ania82 17.02.2008 16:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Witamy wszystkich zaciekawionych naszym Cichym Zakątkiem... W ostatnich dniach zaczeliśmy przygodę z budowaniem ale o tym wszystkim już w dzienniku.... pozdrawiamy Ania & Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania82 18.02.2008 06:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Link do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 18.02.2008 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 No proszę, proszę!!! Wszystko pięknie przygotowane do budowy Pozwodzenia i cierpliwości do budowlańców , żeby jak najmniej kłopotu sprawiali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania82 20.02.2008 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Najważniejsze żeby nie było ciągle "pod górke"... Chociaż momentami prace "papierkowe" juz mnie zniechęcały. Załatwialiśmy je od sierpnia czyli 7 m-cy! A to dopiero były przecież "przedbiegi" W ostatnich dniach zaprzyjaźniona z nami Pani Renata (która również buduje cichy zakątek) przysłała mi zdjęcia już wybudowanego domu- jest w trakcie wykańczania wnętrza. Bardzo mnie to zdopingowało do pracy i dało nadzieje że nam też sie uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 29.02.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witam! Wybraliście bardzo ładny projekt, chociaż ...wewnątrz to przeszedł niezłą rewolucję . Trzymam kciuki za szybkie uzyskanie PnB i czekam na kolejne wpisy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania82 01.03.2008 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Ostateczna wersja naszego Cichego jest efektem prawie 1,5- rocznych poszukiwań projektu... Długo ale Damian miał nieco inną "wizję" naszego domu niż ja. Muszę przyznać że Cichy w wersji oryginalnej nie był moim faworytem. Doszliśmy do porozumienia że wnętrze ja zaprojektuje (rozmieszczenie pomieszczeń) a z zewnątrz dom będzie wyglądał tak jak chce Damian. A że cichy nie ma ścian wewnętrznych nośnych więc miałam wolne pole do działania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 17.03.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Gratuluję uzyskania PnB!!!! Wiem jak to cieszy... dlatego serdecznie gratuluję raz jeszcze i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 30.08.2008 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2008 [wpis przeniesiony z "dziennika"] zamierzamy budować cichy zakątek m19 tak ja WY czy możecie przesłać pare fotek jak wygląda Wasz domek na adres [email protected] będziemy bardzo wdzięczni pozdrawiamy sylwia i radek http://forum.muratordom.pl/uzytkownik75240.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zenon KOT 01.06.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Witam Możecie podać :1. gdzie się budujecie?2. czy planujecie mechaniczną wymianę powietrza w domu (rekupurator)?3. jaka grubość ścian ( czy docieplane) ?4. czy jest możliwe abyście podesłali na maila jedną kartkę z projektu bo tak ja WY chcę pozmieniać wszystko a chcę to zrobić w AUTOCAD ?5. czym będziecie ogrzewać Wasz domek ?6. jakie planijecie ocieplenie sufitu ?7. Ile jeśli to nie tajemnica kosztowała was wieźba dachowa?8. Czy macie zamiar uczynić wasz dom energooszczędnym ?Przepraszam za tyle pytań ale długo szukałem kogoś kto buduje taki domek, a Pani projektantka zbywa mnie i pisze że nie wie o tym gdzie taki domek może być bodowany. Wcześniej miałem zamiar budować JASKÓŁKĘ ale stwierdziłem że jest trochę za duża. Jak wyrusuję swoją wersję to wam odeślę. Więc proszę jeśli to nie kłopot o stronę z projektu z wymiarami bryły domy i od razu z góry dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania82 13.06.2009 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Witam, postaram się odpowiedzieć na wszystkie pytaia... 1. Tak jak pisałam na poczatku dziennika budujemy się w miejscowości Rychwał (wschodnia wielkopolska). 2. plaujemy zrobić wetylacje mechaniczą- narazie jest właśnie na etapie planowania więc konkretnych rozwiązań czy też projektu nie możemy pokazac 3. ściany wymurowae są z pustaków keramzytowych i mają grubość 25 cm. Chcemy jeszcze docieplić styropianem 12cm ale już możemy stwierdzić że podczas pierwszych gorących dni w domu było przyjemie chłodno a ściany się nie nagrzewały. 4. oczywiście ze tak 5. mamy zamiar zamontować piec na biomasę. Główie będzie to brykiet z trocin (którego zresztą jesteśmy producentem Przez naszą miejscowość nie idzie gazociąg więc decyzja była prosta co do wyboru ogrzewania 6. Sufit mamy ocieplony wełną 25cm 7. Wycene na wiązary mamy z lipca 2008 i wtedy cena wyszła ok. 22 000 netto. 8. Myśle że każdy inwestor myśli już na etapie budowy o jak najmiejszych kosztach utrzymania domu. My też staramy się wybierać takie rozwiązania. Jednak mając ograniczony budżet na budowę w tej chwili nie zastosujemy pompy ciepła, kolektorów itp. pozdrawiam i prosze się pochwalić swoją wersją CICHEGO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 13.06.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Aniu idziecie jak burza ... aż dwa razy czytałam dla pewności , o tym że JUŻ macie tynki wewnętrzne. Brawo !!! A jakie płytki do łazienki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts