Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

tynki wewnętrzne skończone, domek jest już ocieplony (wszystko oprócz tynku, który czeka na plusowe temperatury w nocy). Aha mam już bramę wiśniowskiego.

Teraz pora na zagospodarowanie terenu i c.o oraz podłogi - wylewki.

Prze domkiem planuje łupek brukowy.

A co Wy planujecie ???

Izabelo 1000 kontaktujmy się przez priva (nie mogłam zanleźć Twojego blogu :oops: ).

pozdrawiam gosia

witajcie po długiej przerwie:) my jesteśmy na etapie hydrauliki, oczywiście jak to bywa z lekkim poślizgiem:) okna z Oknoplastu teraz zastanawiamy sie nad bramą garażaową aby kolor był najbardziej zblizony do okien czyli złoty dąb, czy ktoś z Was dobierał brame pod ten kolor okien? napiszcie prosze z jakiej firmy...jeżeli chodzi o Oknoplast Platinum jestesmy bardzo zadowoleni - wyglądają pieknie:)!ktoś pytał o schody od samego początku zakładaliśmy że będą betonowe, potrzebna była zgoda architekta oraz projekt - uważam że to była dobra decyzja ale oczywiście to zależy co komu sie podoba. Tynkarze zamówieni na kwiecień, projekt wnętrza gotowy, drewno na podłogi czeka na swoją kolej, armatura wybrana, mam pytanie do Reni i Małgosi jak długo czekałyście na wyschnięcie tynków?pozdrawiam serdecznie

Witajcie drodzy Retrowicze. Pod koniec czerwca planujemy rozpocząc naszą przygodę z Retro. Dzisiaj jedna z lokalnych ekip (podobno są dobrzy) przedstawiła mi kosztorys robocizny do stanu zero tj. ławy, ściany fundamentowe, ocieplenie styrodurem, 2 x lepik, zagęszczenie, chudziak, wyprowadzenie rur, koparka do wykopu oraz zdjęcia humusu. Koszt robocizny- 10 tys. zł.- do negocjacji. ReniuS, Aniołek77, Anulko i pozostali Retrowicze to dużo, czy mało, jak za kompletny stan zero? Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu!

Witajcie!!!!

Otrzymałem dzisiaj wycenę okien (bez okien dachowych)Oknoplast Platinum obustronny złoty dąb.Tylko z jedną zmianą ,zamiast okna bocznego w salonie mamy okno tarasowe,będzie trochę jaśniej(zwłaszcza,że okno jest od strony południowej)ciekaw jestem co retrowicze na kwote 10.370 zł + 900 zł za montaż.

Burczymucha

Jak na razie nie mieliśmy zbytnio okazji, żeby je na 100% wypróbować ;), ale myślę, że teraz jak słoneczko coraz wyżej będziemy częściej je otwierać.

Może Renia ma już jakieś spostrzeżenia , bo jest o parę kroków dalej ...

Co do zdjęć - uff... strasznie się ostatnio opuściłam, ale to przede wszystkim ze względu na przystopowanie prac w okresie zimowym (nie mieliśmy ogrzewania) ale rynny wiszą, regipsy będą się robić po świętach i już myślę, że ruszy wszystko z kopyta.

Ale zapraszam do obejrzenia zdjęć do tego etapu na fotosiku.

http://wbb77.fotosik.pl/albumy/484881.html

Dzięki Małgosiu!!!Dzwoniłem do Okfensu w Czeladzi, ale oni już nie realizują żadnych zamówień,są w upadłości.Muszę podjąć jakąś decyzję odnośnie okien...byleby właściwą.Chyba zdecydujemy się na Oknoplast.Przyznam się,że cena jaką ty zapłaciłaś za swoje okna,zastanowiła mnie czy upierać się przy swoim wyborze.?

hej Burczymucho :D

ta cena to wynik 50% rabatu sprzedawcy. Znam kilka osób które mają takie okna i są one w porządku. Okna kupowaliśmy w małej miejscowości k/Łodzi. tam po prostu są przyjaźniejsze dla inwestorów ceny.

Jednak jak masz większe przekonanie do oknoplastu to bierz :D .

Karino 75 według mnie kwota 350 tys zł na zbudowanie i wykończenie jest nierealna. Ja bez szalenstw licze 400 tys i góry domku chyba już nie dam rady zrobić chyba że fachowcy w dobie kryzysu spuszczą z tonu.

Ale myśle że wprowadzić się będziesz mogła i z czasem reszte wykończysz.

pozdrawiam gosia