Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy ciemne kafelki w łazience to dobry pomysł?

magi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 51
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam Imolę antares brąz na podłodze i na jednej ścianie we wnęce prysznicowej. Uwierzcie, że nie mam żadnych problemów z plamkami czy brudem. Na ścianie prysznicowej nie ma żadnych zacieków itp. Fakt, te płytki nie sa matowe ale i nie super błyszczące - są metaliczne i może to jest klucz do czystej łazienki. Ja jestem bardzo zadpowolona. Spróbuję wstawić jakąś fotkę.

Moim zdaniem przede wszystkim należy wziąc pod uwagę wielkośc łazienki. Ciemne kafelki zdecydowanie ją zmniejszą, a jeżeli jest także słabo doświetlona- to będzie jak w rodzinnym grobowcu.

Zgadzam się absolutnie dlatego na podłodze chcę ciemny brąz a na ścianach wstawki i może prysznic ciemny :roll: Na razie to i tak moje plany. Realizacja musi poczekać.

Edybre czekam na zdjęcia :)

• 1 month później...

pytanie do MAGI:

ta łazienk, której zdjęcie umieściłaś wyżej jest piękna !!! Nie wiesz co to za kafle???? Bo te kwiaty to chyba już jakieś naklejki albo coś w tym stylu.

Ja w tym roku robię łazienkę i zastanawiam się nad kaflami Inverno Tubądzina albo Tango Polcoloritu bo mają piękne dekory ale też się boję tego brązu na podłodze, poza tym kafelki są zupełnie matowe a ja lubię lekko z połyskiem :(

• 2 months później...

Anetko nie wiem czy tu jeszcze zaglądasz ale znalazłam tą kolekcję w "m jak mieszkanie" nr 5/2007 :)

Według tego co piszą są to płytki dostarczyło Leroy Merlin a nazywają się: Sigilli Levigato Righe Bianco (229 zł/m2), Sigilli Levigato Righe Nero (261 zł/m2), La Croma Lavagna Naturale (203,79 zł/m2).

• 4 months później...
Ja niestety zdecydowałem się na kolor chabrowy (ciemno niebieski) w lazience (w kabinie prysznicowej i na ścianach). To był fatalny w skutkach błąd:-( Kafelki już po miesiacu zaszły (pomimo ustawicznego czyszczenia) kamieniem i wyglądają fatalnie. Są oczywiście impregnaty do płytek, ale z mojego doświadczenie wynika, że nie są zbyt skuteczne. Sam jestem na etapie całkowitego remontu łazienki i mam dylemat czy położyć kamienną mozaikę na ściany i podłogę

Ja mam małą ciemną łazienkę z płytek Imola antares, i jestem zaskoczona bo utrzymanie czystości nie przysparza żadnych problemów :D. Jak już ktoś wyżej napisał te płytki są metaliczne, nierówno wybarwione o bardzo specyficznej, nie matowej powierzchni, dzięki czemu nie znać na nich żadnego kamienia, zacieków, brudu itp...dla odmiany dużą łazienkę mam w jasnych matowych płytkach i tu dopiero jest jazda, bo każda zaschnięta kropla na podłodze jest widoczna. Tak więc nie tylko kolor ale i faktura płytek ma znaczenie....

A to moja ciemna łazienka:

http://img399.imageshack.us/img399/8908/50572376iz6.jpg