Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ciemne kafelki w łazience to dobry pomysł?

magi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przy kontakcie z wodą większe prawdopodobieństwo widocznego kamienia lub zacieków z wody. Kurz też bardziej widac na cimnych kafelkach. Z drugiej znów strony to mobilizuje do utrzymywania w czystości :lol:

no właśnie tego się boję nie chcę potem codziennie ze szmatą latać :roll: a tak misie podobają :-?

Przy kontakcie z wodą większe prawdopodobieństwo widocznego kamienia lub zacieków z wody. Kurz też bardziej widac na cimnych kafelkach. Z drugiej znów strony to mobilizuje do utrzymywania w czystości :lol:

no właśnie tego się boję nie chcę potem codziennie ze szmatą latać :roll: a tak misie podobają :-?

Przy umywalce, wannie czy prysznicu zrób jasny pasek, podłogę też możesz zrobić jaśniejszą, reszta ciemna. I wilk syty i owca cała :D

j.w.

u nas wiodącym kolorem jest krem, ale smaku nadają brązowe wstawki ....

przy czym staraliśmy się dać je w niewralgicznych miejscach, co (ze względu na kompozycję) nie zawsze się udało.

nie jest jednak tak najgorzej, plamy się zdarzą, ale pod ręką na grzejniku jest zawsze mała, sucha szmatka ;-)

Przy umywalce, wannie czy prysznicu zrób jasny pasek, podłogę też możesz zrobić jaśniejszą, reszta ciemna. I wilk syty i owca cała :D

no właśnie chciałam uniknąć jasnej podłogi :-? i jasnych fug :roll:

j.w.

u nas wiodącym kolorem jest krem, ale smaku nadają brązowe wstawki ....

przy czym staraliśmy się dać je w niewralgicznych miejscach, co (ze względu na kompozycję) nie zawsze się udało.

nie jest jednak tak najgorzej, plamy się zdarzą, ale pod ręką na grzejniku jest zawsze mała, sucha szmatka ;-)

można gdzieś obejrzeć zdjęcia?

Ja co prawda nie mam w łazience, ale przy kominku - Paradyż Foresta, bardzo czekoladowe. Ponieważ jest ich tylko kawaleczek, to nie narzekam, chociaż myję je codziennie - w przeciwnym wypadku wyglądalyby paskudnie - widac każdy pyłęk, każdy zaciek, każdą plamkę... Są piekne, ale tylko jak są czyste. W łazience ich sobie nie wyobrażam - łazienka wiecznie wyglądałaby na brudną.

Jasne, każde trzeba myć...

ja sama mam sporo ciemnych rzeczy w domu - kuchnia, schody, drzwi... Ale to jest drewno, które wystarczy przetrzeć wilgotną szmatką i kurzu nie widać. A na płytkach nie dośc, że zbierze się kurz, to jeszcze, jak to w łazience, tu coś chlapnie, tam coś chlapnie... To trochę tak, jak z kabiną prysznicową. Ja nie znoszę zacieków, dlatego myję ją (szyby) codziennie. Nie wyobrażam sobie natomiast mycia płytek w łazience każdego dnia :wink:

Na jasnym -widać ,na ciemnym -też -to może jakieś szarości?

Cholewcia ten szary to jakoś mi nie pasuje :roll:

Jasne mam teraz i jest fatalnie Ptysia ma ciemne (właśnie myślałam o ciemnym brązowym) i też fatalnie a ze szmatką codziennie latać to misię nie chce i nie mam na to czasu :-?

Dziękuję wszytskim za wypowiedzi :)

Ja mam w górnej łazience szarości (Tubądzin minimal). To, jak wygladają, to oczywiscie kwestia gustu (według mnie pięknie :wink: ), ale są super, jeśli chodzi o utrzymanie czystości. Nie widać plam, zacieków. Nawet jak leży jakiś paproch, to jest mało widoczny.

W dolnej mam za to jaśniejsze. Niby z kremowym wzorkiem, ale jednak białe (Tubądzin Sirocco) i tutaj niestety widać wszystko. Myślałam, że przez ten kremowy wzorek będą się "zlewały" z powstającymi plamkami, niestety trzeba zmywać podłogę w zasadzie codziennie.

W mieszkaniu też mam takie plamiaste szarości i też nigdy brudu na nich nie było widać.

mogę pochwalić się ciemną podłogą w łazience....jestem z niej bardzo zadowolona, nie mam żadnych zastrzeżeń, nie jest to gładka powierzchnia więc nie ma efektu kamienia z wody, nie widać włosów, kurzu powiedziałabym wręcz jest idealna...ale nie ukrywam, że miałam takie obawy jak TY magi :D

moje kafle to Paradyż seria Tristan i Izolda

http://www.paradyz.com.pl/images/products/big/001503.jpg

podłogowa, na żywo zdecydowanie ciemniejsza

http://www.paradyz.com.pl/images/products/big/000589.jpg

ścienna, też rewelacyjna w użytkowaniu, satynowa, idealna w kabinie :D

a taki efekt wyszedł w łazience (którą już tutaj nie raz pokazywałam) :)

http://images24.fotosik.pl/161/01821455a4ece881med.jpg

podłoga praktycznie na żywo tez jest taka ciemna.... 8)