Anula_KWI 17.02.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Witam, W zeszłym roku zaobserwowałam że w lipcu mój ogród robi się mało kolorowy, a skalniak po prostu nudny, bo przekwitły już rododerndrony, azalie i reszta wiosennych kwiatów. Zostają pelargonie w skrzynkach, lobelia i georginie. Prosze poradzćie mi co na skalniaku oraz na rabatach i klombach kwitnie z lipcu i sierpniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 17.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2008 Kwiaty kwitnące w lipcu : lilie, malwy, dzwonki, ostróżki, powoje, lawenda, przymiotno, mieczyki, liliowce, słoneczniki,lobelie, aksamitki, nagietki, rozchodniki, chabry, firletki, gipsówka.Krzewy kwitnące w lipcu : róże, hortensje, pięciorniki. W lipcu i sierpniu bardzo efektownie wyglądają perukowce o puszystych różowych lub bordowych owocostanach i czerwonych liściach.Kwiaty kwitnące w sierpniu : malwy, ostróżki, powoje, liliowce, czarnuszka damasceńska, lobelie, aksamitki, nagietki, rozchodniki, nasturcje, astry chińskie, dalie, begonie, cynie wytworne, kosmosy, lwie paszcze, dzielżany, floksy wiechowate, krwawniki, nachyłki, pysznogłówki, rudbekie. Krzewy kwitnące w sierpniu : róże, hortensje, budleja Davida. W lipcu i sierpniu bardzo efektownie wyglądają perukowce o puszystych różowych lub bordowych owocostanach i czerwonych liściach.Pnącza kwitnące w sierpniu : clematisy, fasola ozdobna, wilce.Drzewa kwitnące w sierpniu : sumak octowiec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts