nortaop.pl 12.11.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Kuchnia jest na wysoki połysk - uprzedzam pytanie - nie mam większego problemu z odbitymi łapkami Dzięki Izabellao , no juz jeden problem mniej na głowie , a z odbitymi łapkamki jakos się uporam ponieważ tez myślę nad kuchnią na wysoki połysk pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał1719506502 14.11.2010 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 Witamy, prosimy o odpowiedź ile kubików betonu poszło na posadzki? Budujemy Retro w wydłużonym o 2,5m garażem. Będziemy wdzięczni za odpowiedź. Pozdrowienia z Wielkopolski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zben66 16.11.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Witam Parter 10cm chudziaka - 17kubików, garaż wydłużony o 2m. Pytanie do RUBIKA: jaki masz kocioł , kondensat czy zwykły , jakiej mocy? Robię właśnie projekt instalacji i nie mogę sie zdecydować czy turbo czy kondensat. Ten ostatni oszczedniejszy ale obawiam się że koszt zakupu może się nie zwrócić chyba że weźmie sie z najniższej półki. PozdrawiamZbyszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate100 17.11.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Witajcie, jestem tu nowa. W kwietniu planujemy rozpocząć budowę Retro. Obecnie jesteśmy na etapie zmian w projekcie i stąd moje pytanie do Rubika: wiem, że zmieniałeś układ pomieszczeń na piętrze - 3 pokoje. Jeśli jest taka możliwość, proszę o przesłanie zdjęć i jeśli posiadasz, to również odręcznego rozkładu pokoi na maila : [email protected]. Z góry bardzo dziękuję.Jeśli ktoś z Was jest w posiadaniu zdjęcia górnej łazienki z kominem, byłabym również bardzo wdzięczna za przesłanie....chyba Anulkaaa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rubik 17.11.2010 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 Cześć, Mam kociol kondensacyjny junkersa Cerapur Smart ZSB 22-3C + zasobnik 160l prostopadłościenny (cyrkulacja c.w.u) - moce znajdziesz w necie. Zużywam poniżej 8m3 gazu dziennie tj. ok. 12 zł (nie wiem czy to dobry wynik). Serwisant przy uruchamianiu twierdził, że to b. dobry kociol PS. kate wyślę zdjęcia na maila Wczoraj odebrałem zaświadczenie z nadzoru budowlanego, więc oficjalnie budowa dobiegła końca Do zrobienia pozostał ogród, podjazdy, nawadnianie no i płot od frontu - ale to już w przyszłym roku. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kate100 17.11.2010 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2010 PS. kate wyślę zdjęcia na maila Rubik, bardzo dziękuję, rewelacyjnie to wygląda Anulka...pięknie, gratuluję dobrego gustu...i zazdroszczę, że już mieszkasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaJ 18.11.2010 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2010 Witam wszystkich Mam pytanie odnośnie tynków, czy ktoś z Was kładł je zimą? Oczywiście mam na myśli wewnętrzne. Będę wdzięczna za odpowiedź. PS: Anulkaa Twoje wnętrze jest... po prostu niesamowite, gratuluję gustu i wyobraźni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaJ 08.12.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Drodzy Retrowicze Czy ktoś z Was pamięta może ile m2 tynków wewnętrznych i posadzek wyszło? (z wydłużonym garazem) Wiem, że na którejś stronie już o tym czytałam, ale teraz za cho...rke nie mogę tego znaleźć. Będę wdzięczna za odp. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wzorcu 08.12.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2010 Witajcie RertowiczeOlaJPosadzek mieliśmy ok 300 m2 natomiast tynków około 700 m2PozdrawiamBartek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zben66 09.12.2010 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2010 Witam WitamU mnie przestój. W tym roku miał być stan surowy zamknięty ale okna , które miały byc wstawione z początkiem listopada nie dotarły jeszcze. Okna z firmy JEZIERSKI - bardzo solidne lecz fabryka ma straszne opóźnienia także uczulam osoby które mają zamiar je zakupić. Można poczytać o tym na forach internetowych. Mogę za to polecić fachową ekipę do stanu surowego - robią b.szybko i solidnie - p. Tomasz Napierała( telefon na priva). Robił już kilka takich domów. Ważne jest to że osobiście nadzoruje swoich ludzi, potrafi też doradzić, nie ma problemów gdy inwestorowi w trakcie budowy urodzą się jakieś nowe pomysły. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agafaw2 10.12.2010 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2010 Witam, Proszę o pomoc ile Wam wyszło m2 ścianek działowych, wkrótce za nie płacę i wyliczono mi 148,8m2 x 35 zł Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaJ 11.12.2010 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2010 Witam wszystkich Wzorcu - 700 m2 ? To jakoś bardzo duuuużo mi się wydaje... Ktoś kiedyś pisał 610 z dodatkowym budynkiem (garażem chyba) obok domu. Zben66 - my również czekaliśmy sporo na okna, także myśleliśmy o Jezierskim, ale czas oczekiwania... Na szczęście przed śniegami zamknęliśmy domek, mamy ocieplony już dach i dziś zaczęli działać z elektryką, potem hydraulik i jak tylko znikną mrozy działamy z tynkami. W czasie przestoju i zwolnionego tempa pracy zainteresowaliśmy się meblami kuchennymi i schodami, w tygodniu mamy mieć kilka projektów do obejrzenia. Nie wiem jak u Was, ale u nas wolne terminy na schody i meble przypadają na marzec (?). Co prawda do tego etapu jeszcze daleka droga, ale czas oczekiwania jest naprawdę długi, więc może i lepiej, że już teraz tym się zainteresowaliśmy, hmmm w sumie zimą nic innego nam nie pozostaje. Agafaw2 - niestety nie pomogę, ponieważ my płacilismy murarzowi za 1h chyba 10zł, dosyć szybko się wyrobił. Życzę Wam (i sobie) żeby zima szybko nas opuściła Pozdrowienia z Wlkp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JadwigaW 12.12.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 Sam mierzyłem ściany i wyszło 673m2 tynku. Moje RETRO jest bez wysuniętego garażu,a ścianka kolankowa jest podniesiona o 50cm.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaJ 16.12.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2010 Dzięki serdeczne za odpowiedź A ile płaciliście za tynki? Robiliście tradycyjne czy gipsowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kaila 26.12.2010 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2010 Witam wszystkichJa również bede budowac retro 2. Narazie jestem na etapie pozwoleń na budowe. Pozdrawiam . Wesołych Świąt ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pathek 01.01.2011 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2011 Witajcie Retrowicze Matko właśnie patrzę, że nie było mnie tu już 2 lata!!To chyba niemożliweSłuchajcie, mam do Was ogromną prośbę, szczególnie do tych, którzy budują bądź już wybudowali domek z wydłużonym garażem i bez podnoszenia ścianki kolankowej. Ile wyszło Wam m3 lub mb łat i kontrłat. Będę bardzo wdzięczna za info. PS. Anulkaa piękne wnętrza...aż się miło oglądaPozdrawiamy z Górnego Śląska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BAGIK 06.01.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witaj PathekMi przy kryciu karpiówką w łuskę poszło 5m3 łat i 0,75m3 kontrłat. Jeśli kryjesz dachówką zakładkową to pójdzie CI około 50% ilości łat bo u mnie rozstaw był co 16 cm, a przy zakładkowej odległość między łatami jest 36cm. Pozdrawiam z LubuskiegoBAGIK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Kuta 06.01.2011 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Witamy wszystkich Retrowiczów w Nowym Roku. U nas stan surowy- zadeskowany- czekamy niecierpliwie do wiosny. W związku z powyższym mamy pytanie do wszystkich bardziej zaawansowanych od nas budowlańców. Ile płaciliście średnio za elektrykę, tynki i wylewki- możecie podać ceny z materiałem. Chodzi nam o rząd wielkości- ile na to wszystko potrzeba kasy (robocizna+ materiał). Mamy garaż wydłużony o 2 m. Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiamy serdecznie- Marcin z rodzinką (okolice Strzelina). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin Kuta 06.01.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 OlaJ i inni Retrowicze- my również rozglądamy się za meblami do kuchni- może macie jakąś fajną wizualizację- my myślimy nad wyspą. Zasadniczo, to ta nasza kuchnia nie jest za duża. My powiększyliśmy ją likwidując orginalną spiżarkę, która została przeniesiona do kotłowni, a ta z kolei na tył garażu. Za jakiś czas będziemy mieć również projekty, to prześlemy. Jeśli macie aktualnie już gotowe rzuty kuchni i nie sprawi to Wam kłopotu, to prosimy o przesłanie ich na naszego priva: [email protected] (emkutajeden). Pozdrawiamy gorąco w te zimne dni- Marcin (dolnośląskie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pathek 09.01.2011 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2011 Bagik Wielkie dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts