azazell 17.02.2008 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Witam! Moja budowa jest na etapie montażu ogrzewania. Zastanawiam się nad czymś nietypowym (ogrzewanie podłogowe + kurtyny cieplne). Nie jestem jednak przekonany co do wydajności takowych rozwiązań. Wprawdzie ma to służyć jedynie 'dogrzaniu' pomieszczeń, ale czy warte jest swej (moim zdaniem wygórowanej) ceny? ar-1.mojabudowa.pl - bardziej 'namacalna' wizja pomysłu, który chciałbym skopiować w moim projekcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CMYK 18.02.2008 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 standardowo podlogowke kladzie sie gesciej przy oknach i tarasach ale jezeli juz podprowadizles cala instalacje to mysle ze mozna dokonczyc zamysl. Z drugiej strony jak czesto bedą otwierane drzwi balkonowe aby stosowac takie cudo a pozniej bedzie klopot z czyszczeniem tego bo z doswiadczenia wiem ze bedzie sie tam gromadzil brud i stanie sie to po prostu wycieraczka.CMyK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azazell 18.02.2008 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Na razie mam zakupione jedynie materiały do wykonania instalacji grzewczej. Kilka grzejników i masa miedzianych rurek. Zastanawiam się teraz czy dokupić dodatkowo kilka większych grzejników (do salonu głównie) czy też ukraść pomysł z realizacji do której podałem wcześniej link (podłogówka + kurtyny). Mój projekt domu to również ar-1, tyle że człowiek który jest inwestorem w/w budowy nie potrafi odpowiedzieć na pytanie czy jest zadowolony z wybranych rozwiązań (jak mówi: 'to zbyt świeża sprawa' ). Dlatego liczę na opinie szczęśliwych/nieszczęśliwych posiadaczy podobnych instalacji. Co do samych kurtyn to faktycznie. Ma się nad nimi znajdować jedynie metalowa kratka, więc syndrom 'wycieraczki' to zdaje się najtrafniejsze określenie niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
azazell 22.02.2008 02:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 Decyzja podjęta. Odezwał się człowiek i jego zdaniem ogrzewanie podłogowe jest przereklamowane. Kurtyny cieplne spisują się podobno wyśmienicie (więc przy nich pozostanę). Pozostaje jedynie kwestia czy wydawać na nie w sklepie ok.1.200/m, czy też zlecić wykonanie takowego ustrojstwa hydraulikowi? Ponoć skuteczność jednych i drugich jest podobna (wymagany jest jednak pewien stopień wtajemniczenia rzemieślnika - można to 'zrobić samemu' lub 'srobiś zamenu'). Jak myślicie: dopłacić w sklepie, czy zaufać człowiekowi który mówi że to błachostka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts