Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ciemne kafelki w łazience to dobry pomysł?

magi

Recommended Posts

Fakt, faktura ma ogromne znaczenie.

Nie pomyślałam o brązowych płytkach z fakturą...

Miałam raczej na myśli gładkie, jak moje przy kominku (sprawdziłam, to jednak nie Foresta, tylko Travena)

http://img107.imageshack.us/img107/6926/001773yu7.jpg

Pewnie z fakturowanymi jest podobnie jak z tymi "marmurkowymi". Kolor jest rozmyty, ma różne odcienie, to i brud mniej znać...

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

podpytaj jeszcze Madzialenkę. Ona ma ciemne płytki w łazience. Wyglądają super, ale nie oglądałam ich pod kątem widać czy nie widać brudu :wink:

Juz sie melduje. W lazience mamy INVERNO z Tubadzina - ciemne plytki na podlodze, ciemne scienne na obudowie wanny i wewnatrz kabiny prysznicowej. Wszyscy odradzali, ze zwariuje ze sprzataniem, a tu nic. Zadnych osadow kamienia czy plam po wodze nie widac. W starym mieszkaniu mialam jasne na podlodze i to dopiero byla tragedia.

Magi nie poznałam cię :o

W małej łazience będę miała czarne i to błyszczące kafle w połączeniu z białymi i mam to w nosie czy będzie coś widać czy nie :wink: :lol:

:lol: już nie mam takich mocnych nerwów :lol:

Teraz mam jasne kafle i czyste są tylko jeden dzień po umyciu szczególnie te na podłodze bo na ścianie to pół biedy.

Teraz chę mieć spokój cały tydzień, żeby jako tako wyglądalo i żeby były łatwe w utrzymaniu :D

Pewnie takie rzeczy to tylko...

PS No może w końcu wygram w totolotka :D

Mam obecnie ciemne kafelki na ścianach łazienki, na podłodze jasne z biała fugą - jest to najgorsze rozwiązanie z możliwych. Po 10 latach użytkowania mam tak dosyć, ze w nowym domu, który buduję, pierwszą rzeczą, którą zrobię, to jasne płytki na ścianach łazienki i nigdy biała fuga w podłodze. Obecnie bez przerwy trzeba pilnować, żeby nie było zacieków z pary wodnej, bo zostają ślady, nie wspominając o kroplach wody, które po każdym zaschnięciu zostawiają plamki. Nie będę już mówić o białej fudze w podłodze - całkowite nieporozumienie - po kilku latach robi się szara, a przecież łazienkę nie robi się co 5 lat nową :-?

a ja przy wyborze płytek do łazienki myślałam tylko o tym,

że mamy małą łazienkę w kształcie kwadratu i chciałam ja optycznie powiększyć,

kupilismy jasne matowe płytki na ścianę, na podłogę ciut ciemniejsze, a dookoła dwa dekory

i duże lustro wklejone zamiast płytek

łazienka zrobiła się duża i jasna i dobrze się w niej czuję

Zacieków nie widzę a podłogę sprzątam raz w tygodniu, fugi w kolorze jaśmin,

do łazienki wszyscy wchodzą w domowych kapciach więc nie ma mowy żeby się brudziło

użytkujemy ją od sierpnia - nie narzekam, wszystkim się podoba

• 2 weeks później...

pięknie tam u Ciebie, możesz napisać jakie kafle są na podłodze?

a dziekuje ;-)

plytki z Ceramiki Paradyż,

wg mnie b. dobra firma, szeroka oferta plytek w dobrych cenach,

na podlodze Linus Bianco,

na scianach Concert Bianco i Brown,