Gość r.swiercz 27.08.2003 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Poszukuje wszelkich informacji w zakresie wymogów prawnych przy budowie domu jednorodzinnego wraz z lokalem usługowym (apteka). Zgodnie z prawem musi mieć min. 80 m2. Czytałem, że uzgodnienia projektu muszą być z inspekcją pracy? Może ktoś budował podobne pod względem powierzchni obiekty usługowo-handlowe? Co trzeba zrobić aby uzyskać pozwolenie na budowę w tym wypadku? Plan zagospodarowania dzialki przewiduje inwestycje jednorodzinną. Czy mogę to pogodzic z moimi planami w kontekście zapisów prawa budowlanego dot. definicji domu jednorodzinnego? Z gory dziekuje za wszelka pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 27.08.2003 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Przede wszystkim pogadaj z architektem. Ja tez buduje dom mieszkalny jednorodzinny - takie mam wzizt. A potem będzie adaptacja na cele usługowe całych piwnic. Ale do tego przyda ci się właśnie architekt by ustalić wysokość pomieszczeń, metraż, sanitariaty, wentylację itd. żeby potem przy występowaniu o zmianę przeznaczenia lokalu nie mieć zbyt wiele odstepstw bo może się to skończyć niedobrze. RYDZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
r_swiercz 27.08.2003 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Dziękuję za info. Jedno pytanko dodatkowe - które akty prawne pozwalają na zmianę przeznaczenia lokjalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 28.08.2003 05:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 No - tego niestety nie wiem RYDZU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.08.2003 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Hejka.Rozporządzenie Ministra Infrastruktury z dnia 26.06.2003r. w sprawie warunków i trybu postępowania w sprawach rozbiórek oraz zmiany sposobu użytkowania obiektów budowlanych (Dz. U. Nr 120, poz. 1131 z 2003r.)tu znajdziesz treść:http://www.gunb.gov.pl/akty_prawne.htmlPozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.08.2003 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts