutro od rana jadę z archtektem. Załamka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 04.03.2009 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Anulka pewnie, że na targach będziemy i schodki sobie obejrzymy Na zdjęciu bardzo ładnie się prezentują. A u nas ścianki działowe na parterze ukończone i okna Velux zamówione Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula1983 04.03.2009 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Witamy serdecznie wszystkich budujących i nie tylko.. Jesteśmy sympatykami tego wspaniałego forum i śledzimy go niemalże od początku, podobnie jak nasi poprzednicy zwracamy się do Was z ogromną prośbą, a mianowicie czy ktoś z Was umożliwiłby nam zobaczenie cudownego Retro na żywo, jesteśmy z okolic Wrocławia, a dokładnie mieszkamy na pograniczu woj. dolnośląskiego i wielkopolskiego (60 kg od Wrocławia). Zdecydowaliśmy, że chcemy budować ten przecudowny domek i jesteśmy nim zachwyceni…!! Obecnie jesteśmy na etapie załatwiania spraw papierkowych i zamierzamy rozpocząć budowę latem. W poniedziałek tj. 09.03.09r. mamy spotkanie w jednej z firm w sprawie kupna projektu Retro. Czy istnieje możliwość abyśmy mogli do poniedziałku u kogoś zobaczyć już wybudowane Retro...?! Zwracamy się w szczególności z prośbą do osób, które budują Retro z garażem wbudowanym po prawej stronie. Liczymy na Waszą pomoc i życzliwość. Z góry dziękujemy. Podaję swojego maila: [email protected] i proszę o kontakt.. Pozdrawiam i bardzo się cieszę, że trafiłam na tą stronę Pomyślności.. Kasia&Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 06.03.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 CześćPowiedzcie proszę ile cm styropianu macie na pddaszu i ile cm wylewki?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 06.03.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Nikt mi nie odpowie ? proszę na jakiej wysokości macie otwór w kominie wejście czopucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomekC 07.03.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Witam, Mam pytanie do osób które mają wybudowany domek - czy sprawdzaliście/liczyliście wytrzymałość dachu ? Mój cieśla poddaje wątpliwości brak słupów/podpór - proponuje jeszcze raz przeliczyć dokładnie u dobrego konstruktora.Poza tym czy nie mieliście/Wasi wykonawcy nie mieli kłopotu z montażem - przy murłatach jest wycięty taki "ząb" (trudno to opisać) ale cieśla twierdzi ze to tez jest wymyślone przez "niepraktyka" i jest lekko bez sensu. pozdrawiamR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts