Edybre 07.03.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Ja mam arysto 10 p, z otwieraną szybą przednią a boczną dodatkowo można też otworzyć ale na razie nie było takiej potrzeby. Kosztował mnie 2600 + 7% vatu. Mnie się bardzo podoba, użytkujemy go codziennie. Dość tanio go kupiłeś bo na stronc jest droższy http://www.kominki-net.pl/images/large/arysto10l_dj_h_LRG.jpg Kominek znacznie mniejszy od Supry, ale z wyglądu bardzo podobny. Jedynie martwi mnie trochę ten szamot w środku - ma tendencję do pękania, przy nizbyt wysezonowanym drewnie. I wtedy trzeba słono płacić za wymianę. Ale wizualnie bardzo fajny. Mówisz o tej stronie? http://www.kominki-net.pl/index.php?main_page=index&cPath=7_8_12 Rzeczywiście tutaj kosztuje 2800 ale ja kupowałam u przedstawiciela autoryzowanego arysto w Legnicy http://www.arysto.com.pl/dystrybutorzy_dolnoslaskie.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tpazyra 04.10.2008 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2008 U mnie podobnie - myślałem ze to wina nie wysozonowanego drewna i do tego polan o stosunkowo małym przekroju Ostatnio nawet przymknałem folia alum wlot powietrza na zewn budynku (i porobiłem w folii małe dziurki). natomiast moim zdaniem wkład ma inny plus - przy moim DGP bardzo szybko nagrzewa dom Pozdr Tomek ps Dzisiaj kupiłem w Castoramie na próbę 10 kg brykietu - zobaczymy jak długo będzie się palił (niestety z uwagi na dzisiejszą temp 16oC nie rozpalałem) POzdr Tomek Myslalem ze u mnie tylko cos nie tak.Zatykanie kanalu zewnetrznego nic nie daje , bo powietrze zaczyna sobie ciagnac z pomieszczenia. Przydalaby sie mozliwosc zduszenia ognia , bo jak sie duzo wlozy to straszny zar bucha.Nie mozna w nim palic non stop tylko kilka godzin , bo za goraco sie robi.Uszczelnienie szyb powoduje tylko zabrudzenie szyby. Witam w nowym sezonie kominkowym Tym razem kupiłem ładnego suchego dęba+olchę+brzozę. Wczoraj rozpaliłem ok 17 - kilka ubiegłorocznych szczxap dębowych+ pół wałka olch+wałek brzozy - jak się ładne rozpaliło wrzucilem spory kawałek dębu (prawie połówkę pnia o średnicy ok 20 cm); ok 21 dorzuciłem wałek dębu o średnicy 25 cm i ...... ..... i dzisaj rano szok MAM ŻĄR !!! - dorzucilem wałeczek brzozy i duży kawał dębu i się pali .... więc ubiegłosezonowe poblemy z szybkim wypalaniem spowodowane były słabym drewnem ! Pozdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 08.01.2009 18:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Witam,my wybralimsy Arysto 10 P"DJ" z tym,ze z wydluzono szyba przednia tj. 770 + 450 (w standardzie 670 + 450).h = 510Cena brutto 4460 zł. Agnieszka i Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 08.01.2009 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2009 Też mnie kusi ten Sparke Varm F 330S jakiś szeroki model jakaś prosta obudowa z marmuru Breccia Sarda i będzie elegancko się prezentował http://sparke.pl/img/products/image/873420805.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 12.01.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2009 udało sie zbić cene do 4260 zł brutto, czas oczekwiania 6 tygodni. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 13.01.2009 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 A co powiecie o tym?http://www.uniflam.pl uniflam 700 standart 601-702cena 2085uniflam 700 selenic 601-722 cena 2172laudel 700 compact 6276-54 cena 3075 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 13.01.2009 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 ja wybrałem ARYSTO 10P510DJ z otwierana szybą narożną za 3700 bez faktury... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 13.01.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 A te wkłady Arysto mają doprowadzenie powietrza z zewnątrz i jest to doprowadzenie szczelne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 13.01.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 A te wkłady Arysto mają doprowadzenie powietrza z zewnątrz i jest to doprowadzenie szczelne ?? mają, a czy jest to szczelne...? wg mnie tak, ale to już pytanie do kominkarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 13.01.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 A te wkłady Arysto mają doprowadzenie powietrza z zewnątrz i jest to doprowadzenie szczelne ?? mają, a czy jest to szczelne...? wg mnie tak, ale to już pytanie do kominkarza... Dzięki za info, już blisko kres poszukiwań kominka do domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 13.01.2009 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2009 Dzięki za info, już blisko kres poszukiwań kominka do domku Daj spokój, ten kominek mnie rozwalił.. robili go 2 miesiące spece z Wesołej...fakt, że sam wkład kosztował mnie taniej, ale robota im sie nie składała... Teraz jeszcze tylko dokończyc schody i kuchnie, pomalować salon, zrobić szafki łazienkowe i garderobę i można się wprowadzać! (czyli jakieś 2miesące pewnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Antec 14.09.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 ja wybrałem ARYSTO 10P510DJ z otwierana szybą narożną za 3700 bez faktury... Witam, mam pytanie o ten wkład. Sam taki kupiłem i niestety nie ma instrukcji jak ustawiać te dźwignie aby dolot i wylot były otwarte na maxa. Jeżeli wiesz jak to powinno być ustawione to proszę o pomoc. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grave 14.09.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2009 obie od siebie MAX ciąg, obie do siebie - Zamknięte, to tak w skrócie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts