Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

AnulkaaWitaj

Bardzo chicałabym również pozachwycac sie Twoimi wnętrzami w ślad za Renią ;), gdzie można obejrzeć zdjęcia?

Czekaliśmy, czekaliśmy, ale juz widziałam po łazience, że efekty są niesłychane. Uwielbiam takie wnętrza - u kogoś oczywiście, bo sama raczej mam klasyczny styl.

Będę bardzo wdzięczna za wtajemniczenie mnie w Twoje portfolio.

Pozdrawiam

Sabina

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Jesteśmy z żoną blisko podjęcia decyzji o realizacji tego projektu. Troszkę sie jeszcze wahamy nad projektem NATALIA ze strony http://www.mgprojekt.com.pl/domki/natalia/index.php.

Jeżeli wybierzemy Retro , a raczej Tak :-)

To chcemy dokonać następującej zmiany, mianowicie zamienić miejscami pom. gos. z łazienką.

Wtedy w obecnej łazience chcemy zrobić kotłownie na piec gazowy i pralnie, wejście do tego pomieszczenie byłoby przez garaż, a to obecne byłoby zamurowane, również wejście do garażu byłoby z wiatrołapu a nie z holu. Rozważamy ew likwidacje śpiżarni kosztem powiększenie przyszłej łazienki ale to raczej decyzja na później.

Mam pytanie o ile można podnieść ścianę kolankową by nie ucierpiał wygląd tego domku? i co zyskaliście ją podnosząc? o ile większe pomieszczenia ich funkcjonalność itd.

Kolejne pytanie/ prośba czy ktoś wybudował ten dom w Częstochowie czy okolicach i byłby na tyle uprzejmy by nam pokazał swój domek ?

Jeżeli chodzi o formalności to jestem na etapie oczekiwania na warunki zabudowy (masakra czeka się na to 2-3 miesięcy)

pozdrawiam

witam Magik budujemy Retro w okolicach Gliwic, na dzień dzisiejszy stan surowy otwarty, jeżeli nie jest to za daleko zapraszam

U mnie praca wrze. Dzisiaj ekipa zalewała ławy fundamentowe. Jutro przestój a prawdopodobnie pojutrze początek ścian fundamentowych. Nieco kłopotów było z wykopami z powodu twardego gliniastego gruntu.Mam pytanie do budujących, jak rozwiązali sprawę z niesymetrycznie rozmieszczonymi oknami w wiatrołapie w odniesieniu do zewnętrznej wnęki wejsciowej. Jedno od ściany garażu oddalone o 49cm, drugie od ściany spiżarni o 63cm(wg oryginału projektu)?

Anulkaa bardzo gustowna kuchnia - a gdzie lodówka :-)

Mam prośbę jeżeli masz wklej proszę zdjęcie całej kuchni, chodzi mi zwłaszcza o ten obszar między oknem a wejściem do spiżarni.

Ja miałem tylko zamienić miejscami w swoim projekcie łazienkę z pom. gosp. ale teraz bardziej skłaniam się do wydłużenia garażu o 2m lub 1.5 m( to jeszcze do przemyślenia) i tam zrobienia kotłowni i pralni. Wejście do kotłowni i pralni byłoby od garażu, do garażu wchodziłoby się z wiatrołapu, a nie z holu (to bym zamurował)

Mam pytanie do tych osób które wydłużały garaż i robił tam kotłownie. Jak zagospodarowaliście pomieszczenie to gdzie w planie jest kotłownio/pralnia?

Czy robiliście jedną dużą spiżarnie czy dzieliliście to pomieszczenie jakoś, a jak tak to w jaki sposób?

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy umieszczenie kotłowni za garażem powoduje ze muszą być trzy kominy?? 1. nowa kotłownia, 2. kominek, 3. kuchnia ?

pozdrawiam

Edytowane przez Magik Cz-wa

My już też powoli jesteśmy na końcu drogi...W piątek zobaczymy naszą angielską kuchnię w kolorze starej bieli.Jeszcze czekamy na schody wewnętrzne i w domu już wszystko gotowe.Ale...nadal czekamy na kanalizację a bez tego nie ma mowy o przeprowadzce!!!!!

Pozdrawiam wszystkich retrowiczów

Witam:)

Mam pytanie odnośnie projektu domku retro w szczególności do osób, które wydłużały garaż. Chodzi mi ile mniej więcej zwiększa się koszt projektu uwzględniając te zmiany??

No i pomawiam pytanie o możliwość zobaczenia w realu tego domku w okolicach Wawy lub Radomia:)

Witam,

To może ja dam kilka sugestii jakie mi się nasunęły budując Retro.

- poszerzyłem bramę do 5m; (lepszy wjazd dla dwóch aut)

- drzwi do garaży z wiatrołapu. (jak się wchodzi przez garaż nie trzeba się cofać do wiatrołapu np. aby ściągnąć buty

- podniosłem ściankę kolankowa o 50 cm , automatycznie wydłużyłem krokwie o 20cm ale mogły być jeszcze 10 cm dłuższe.

Dzięki temu powstały bardzo ciekawe pokoje u góry oraz wielka łazienka.

- zrezygnowaliśmy ze spiżarni na rzecz większej kuchni,

Pozdrawiam

Michał

Witam

jesteśmy z żoną na etapie wyboru projektu i na 99.9% bedzie to właśnie retro,mamy pytanie do Retrowiczów jakie zmiany można wprowadzić do tego domku lub jakie

zmiany są dobrym rozwiązaniem w tym domku?Chcielibyśmy powiększyć łazienkę na dole ale nie wiemy bardzo jak ten problem roawiązać?

Z góry dziękuje za odpowiedzi.

Witam wszystkich,

Własnie zakupilismy projekt Retro i planujemy adaptacje - juz standardowo z wydłużeniem garazu - ReniaS - dzięki za extra pomysl; Wielkie podziekowania tez dla Marka z Wielkopolski za umozliwienie zaglądnięcia na budowe Retro - powodzenia z Twoim domkiem.

Nasza budowa w przyszlym roku w okolicach Bydgoszczy - w związku z tym prosba do Karina75 - zauwazylem ze jestes tez z Bydzi - daj znac czy jest szansa obejrzec Twoj domek i pogadac o wykonawcach w okolicy?

Pozdrawiam,

Hania & Tomasz

Witajcie drodzy Retrowicze. U nas właśnie zaczynają układać dachóweczkę. W tym roku planujemy stan surowy zamknięty. ANULKAA- Twoje wnętrza powalają nas swoim urokiem. Jeśli nie sprawi Ci to kłopotu, to prześlij jeszcze kilka innych- może być na moją skrzynkę mailową- [email protected] (emkutajeden). Chciałbym zobaczyć Twoje schody, salon, łazienkę na dole oraz elewację zewnętrzną. Pozdrawiam wszystkich- Marcin (Gościęcice Górne koło Strzelina- dolnośląskie).

Witam wszystkich serdecznie

Domek zaczęliśmy budować dwa tygodnie temu. Dzisiaj ekipa zaczęła kłaść strop (Teriva). Tempo w jakim budują jest imponujące. Ekipa sprawdzona przez kilku Retrowiczów. Jeżeli pójdą w takim tempie to prawdopodobnie stan surowy otwarty będziemy już mieli z początkiem października, chyba że pogoda przeszkodzi. Budujemy się w Wielkopolsce.

Proszę osoby które nabyły okna Platinum Oknoplastu o opinie . Zamierzamy je właśnie kupić.

Anulkaa baaaaaaardzo mam się podoba twój pomysł na wnętrze Retro, bardzo oryginalne i ze smakiem. My już właściwie kończymy kluczowy etap urządzania czyli łazienki, kuchnia, schody i podłogi, no ale pozostają meble i detale. Chętnie popatrzymy na inne części twojego domu, jeżeli możesz prześlij nam również zdjęcia na meila [email protected]

Jesteśmy ciekawi z czego zrobiłaś schody wejściowe do domu.

Pozdrowienia dla Retrowiczów