anjamen 17.02.2008 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Mam w planie zrobić wyspę w łazience, długość 150 cm.z jednej strony murka bedzie umywalka (90cm) a po drugiej wcNie mam pojęcia z czego, czy murować, czy sa jakies gotowe stelaze, okladane potem plytami GK?jak to zrobic zeby sie nie przewrocilo?czy robic murek przed wylewkami?bede wdzieczna za rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 17.02.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 My mamy zrobiony murek w łazience na którym wisi umywalka. Wymurowany na wylewce i zakotwiony do ściany nośnej. Wydaje mi się że można do tego wykorzystać gotowe stelaże a już na pewno do muszli podwieszanej. My murek mamy obłożony glazurą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 17.02.2008 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Hary dzięki, a z czego macie ten murek? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HARY 17.02.2008 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Murowaliśmy go z betonu komórkowego (z tego mamy wybudowany dom), ale murek jest kotwiony z jednej strony do ściany. Jeżeli miała by to być wyspa na środku łazienki to chyba jednak stelaże bardziej by się nadawały. Spróbuj wybrać się do jakiegoś większego salonu z glazurą może w ekspozycji trafi się to o co Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rtoipb 17.02.2008 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Przypuszczam że ta wyspa ma wyglądać jak na zdjęciuhttp://skleposwietleniowy.pl/aranzacje/slv/oswietlenie_wnetrz/b160702_A6.jpgJakiej miała by być grubości ta wyspa?Zakładam że muszla będzie wisząca czyli ścianka musi być dobrze zakotwiona w podłodze.Myślę że można ją zrobić ze stelaży np. Geberit Duofix stawiając je plecami do siebiei porządnie skręcając ze sobą (najlepiej zespawać)i dobrze zakotwić w podłodze.Zestawienie stelaży do umywalki i wc da szerokość ścianki około 20 cm.Znalazłem taki system ścianek samonośnych TECE-profil,pewnie geberit też coś takiego robi.Pytanie jak to wyjdzie cenowo?Czy nie taniej będzie pospawać ramę z profilu kwadratowego np 30x30(taki sześcian) mieszczący typowy stelaż do wc i ocynkować ogniowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 18.02.2008 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 wiellkie dzieki za odpowiedz, przekaze malzowi budowniczemu co on na to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia150 11.03.2013 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2013 Odświeżam temat, ponieważ jestem nim zainteresowana. Początkowo również myślałam o wyspie na środku łazienki i wiszącym na niej wc, ale po dokładnym przeanalizowaniu doszłam do wniosku, że będzie mało miejsca i będzie utrudniało to swobodne poruszanie się w łazience. Ma byc nie tylko ładnie, ale i wygodnie przede wszystkim. Mój nowy pomysł to półwysep przy ściance kolankowej- z jednej strony wc a z drugiej podłączenie wody do wanny albo i też odpływ:confused::confused: trzeba się zastanowic. Ciekawi mnie jak to u Was wyszło? Łazienka jest na poddaszu, więc wymurowana ścianka będzie ciężka, może więc z tych stelaży samonośnych, o których pisał mój poprzednik. Może ktoś coś doradzic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts