Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile zapłacić kierownikowi budowy?

herianek

Recommended Posts

Witam wszystkich, mam pytanie dotyczące kierownika budowy.Ile mniej więcej trzeba zapłacić kierownikowi budowy i czy jest to kwota jednorazowa czy płaci się mu co miesiąc.Jestem nowym forumowiczem więc pozdrawiam wszystkich. W kwietniu lub maju chce ruszyć z budową a teraz jestem na etapie poszukiwania kierownika budowy.

• Odpowiedzi 81
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich, mam pytanie dotyczące kierownika budowy.Ile mniej więcej trzeba zapłacić kierownikowi budowy i czy jest to kwota jednorazowa czy płaci się mu co miesiąc.Jestem nowym forumowiczem więc pozdrawiam wszystkich. W kwietniu lub maju chce ruszyć z budową a teraz jestem na etapie poszukiwania kierownika budowy.

zależy od regionu kraju

myślę że ok 2,5 tys za całą budowę

Zależy jak się dogadasz. Można zapłacić 500 i nie widzieć człowieka na oczy. On także nie widzi Twojej budowy.

Mój kierownik na budowie był codziennie (co nie oznacza automatycznie, że wyłapywał wszystkie babole :evil: ). Płaciłem mu miesięczną stawkę do stanu surowego otwartego. Ale jak tak się umawiasz to musisz mieć gwarancję, że stan surowy otwarty nie będzie powstawał przez 6mc. Ja zapłaciłem 2500 i ogólnie jestem zadwolony choć nie jest to jakiś ideał.

Grodzisk Mazowiecki - 1000 PLN + VAT płatne w 3 ratach:

1 - stan zerowy

2 - stan surowy zamknięty

3 - po oddaniu do użytku.

Jestem po etapie 1. W czasie budowy fundamentów bywał na budowie częściej niż ja. Sprawdził też rozprowadzenie kanalizy. Wpisy do dziennika budowy robił na bieżąco.

Za stan surowy zapłaciłam 5tys. Na tle wcześniejszych wypowiedzi widzę, że to dużo. Ale nie żałuję, facet jest najlepszy w okolicy. Zbudował bardzo wiele domów i żadnego się nie wstydzi. Na budowie jest niemal codziennie, wszystkiego dopilnuje, doradzi. Odbiera każdy telefon, dodatkowo nie raz i nie dwa spędziliśmy u niego całe wieczory planując kolejne prace przy budowie naszego domku. Daję mu teraz robotę na czas wykończeniówki bo chcę mieć kogoś, kto dopilnuje mi wszystkiego.

Warszawa, stan surowy + instalacje mają być wizytowane i sprawdzane około 10 razy, kolejne wizyty mam wyszczególnione w umowie o dzieło. 2000 PLN brutto.

Kierownik zastrzegł, że nie puści fuszerki i że naprawdę będzie często jeździł.

Rozmawiałem z 5 kierownikami, ceny od 1600 do 2500 PLN, ale oni proponowali, że będą w sumie 4-5 razy na budowie przy zakończeniu ważnych etapów.