reniaS 15.03.2010 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2010 Anulka. I znów od wczoraj zbieram swoją szczękę z podłogi jak zobaczyłam Twój salon. Cuuudnie. Nie wiem co to za styl, ale prezentuje się wyśmienicie. Małgosia2005 Gdzie jesteś??? Co u Was ?? Poprosimy o zdjęcia. Aniołek77 Sabinka, jak się Wam mieszka w gniazdku z maleństwem ?? Urządziłaś już salon ? Pochwal się WIOSNY wszystkim życzę. Słoneczej i radosnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona80 16.03.2010 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Witam Wszystkich Retrowiczów, Chciałam zapytać osoby którzy robiły rekuperator z GWC jaki był jego koszt? Wykonawca bez dokładnej wyceny stwirdził że będzie to ponad 30tys. Czy wasze koszty różniły się? I drugie pytanie skierowane do Retrowiczów którzy mają Rekuperator ale bez GWC i do ogrzania powietrza używają grzałki. Jaki jest miesięczny koszt pracy rekuperatora? I już ostatnie Czy użycie miękkich rur do rozporwadzenia powietrza było decyzją wykonawcy czy waszą? Mój wykonawca twierdzi że rury miekkie nie mogą być zastosowane? Proszę o opinie Dziękuję i pozdrawiam Iwona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubik 16.03.2010 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2010 Cześć, u mnie od tygodnia trwa tynkowanie i potrwa jeszcze dobry tydzień. Później przyjdzie czas na ułożenie ogrzewania podłogowego i posadzki Co do rur wentylacyjnych, to wybrałem twarde rury ocynkowane, tylko przejścia w stropie mam na flexach - wygląda to dość solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina i Grzegorz 17.03.2010 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam wszystkich retrowiczów My jesteśmy na etapie montażu podłogówki, która będzie w salonie, kuchni przedpokoju , wiatrołapie i łazience. W zeszłym tygodniu skończyli także rozprowadzać rury do rekuperacji. Rury giętkie izolowane 5 cm wełną. W środę wylewanie posadzek. Po pomiarach wyszło tego aż 300 metrów. Pozdrawiam Bartek Witam sąsiada ! Mam pytanie ile płaciłeś za m2 wylewki . Ci fachmani co robia u Ciebie czy jestes z nich zadowolony ? I lie teraz za położenie rurek do podłogówki z robotą ? Codziennie tam przejezdzam i widzę że ostro tam walczycie ! Pozdrawiam Grzegorz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wzorcu 17.03.2010 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam sąsiada jak przejeżdżasz to zaparkuj i zajrzyj zapraszamy Wylewki robi firma z Parzymiech -bardzo solidni. cena robocizny 13 PLN/m2. Podgłówka to ok. 78 PLN m2 - z materiałem (wiem , że można taniej) - ale na porządnych rurach i dobrym styropianie . Ekipa też sprawdzona i bardzo dobra (robili mi kotłownie na każde w domu i są dostępni prawie na każde zawołanie). Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sabina i Grzegorz 17.03.2010 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2010 Witam sąsiada jak przejeżdżasz to zaparkuj i zajrzyj zapraszamy Wylewki robi firma z Parzymiech -bardzo solidni. cena robocizny 13 PLN/m2. Podgłówka to ok. 78 PLN m2 - z materiałem (wiem , że można taniej) - ale na porządnych rurach i dobrym styropianie . Ekipa też sprawdzona i bardzo dobra (robili mi kotłownie na każde w domu i są dostępni prawie na każde zawołanie). Pozdrawiam Bartek Wlasnie przejezdzalem dzis i rozmawialem z nimi (sa spod Czesochowy) dali mi cene na dziendobry 34zl z ich materialem i robota do negocjacji. Jutro jeden z nich przeliczy mi metraz na budowie po robocie u ciebie . Dzieki za zaproszenie napewno skorzystam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zben66 21.03.2010 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Pozdrawiam wszystkich retrowiczów, tych już wybudowanych, budujących oraz tak jak ja przymierzających sie dopiero do budowy. Podziękowania dlla RUBIKA, który udostępnił mi wzję lokalną. Budujesz w iście piorunującym tempie i muszę szczerze przyznać jestem pod wrażeniem. Po wielu za i przeciw postanowiłem stawiać dom z silikatów i ociepleniu 15cm styro (powinno sie wełną ale cena zabija). Przesądziła najniższa chyba cena i właściwości (super akumulacja ciepła, najlepsza izolacja akustyczna i w połączeniu z wentylacja mechaniczną najlepszy mikroklimat). Podwyższam górę o jeden pustak plus wieniec i wydłużam garaż o 2,5m. Robię sobie kosztorys i w związku z tym pytanie do wszystkich budujących: ile wyszło Wam powierzchni na tynki zewnętrzne i wewnętrzne? Czy ktoś budował z silikatów - chodzi mi o koszt robocizny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wzorcu 21.03.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witaj zben66 Jeśli chodzi o powierzchnię tynków wewnętrznych to nam wyszło ok 300 merów. Garaż mamy wydłużony o 212 cm. Elewacji zewnętrznej jeszcze nie robiłem. PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zben66 21.03.2010 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2010 Witam wzorcu dzięki za odpowiedź, czy w podany metraż wchodzi też powierzchnia sufitów? ,co do tynków zewnętrznych to chodziło mi o powierzchnię elewacji. Pozdrawiam Zbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wzorcu 22.03.2010 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 Witam Tak ta powierzchnia zawiera także sufity. Pozdrawiam Bartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 22.03.2010 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 hej po długim "niebycie" wklejam zdjęcia a raczej album. Niebawem pojawią się u nas drzwi wewnętrzne i barierki schodowe oraz "wykończy" się łazienka dolna. a potem ....już "tylko" łazienka, kuchnia i działka pozdrawiam Gośka http://picasaweb.google.pl/malgosia0908/Retro?feat=directlink Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małgosia2005 23.03.2010 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2010 dziekuje Aniu na tarasie mamy płyty brukbetu- kamień ciosany (kamień pustyni) pozdrawiam Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniao77 28.03.2010 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2010 witam! mam pytanko, teraz jestesmy na etapie załatwiania kierownika budowy. czy ktos z was mogłby mi powiedziec ile kierownicy sobie teraz zycza? dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JadwigaW 04.04.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2010 kierownik budowy 2500zl. w trzech etapach:1. podpisanie umowy 500zl.2. zakończenie stanu surowego otwarty 1000zl.3. zakończenie budowy plus certyfikat energetyczny 1000zl.umowa z 2009 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniao77 06.04.2010 05:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2010 dzięki wielkie za informacje. U nas od dziś się zaczyna, dziś wjeżdża koparka ściaga humus a jutro wchodzi geodeta wyzaczyć punkty pod budynek,a od poniedziałku wchodzi ekpipa i zaczynamy budowę !!!!!!!!!!!!! hura nareszczie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwona80 07.04.2010 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2010 Witam Chciałem podziękować Wzorcu za możliwość zobaczenia Retro na żywo - Bartek - jestem pod wrażeniem Jeszcze raz dziękuję. Mam też pytanie do pozostałych Retrowiczów. Ma ktoś z Was może zdjęcia z etapu robienia kanalizacji. Będziemy ją robić w przyszłym tygodniu i chciałem trochę podpatrzeć Jeśli ktoś by miał i chciał się nimi podzielić podaję maila: [email protected] Dziękuję i pozrdrawiam Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Taaf 08.04.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam serdecznie wszystkich Retrowiczów. My również przymierzamy się do budowy i nie ukrywam bardzo chętnie zobaczylibyśmy Retro w realu. Mieszkamy w Wielkopolsce i bylibyśmy bardzo wdzięczny za umożliwienie nam krótkiej "wizji lokalnej" ))))) Nasz e-mail: [email protected] Dziękujemy i pozdrawiamy Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniao77 14.04.2010 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2010 witam wszystkich retrowiczów!Wiem że to może nie najlepszy czas po tym co się wydarzyło (straszne), ale zycie musi toczyć się dalej może troszkę wolniej ale dalei i dlatego mam pytanie, kolejne zresztą czy ktos z was robił wylewny strop, jeśli tak to ile poszło wam stali na to, bo nie wiem ile kupić jedni mówia 5 ton drudzy 3 tony i sami już nie wiemy, na fundamenty facet wyliczył na ok 1,5 tony bardzo prosze o odpowiedź zależy nam na czasie bo na poniedziałek musimy mieć juz ta stal pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaJ 17.04.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2010 Witam wszystkich Retrowiczów Wczoraj odebrałam pozwolenie na budowę , więc pozostaje kwestia kredytu. Zdecydowaliśmy się na ofertę Nordea Bank, musimy złożyć wszystkie dokumenty, ale mam mały problem z kosztorysem i tu pojawia się pytanie do Retrowiczów. Czy ktoś z Was dysponuje kosztorysem, który przygotowywał dla banku? Muszę to zrobić "z głową" i byłabym wdzięczna gdyby ktoś przesłał mi swój planowany kosztorys i terminarz robót. Byłabym bardzo wdzięczna, mam nadzieję, że znajdzie się ktoś kto musiał również wypełniać te nieszczęsne dokumenty do kredytu i chciałby mi pomóc Pozdrawiam i wszystkim życzę owocnej pracy, w końcu pogoda zaczyna dopisywać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HaniaC 19.04.2010 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2010 WitamReniujaki jest u Ciebie całkowity wymiar komina kotłowni (przewód spalinowy i wentylacyjne)? Wszystkie przewody są systemowe Schiedla? U mnie też ten komin wychodzi nad oknem łazienki, zastanawiam się ile zrobić przewodów wentylacyjnych i jaki będzie jego całkowity wymiar, żeby nie wyszedł w miejscu krokwi narożnej. Widzę że masz 4 wentylacyjne – które pomieszczenia wentylują (zdjęcie ze zmianami w projekcie jest słabo widoczne)?I jeszcze jedno pytanie – pisałaś kiedyś o błędach w projekcie i korektach z Krajobrazów. Napisz proszę, jakie to były błędy, kupiłam projekt miesiąc temu i zastanawiam się, czy są one skorygowane. PozdrawiamHania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts