Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Dzisiaj wybieram się do architekta co by mi wycenił ile będzie mnie z jego strony kosztowała adaptacja projektu plus zmiany takie jak

- wydłużenie garażu o 2 m, w powstałym pomieszczeniu zlokalizowanie kotłowni i pralni

- zmiana materiału ścian a pustak typu max

- prawdopodobnie zmiana stropu na lany

zastanawiam się jeszcze nad zmianą lokalizacji kominka tzn żeby go wstawić w róg salonu i tu pytane czy ktoś z was dokonał takiej zmiany?? lub czy widzicie jakieś przeciwwskazania dla takiej zmiany?

W związku z tym co wyżej mam pytanie ile mniej więcej płaciliście za adaptacje projektu łącznie ze zmianami których dokonaliście w projektach?

pozdrawiam

• 2 weeks później...

Witam

U nas praca wre. Obecnie ekipa kończy konstrukcje więźby a jak pogoda dopisze za ok.1,5 tygodnia dachóweczka już będzie na swoim miejscu. Jak wcześniej wspominałem mamy jednego wykonawcę, który robi całość stanu surowego. Bardzo solidni i godni polecenia, ceny również niewygórowane plusem jest również iż materiał załatwiają we własnym zakresie.

http://zben66.fotosik.pl/albumy/787329.html

Wspaniele idzie Twoja budowa Zben! Ja po dokładnie roku od wbicia pierwszej łopaty przeprowadzam się do nowego domu. W domu z większych tematów mam już praktycznie wszystko zrobione :) Teren wokół domu zostawię sobie raczej na wiosnę (no chyba, że tak ładna pogoda się utrzyma trochę dłużej.

witam wszystkich! długo mnie nie było , u nas robota jakoś poszła, choć w tym roku pogoda nas nie rozpieszczała ale udało się mamy domek zadaszony, teraz jesteśmy na etapie okien i powiem szczerze mamy dylemat z oknem tarasowym jest ono zgodnie z projektem dość szerokie bo 270 cm, myslelismy o drzwiach przesuwnych składających się z dwóch skrzydeł czy ktoś z Was tak zrobił czy może ktoś pomniejszał ten otwór na 240 bo Panowie z okien mówią że przy tak duzym otworze może byc problem z roletą pomóżcie nam.. :(

Witam

Dużymi krokami zmierzam do zakończenia budowy stanu surowego. Kończymy kryć dach, który byłby już ukończony gdyby pogoda nie płatała figlów. Ścianki działowe na poddaszu prawie ukończone, jutro wylewamy podbeton na parterze. Zamówiliśmy też w promocji okna z roletami ( Jezierski - pakiet 3-szybowy ) oraz bramę z Krispola. Termin realizacji 8 tygodni.

Aniao77

My również zastanawialiśmy się nad drzwiami suwanymi. Podobnie jak Ty usłyszeliśmy od kilku przedstawicieli ( Oknoplast, Jezierski) o problemach z roletami . Ostatecznie więc stanęło na 3-skrzydłowych. Mają one ten plus, że przy jednym ruchomym słupku otrzymujemy większe światło w przejściu w porównaniu z przesuwnymi.

Pozdrawiam.

Agafaw2

witam cię ponownie mam wielka prośbę czy mogłabyś przesłać mi na e-mail [email protected],wycenę tych okien bo jestem w szoku, że masz tak super cene to chyba nasi chcą nas naciągnąć. Dokładnie te same okna nas interesują ale nam razem z roletami eletrycznymi wycenili na ok 38.000 to jest jakiś obłęd a gdzie brama i drzwi to nawet nie myślę. bardzo prosze, a i jakbys mogła podać z jakich okolic jesteś możę warto by było tam uderzyć z tymi oknami pozdrawiam

Witam,

My mamy drzwi tarasowe przesuwne i całkiem ciekawie to wyszło. Zostawiliśmy szerokość tak jak w projekcie - 270 cm. Co do rolet to nie wiem bo ich nie mamy.

Tak czytam te ceny które piszecie za okna to trochę się dziwię. Ja zapłaciłem za za okna sosnowe (ze szprosami) + drzwi wejściowe z dębu 20.000 zł . Myślałem że to dużo bo miałem droższego stolarza ale wiem że robi porządnie.

Pozdrawiam

Michał

Witam

U mnie koszt okien trzyszybowych JEZIERSKI profil SCHUCO 6-komorowe ( PREMIUM ULTRA) to 13200,00zł. Wysokość okien w kuchni i dolnych pokojach powiększyłem do 1500cm ,okno salon-jadalnia zmieniłem na 3 skrzydłowe 2700x1500, w łazience 900 x 1500. Rolety w okleinie obustronnej orzech , sterowanie ręczne w garażu i spiżarce reszta napęd elektryczny - cena 7790,00zł. Montaż okien i rolet 1700,00zł. Do tego brama KRISPOL 5000 x 2125 - 6400,00zł plus montaż 640,00zł.

Pozdrawiam