bimbelt 18.02.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Podpowiedzcie mi jakiego producenta wybrac osprzet elektryczny, zeby nie bylo drogo, a jednoczesnie w miare solidnie i ladnie. Moje zalozenia:- kolor raczej bialy, bez bajerow- forma prosta, pasujaca do modernistycznych wnetrz,- budowa ramkowa (musza byc dostepne poczworne ramki poziome i potrojne pionowe),- bogaty wybor elementow - przelaczniki zaluzjowe, podwojny ethernet (ewentualnie komp. + tel.), antenowe (pojedyncze i podwojne), Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 18.02.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Podpowiedzcie mi jakiego producenta wybrac osprzet elektryczny, zeby nie bylo drogo, a jednoczesnie w miare solidnie i ladnie. ... Kierowałem się tymi samymi kryteriami. Berker Cenię sobie prostotę i ponadczasowość, zdecydowałem się na model "B.Kwadrat" http://www.berker.com/pl/polska/produkty/serie_produktow/bkwadrat/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 18.02.2008 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Podpowiedzcie mi jakiego producenta wybrac osprzet elektryczny, zeby nie bylo drogo, a jednoczesnie w miare solidnie i ladnie. ... Kierowałem się tymi samymi kryteriami. Berker Cenię sobie prostotę i ponadczasowość, zdecydowałem się na model "B.Kwadrat" http://www.berker.com/pl/polska/produkty/serie_produktow/bkwadrat/ Witam U mnie to samo .Berker "kwadrat" . Solidnie wykonane i naprawdę niedrogie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 18.02.2008 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Bardzo mi sie podoba, ale..W ofercie przedstawionej na stronie widze tylko ramki dwukrotne. Nie ma tez przelacznikow zaluzjowych, a gniazdo telefoniczne wyglada jakos dziwnie. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 18.02.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 przeglądnij Legranda .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 18.02.2008 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 przeglądnij Legranda .... Legrand jest ladny, ale.. 1. Jest drogi. 2. Na niektorych elementach umieszcza swoje logo (blee), a na innych napis IP44 (jakby to bylo istotne). Plusem jest na pewno to, ze ma pelen asortyment. Mam jednak nadzieje, ze znajde cos rownie fajnego w bardziej korzystnej cenie. Nie zalezy mi na marce. Nie jestem typem czlowieka, dla ktorego najistotniejsza jest metka (a nawet wrecz przeciwnie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 18.02.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 przeglądnij Legranda .... Legrand jest ladny, ale.. 1. Jest drogi. 2. Na niektorych elementach umieszcza swoje logo (blee), a na innych napis IP44 (jakby to bylo istotne). Plusem jest na pewno to, ze ma pelen asortyment. Mam jednak nadzieje, ze znajde cos rownie fajnego w bardziej korzystnej cenie. Nie zalezy mi na marce. Nie jestem typem czlowieka, dla ktorego najistotniejsza jest metka (a nawet wrecz przeciwnie). jak to nie zalezy ci na marce - to chcesz miec dobry osprzet czy nie ?? a to ze jest wytloczona nazwa na ramce ?? .... daj spokoj. z lodowki czy pralki tez ja zerwiesz ?? poza tym Legrand i Berker to ta sama polka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bimbelt 18.02.2008 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Troche zle mnie zrozumiales. Zalezy mi oczywiscie na dobrym osprzecie, natomiast nie usmiecha mi sie placic za napis Legrand na obudowie. Zauwaz, ze chyba tylko ten producent umieszcza swoje logo na froncie obudowy, wiec porownanie do lodowki jest troche nietrafne. Dla mnie posiadanie wlacznikow swiatla z logiem producenta jest porownywalne do posiadania dresu z trzema paskami. Nie odpowiada mi to po prostu. Wrocmy jednak do tematu - czy ktos sie orientuje czy Berker ma tylko taki asortyment, jak przedstawiony na ich stronie, czy moze cos wiecej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 18.02.2008 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Zalezy mi oczywiscie na dobrym osprzecie, natomiast nie usmiecha mi sie placic za napis Legrand na obudowie. mysle, ze placi sie za cos wiecej niz napis - to bardzo dobry osprzet. Dla mnie posiadanie wlacznikow swiatla z logiem producenta jest porownywalne do posiadania dresu z trzema paskami. sorki, nie dociera do mnie taki argument. ani w odniesieniu do osprzetu, ani do nieczego innego .... zwlaszcza, jesli za tym idzie dobra jakosc. to chyba jakas polska fobia, ze wstydzimy sie ze uzywamy dobrych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 18.02.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 sorki, nie dociera do mnie taki argument. ani w odniesieniu do osprzetu, ani do nieczego innego .... zwlaszcza, jesli za tym idzie dobra jakosc. to chyba jakas polska fobia, ze wstydzimy sie ze uzywamy dobrych marek. fobia podobna do tej co każe kupować Legranda zamiast Zuzi* Znajomy właśnie zakupił polskie gniazda i włączniki, ładne, działają i kosztowały 6,50 W domu mam inną Franie* i też działa od 10 lat minimum bez problemów. No ale nie mogę się pochwalić wypasionym Legrandem tak jak sąsiad *nazwa wymyślona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krisker 18.02.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Podpowiedzcie mi jakiego producenta wybrac osprzet elektryczny, zeby nie bylo drogo, a jednoczesnie w miare solidnie i ladnie. Moje zalozenia: - kolor raczej bialy, bez bajerow - forma prosta, pasujaca do modernistycznych wnetrz, - budowa ramkowa (musza byc dostepne poczworne ramki poziome i potrojne pionowe), - bogaty wybor elementow - przelaczniki zaluzjowe, podwojny ethernet (ewentualnie komp. + tel.), antenowe (pojedyncze i podwojne), Użyłem Elda Viva, jednak nie wiem, czy cena i wygląd będą Ci odpowiadać... Jakość bdb, dużo różnych modułów, a cena w bieli do przyjęcia. "KATALOG" ELDA VIVA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 18.02.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 coraz mniej rozumiem z tej dyskusji ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
3241mirek 18.02.2008 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Polecam Ospela serię TON. Mam w całym domu i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Haynauer 18.02.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 jak fajna chawira, to najlepsza GIRA... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafal9 18.02.2008 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Berker - bajecznie łatwo się montuje, solidne wykonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TOMEKP1 18.02.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Tylko Berker seria moduł lub moduł plus kolor biały lub krem możliwość podłączenia w ramce 5-u elementów łatwy montaż fajny wyglądpozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 18.02.2008 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 A ja mam "Kontakt Simon" seria Classic - full możliwości, kolory też do wyboru (szczególnie ramki):http://www.kontakt-simon.com.pl/index.php?cont=eshop&grmID=1&grupaID=182&nadgrupaID=176&dzialanie=podgrupy&hierID=1&lngID=1Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ziarutek 18.02.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witam, Ja myślę o tychhttp://www.hagergroup.pl/index.php?scr=1024&id=31 ale Berker też mi się podoba. Muszę to przemyśleć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Garcia27 18.02.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Polecam z czystym sumieniem osprzęt hagera - a dokładnie to POLO.Bardzo dobry technicznie, wzornictwo uniwersalne.Jesli mogę to tylko POLO montuję i polecam inwestorom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mixi 25.02.2013 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2013 Kierowałem się tymi samymi kryteriami. Berker Cenię sobie prostotę i ponadczasowość, zdecydowałem się na model "B.Kwadrat" http://www.berker.com/pl/polska/produkty/serie_produktow/bkwadrat/ ja mam Ospel Impresję i bardzo sobie chwalę świetnie wygląda wzorniczo no i nie zbankrutowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts