jag_jag 23.03.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Ile stali mniej-więcej wchodzi na taki strop?Anulkaa wstaw może jkieś fotki schodów. U nas na monolit ok 3 tony. pozdrawiam jag_jag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 25.03.2009 15:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 tynki wewnętrzne skończone, domek jest już ocieplony (wszystko oprócz tynku, który czeka na plusowe temperatury w nocy). Aha mam już bramę wiśniowskiego. Teraz pora na zagospodarowanie terenu i c.o oraz podłogi - wylewki. Prze domkiem planuje łupek brukowy. A co Wy planujecie ??? Izabelo 1000 kontaktujmy się przez priva (nie mogłam zanleźć Twojego blogu ). pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burczymucha 26.03.2009 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Witajcie!!! My czekamy na ładna pogodę aby móc rozpocząć kolejny etap.Mamy juz wszystko zamowione oprocz okien i drzwi garażowych.Moze ma któryś z Was jakieś spostrzeżenia????zastanawiałem sie nad Oknoplastem a drzwi Wiśniowskiego.Co retrowicze na to???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 26.03.2009 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 My właśnie dokonaliśmy takiego wyboru. Brama Wiśniowski już jest a okna Oknoplast będą w sobotę. Co do wyglądu to bardzo nam się podobają a resztę zobaczymy w praktyce.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julida 27.03.2009 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 witajcie po długiej przerwie:) my jesteśmy na etapie hydrauliki, oczywiście jak to bywa z lekkim poślizgiem:) okna z Oknoplastu teraz zastanawiamy sie nad bramą garażaową aby kolor był najbardziej zblizony do okien czyli złoty dąb, czy ktoś z Was dobierał brame pod ten kolor okien? napiszcie prosze z jakiej firmy...jeżeli chodzi o Oknoplast Platinum jestesmy bardzo zadowoleni - wyglądają pieknie:)!ktoś pytał o schody od samego początku zakładaliśmy że będą betonowe, potrzebna była zgoda architekta oraz projekt - uważam że to była dobra decyzja ale oczywiście to zależy co komu sie podoba. Tynkarze zamówieni na kwiecień, projekt wnętrza gotowy, drewno na podłogi czeka na swoją kolej, armatura wybrana, mam pytanie do Reni i Małgosi jak długo czekałyście na wyschnięcie tynków?pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sobek1 27.03.2009 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Cześć Jutro mamy montaż okien na parterze i połaciowych Na jakiej wysokości macie u siebie dolna krawędź okien połaciowych??? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Kuta 27.03.2009 17:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Witajcie drodzy Retrowicze. Pod koniec czerwca planujemy rozpocząc naszą przygodę z Retro. Dzisiaj jedna z lokalnych ekip (podobno są dobrzy) przedstawiła mi kosztorys robocizny do stanu zero tj. ławy, ściany fundamentowe, ocieplenie styrodurem, 2 x lepik, zagęszczenie, chudziak, wyprowadzenie rur, koparka do wykopu oraz zdjęcia humusu. Koszt robocizny- 10 tys. zł.- do negocjacji. ReniuS, Aniołek77, Anulko i pozostali Retrowicze to dużo, czy mało, jak za kompletny stan zero? Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego weekendu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WojtekLubartow 27.03.2009 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2009 Wg mnie robocizna za stan "zero" 10tys jest taka ceną do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 29.03.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Julidoto zależy jakie tynki wewnętrzne planujesz. Gipsowe schną ok. 2 miesięcy. cem-wapienne znacznie krócej. RENIUczy swoje tynki gipsowe będziesz malowała, czy dajesz jeszcze na nie warstwę gładzi gipsowej i dopiero pokryjesz farbą? pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burczymucha 30.03.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2009 Witajcie!!!! Otrzymałem dzisiaj wycenę okien (bez okien dachowych)Oknoplast Platinum obustronny złoty dąb.Tylko z jedną zmianą ,zamiast okna bocznego w salonie mamy okno tarasowe,będzie trochę jaśniej(zwłaszcza,że okno jest od strony południowej)ciekaw jestem co retrowicze na kwote 10.370 zł + 900 zł za montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 01.04.2009 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Burczymucha Też mamy dwustronny kolor w złotym dębie Platinum Myślę, że masz dobrą cenę, my płaciliśmy podobnie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burczymucha 01.04.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Aniołku 77!!!!Jesteście zadowoleni z wyboru okien????Bo my zastanawiamy sie jeszcze nad Okfensem,ale jeszcze czekamy na wycene.Mój szwagier ma ich okna i jest zadowolony wiec czynnikiem decydującym będzie ich cena... Może jakieś zdjęcia z postępów prac???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniołek77 01.04.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Burczymucha Jak na razie nie mieliśmy zbytnio okazji, żeby je na 100% wypróbować , ale myślę, że teraz jak słoneczko coraz wyżej będziemy częściej je otwierać. Może Renia ma już jakieś spostrzeżenia , bo jest o parę kroków dalej ... Co do zdjęć - uff... strasznie się ostatnio opuściłam, ale to przede wszystkim ze względu na przystopowanie prac w okresie zimowym (nie mieliśmy ogrzewania) ale rynny wiszą, regipsy będą się robić po świętach i już myślę, że ruszy wszystko z kopyta. Ale zapraszam do obejrzenia zdjęć do tego etapu na fotosiku. http://wbb77.fotosik.pl/albumy/484881.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdzik76 02.04.2009 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 CześćAniołku77 proszę zdradź mi tajemnicę jaka dachówka znalazła się na Waszym dachu??PozdrawiamMagda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 02.04.2009 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 hej Burczymucho my mamy okna okfensa. Są o.k. Poza tym cena -ok. 7 tys zł wraz z montażem. pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
burczymucha 02.04.2009 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Dzięki Małgosiu!!!Dzwoniłem do Okfensu w Czeladzi, ale oni już nie realizują żadnych zamówień,są w upadłości.Muszę podjąć jakąś decyzję odnośnie okien...byleby właściwą.Chyba zdecydujemy się na Oknoplast.Przyznam się,że cena jaką ty zapłaciłaś za swoje okna,zastanowiła mnie czy upierać się przy swoim wyborze.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanna1983 02.04.2009 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karina75 02.04.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Mam pytanie do Retrowiczów będących na etapie wykończeniówki, czy jest szansa wybudować retro (bez żadnych szaleństw) za kwotę 350.000 zł ? Jestem na etapie sporządzania kosztorysu dla banku i mama nadzieję, że ta kwota jest realna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 02.04.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 hej Burczymucho ta cena to wynik 50% rabatu sprzedawcy. Znam kilka osób które mają takie okna i są one w porządku. Okna kupowaliśmy w małej miejscowości k/Łodzi. tam po prostu są przyjaźniejsze dla inwestorów ceny. Jednak jak masz większe przekonanie do oknoplastu to bierz . Karino 75 według mnie kwota 350 tys zł na zbudowanie i wykończenie jest nierealna. Ja bez szalenstw licze 400 tys i góry domku chyba już nie dam rady zrobić chyba że fachowcy w dobie kryzysu spuszczą z tonu. Ale myśle że wprowadzić się będziesz mogła i z czasem reszte wykończysz. pozdrawiam gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karina75 02.04.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 Dzięki Gosiu! Nie ukrywam, że trochę mnie zmartwiłaś bo całą inwestycję chcemy pokryć kredytem, a dopiero potem sprzedać mieszkanie i spłacić część kredytu. Mam cichą nadzieję, że ceny materiałów budowlanych spadły w stosunku do roku 2007r., kiedy były najwyższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts