sejlor 18.02.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Co sądzicie o rekuperatorze - BRINK RENOVENT HR Medium. Może ktoś może się podzielić opinią i wrażeniami z eksploatacji. http://www.allegro.pl/item307904307_rekuperator_brink_renovent_hr_300_m3_h_spr_95_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 18.02.2008 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sejlor 20.02.2008 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ale czy wart swojej ceny? Osobiście podoba mi się automatyczny bypass, dzięki któremu latem powietrze nie będzie podgrzewane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 20.02.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Ale czy wart swojej ceny? Osobiście podoba mi się automatyczny bypass, dzięki któremu latem powietrze nie będzie podgrzewane. Jeśli za takie pieniądze tylko bypass to wolałabym wyjąć do czyszczenia wymiennik i wstawić dwie rurki spiro w jego miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szejens 20.02.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Wytłumaczcie mi cel baypassu albo kasety letniej. W dobrze zaizolowanych domach często jest tak ze w lecie jest chłodniej niz na zewnątrz. Jeżeli zrobimy Bypass lub kasetę letnią ciepłe powietrze bedzie bezpośrednio z dworu dmuchało do wewnątrz ogrzewajac pomieszczenia. Jeżeli bedzie ciepłe powietrze przechodziło przez wymiennik odda trochę temp powietrzu wyrzucanemu i przez to powinno obniżyć swiją temp. Jeżeli mamy GWC to sie zgodzę że baypas daje rezultaty, ale bez neigo to juz chyba nie. Sprostujcie mnie jeśli źle myślę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetabo 20.02.2008 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 W dzień się nagrzeje - ciepło się skumuluje - rekuperator na wieczór przechowuje.Powietrze w letnie wieczory jest super... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 20.02.2008 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Bypass masz też w Bartoszu (chyba jednak tańszy) a jak jesteś majsterklepka to za kilka złotych robisz sam (dwa termometry, prosty sterownik, przepustnica sterowana stycznikiem - et voila). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.02.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Bypass masz też w Bartoszu (chyba jednak tańszy) a jak jesteś majsterklepka to za kilka złotych robisz sam (dwa termometry, prosty sterownik, przepustnica sterowana stycznikiem - et voila). W moim przypadku Bartosz jest zdecydowanie droższy - wycenili go na 22 tys brutto z 7% VAT, a Brink Renovent HR Medium z bypasem i 3 st. regulatorem za 13,3 tys brutto z 7% VAT W dodatku w Poznaniu i okolicach przedstawiciele Bartosza olewczo podchodzą do klienta i w ogóle się nimi nie interesują ( takie jest moje mniemanie niestety ) różnica pokaźna, ale na szczęście została w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jezier 23.02.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Brink jest na mojej krótkiej liście rekuperatorów o najlepszych parametrach, których zakup rozważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 23.02.2009 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 W moim przypadku Bartosz jest zdecydowanie droższy - wycenili go na 22 tys brutto z 7% VAT, To w Wawie Bartosz z EBMami kosztował (całość) 15 tys netto, a w Poznaniu o tyle drożej? No mój to miał być 400/200 (na 600m3/h) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasina 23.02.2009 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam Właśnie jutro mam montaż rekuperatora Renovent HR L (400 m3/h) . Nie mogę się wypowiedziec jak w temacie, bo jeszcze nie użytkowałem, ale firmę do montażu mam super. Podajecie kwoty, a wiec u mnie 14 700 netto.pozdr. jasina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasina 23.02.2009 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Witam Właśnie jutro mam montaż rekuperatora Renovent HR L (400 m3/h) . Nie mogę się wypowiedziec jak w temacie, bo jeszcze nie użytkowałem, ale firmę do montażu mam super. Podajecie kwoty, a wiec u mnie 14 700 netto.pozdr. jasina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 23.02.2009 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 W moim przypadku Bartosz jest zdecydowanie droższy - wycenili go na 22 tys brutto z 7% VAT, To w Wawie Bartosz z EBMami kosztował (całość) 15 tys netto, a w Poznaniu o tyle drożej? No mój to miał być 400/200 (na 600m3/h) dokładnie taki sam (400/200) mi zaproponowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agessner 26.03.2009 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Kristoforus,jakie masz sterowanie do tego rekuperatora? Tą gałkę 3-pozycyjną, czy coś bardziej zaawansowanego?PozdrawiamAndrzej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 26.03.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Kristoforus, jakie masz sterowanie do tego rekuperatora? Tą gałkę 3-pozycyjną, czy coś bardziej zaawansowanego? Pozdrawiam Andrzej Będzie gałka - dla mnie starczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Margula 29.11.2011 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2011 Witam Jasina...nie wiem czy się pojawisz..ale gdyby to daj mi proszę znać jak tam ten rekuperator brink sie sprawuje??? Witam Właśnie jutro mam montaż rekuperatora Renovent HR L (400 m3/h) . Nie mogę się wypowiedziec jak w temacie, bo jeszcze nie użytkowałem, ale firmę do montażu mam super. Podajecie kwoty, a wiec u mnie 14 700 netto. pozdr. jasina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MORHOT 01.12.2011 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 U mnie śmiga Renovent DTR 300, sprawdza się, daje rady, odzyskuje ciepło, na 1 i 2 biegu nie hałasuje, nauczyłem się programować wydajności na poszczególnych biegach, w kuchni sterownik Insbudu, wszystko cacy, bardzo polecam. Ale... przy włączaniu okapu zawsze wrzucam "ręcznie" 3 bieg reku, żeby nie dmuchało zapachem bigosu z anemostatów wywiewnych w łazience i pralni Teraz, gdy już wiem, że mając ten sterownik Insbudu BANALNIE można automatycznie wymusić włącznie 3 biegu reku przy załączeniu okapu baaaaardzo żałuję, że nie położyłem na etapie instalacji elektrycznej tych 3 metrów kabla od okapu do sterownika... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafalmix 01.12.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2011 Z tym połączeniem nie powinno byc problemu jak zastosujesz wlącznik zdalnie sterowany np Zamela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts