Wojciech Nitka 19.02.2008 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 W zależności od wstawienia elementu w konstrukcję dachu pęknięcie może lub nie mieć wpływ na zmniejszenie nośności elementu, bowiem połozenie pęknięcia na przekroju elementu ma duże znaczenie; przy pionowym kierunku obciążenia pęknięcia pionowe nie zmniają wytrzymałoósci charakterystyki przekroju (np. W, I), podczas gdy pęknięcia poziome lub skośne zmniejszają nośności dopuszczalne.Zwróc na to uwagę przy innych elementach konstrukcji.Zawsze jednak, szczególnie przy niewiedzy, lepiej skonsultować temat z projektantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 19.02.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 I jeszcze jedno pytanie-po co w takim razie ten barwnik?Jak dla mnie to widzę braki impregnatu już na samej powierzchni. He.he pewnie byś wolał zęby był ładnie równiutko pomalowane tuszem na zielono Zielonkawy kolor jak wyżej wynika z reakcji impregnatu zawierającego związki miedzi z celulozą i jest jak najbardziej prawidłowe Czyli inaczej drzewno pokazane wyżej zostało zaimpregnowane bez dodatkowego barwnikaOdsyłam do dokładnej lektury http://www.tartak.pl A niby co konkretnie ma tam wyczytać bo po bieżnej lekturze nic ciekawego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.02.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Jak dla mnie to widzę braki impregnatu już na samej powierzchni. To se kurna weż trochę impregnatu i zobacz jak się rozkłada kolor na słojach. Drewno to nie jest jednolita masa, tu są słoje. I przestań zawracac głowę, zajmij się pożyteczniejszymi rzeczami niż szukanie dziury w całym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts