reniaS 07.03.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 RomeckC - jak ciesla tak narzeka, to radze wziąśc innego. Po prosto pewnie chłop się boi podjąc takiego wyzwania. Nie jest to konstrukcja łatwa ale napewno solidna i do zrobienia bez słupów. Słupy chcą robić bo im tak wygodniej. Zawsze ekpia szuka jak sobie ułatwić. Maciej40- z tego co pamiętam to jest to wysoko. Napewno ponad mój wzrost czyli 170 i jeszcze głowe zadzierałam. Sobek1 - styropianu mamy 8 cm, a wylewki 6 cm (ponad tą grubość wylewki wymagane jest zbrojenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 07.03.2009 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Romku u nas w konstrukcji dachu dodano słupy. To była decyzja cieśli oraz kierbuda. Nie wiem sama....czy było to potrzebne (widocznie jak ze wszystkim jest szkołą falenicka i otwocka ). U nas są. Jednak wcześniejsi cieśle też mieli wątpliwości co do tej konstrukcji. Sobku u nas tyle wylewki co w projekcie z tego co pamiętam to 6 cm a styropianu to się dopytam. gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RomekC 07.03.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. Małgosiu możesz przybliżyć gdzie te słupy wypadły, czy udało się je może schować w ściankach działowych, i o ile +/- podniosło to koszt? Będę wdzięczny ze wszelkie szczegóły pozdrawiam i najlepszego z okazji Dnia Kobiet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna1983 08.03.2009 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 08.03.2009 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 hej Romku u nas są 3 słupy. Wyszły w ścianach działowych ( 2 chyba w tej ścianie w większym pokoju na górze a ten trzeci to muszę zobaczyć na budowie ). We wtorek wezmę aparat i wkleje zdjęcia. Jeśli chodzi o koszt to jest to jedynie koszt tych słupów, nie pamiętam ile, ale naprawdę niewiele. Nie odczuliśmy tego przy zakupie więźby. dziękuje w imieniu kobiet za życzenia . pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PAN NAUCZYCIEL 2009 08.03.2009 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam wszystkich forumowiczów, a szczególnie jednego, a właściwie jedną z nich: małgosię2005. Choć sam nie buduję domu, to miło jest poczytać o ogromie pracy, którą trzeba włożyć w taki projekt. Chciałem Małgosiu zauważyć, że piszę ten tekst po godzinach pracy... Pozdrawiam, cała edukacja trzyma kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula1983 09.03.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2009 Drodzy forumowicze, ponawiam swój błagalny apel, czy ktoś zechce nam pokazać swój domek na żywo...?? Jest to dla nas niezwykle ważne! Prosimy o pomoc i liczymy na Wasze zrozumienie... Pozdrawiamy.. Kasia&Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 11.03.2009 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Kasiula1983 - widzę, a raczej nie widzę odzewu więc zapraszam do siebie na zwiedzanie. Obowiązują ubrania robocze. Szczegóły możemy obgadać na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 11.03.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Cześć!!! U nas ścianki działowe dobiegają końca , taras wylany i okna dachowe dzisiaj przyjechały. W sobotę mężulek będzie tynkował ścianę pod bramę garażową. Nareszcie widzę wnętrza swojego domku- ślicznie . Kasiula my budujemy Retro2 ale jak masz ochotę zobaczyć to zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piogron 12.03.2009 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Mam pytanie do tych którzy są już na etapie stanu zamkniętego. Jakie jest wasze wrażenie na temat salonu z jadalnią, czy nie wydaje się za mały i drugie pytanie jak oceniacie garderoby, czy są funkcjonalne, pytanie szczególnie do tych którzy nie podnosili ścianki kolankowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 12.03.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Co do wrażeń z salonu i kuchni są jak najbradziej pozytywne mimo, że u mnie jest ścianka szerokości 150 cm między kuchnią a salonem.Tak naprawdę wszystko okaże się po wstawieniu mebli. Garderoby - uważam że są ok, zwłaszcza ta w mniejszym pokoju z kominem.Co do tej większej to proponuję zrobić coś na co mój mąż nie chciał się zgodzić, bo było już otynkowane i wisiał grzejnik - dać ściankę działową tylko tu gdzie skos,a na resztę drzwi rozsuwane. Wtedy byłoby bez zastrzeżeń i wszystko niemal byłoby dostepne na wprost wejścia. A tak jest wąskie przejście wzdłuż garderoby, a dalej skos. Ale na długich skosach (6 m) można sporo upchać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
W.I.K. 12.03.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witamy!Co do salonu i kuchni to wszystko ok - zrobiliśmy tylko mały barek, który nieco zasłania kuchnię. Z garderób zrezygnowaliśmy - naszym zadniem mało praktyczne z uwagi na skosy.Mamy pytanko dotyczące wentylacji przestrzeni pomiędzy membraną dachową a warstwą izolacj poddasza - czy robiliście dodatkowe kominki pod kalenicą wentylujące tą przetrzeń (widoczne są one na zdjęciach ReniS). My pozostawiliśmy przestrzeń pomiędzy membraną a izolacją 3 cm mamy również otwory wentylacyjne u styku ścian z dachem. Zastanawiamy się czy są one konieczne, a jeżeli tak to ile szt. założyliście.Pozdrawiamy W.I.K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izabela1000 12.03.2009 23:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 hej Izabelo zapraszamy do nas. My budujemy się pod Łodzią. Proponuje jednak poczekać na zmianę pogody bo warunki na drodze ciężkie. Gdyby nie samochód z wyzszym zaiweszeniem to nie wiem czy dotarlibysmy do działki. pozdrawiam gosia Witam proszę zajrzyj blog iza pozdrawiam retro[/u] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reniaS 13.03.2009 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Dachówek wentylacyjnych pod kalenicą mam w sumie 6 sztuk.Natomiast nie robiłam szczeliny wentylacyjnej pomiędzy membrana dachową a wełną bo mamy membranę wysokoparoprzepuszczalną i przy takiej nie musi tej szczeliny być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiula1983 15.03.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam Reniu niesamowicie ucieszyła nas Twoja odpowiedz... chyba dziś z wrażenia nie usnę Bardzo dziękujemy za zaproszenie. Podaję swój e-mail: [email protected] i z niecierpliwością czekam na kontakt. Pozdrawiamy ciepło... Kasia&Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej40 17.03.2009 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2009 muszzę się pochwalić mam wylany strop troszkę późno ale zawsze już coś.może komuś przydadzą się materiały poglądowe, w postaci zdjęć mi się przydawały. niestety w projekcie z wieloma rzeczami trzeba improwizować nie ma dokładnych wskazówek zostają rozwiązania innychhttp://images37.fotosik.pl/82/102ee6888c5661dfm.jpghttp://images38.fotosik.pl/82/52f7d098f2da8915m.jpghttp://images43.fotosik.pl/86/e585aaf10fbfc0bam.jpghttp://images50.fotosik.pl/86/df5085a552f97e57m.jpghttp://images50.fotosik.pl/86/c7e9d1409ec69134m.jpghttp://images36.fotosik.pl/82/609b2f043bf1daf2m.jpghttp://images50.fotosik.pl/86/4940f9c71443437fm.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 21.03.2009 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Cześć!!! Anulka pięknie się Twoje schodki na targach prezentują Czy możesz zdradzić ich cenę? U nas brama Wiśniowski już jest i bardzo mi się podoba a teraz stoimy przed wyborem drzwi zewnętrznych. Mieliśmy nadzieję, że na targach coś nam w oko wpadnie ale nic z tego. Drzwi Gerdy nas zainteresowały ale po przeczytaniu oponii na forum zrezygnowaliśmy. Chcieliśmy początkowo drzwi drewniane ale też wiele osób odradza. Och jak ciężkie są te wybory a tu jeszcze tyle przed nami Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 22.03.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Witam Planuję budowę wg.projektu Retro-bez zmian.Przyznam się że "przeleciałem' przez Wasze forum i mam nadzieję że wyłowiłem to co dla mnie najważniejsze. Wyczytałem że jest jakiś problem ze schodami,czy może ktoś z budujących ma już je wykonane?Pochwalcie się.Ja planuję betonowe.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 23.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Witam Wspominał ktoś na tym forum ,że schody w takim kształcie jak na projekcie nie mieszczą się poprostu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ar2r 23.03.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 OK.Nurtuje mnie jeszcze sprawa stropu.Terriva czy monolit?Wykonawca o dziwo namawia na monolit i chyba ku temu rozwiązaniu się skłaniam.Ile stali mniej-więcej wchodzi na taki strop?Anulkaa wstaw może jkieś fotki schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts