rudachary 18.02.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witam.Przejalem budowe " nadbudowy budynku na cele mieszkalne" - czyli male mieszkanko o powiezni 80 m. Mozna powiedziec jest to troche kopotliwa budowa poniewaz mam mozna powiedziec Bardzo dobrego sasiada ktory stwarza same problemy np. ze sciana z oknem jest o 60cm zablisko granicy i takie tam i nasylala na mnie kontrole z PINBu Dostałem DZIS postanowienie z "kochanego" PINB-u ze wstrzymuja mi roboty budowlane- oczywiscie ta sprawa toczy sie od wrzesnia 2007r.Pozalatwialem najpierw ze jestem juz inwestorem razem z malzonka. Dostalem z wydzialu urbanistyki i architektory pozwolenie na budowe. Bylem dzis zaraz po otrzymaniu tego postanowienia w PINB-ie o dowiedzialem sie ze musze przedlozyc w terminie 30 dni inwetyryzacje wykonanych robot budowlanych. Mam pytanie czy ktos juz taka inwetyryzacje przechodzil jak to ma dokladnie wygladac zebym poprostu niejedzil z tymi papierami tam i zpowrotem. Oczywicie wiem ze taka inwentaryzacje moze wykonac tylko osoba do tego upowazniona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.02.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2008 Oczywicie wiem ze taka inwentaryzacje moze wykonac tylko osoba do tego upowazniona. No to jeżeli wiesz, że tylko osoba z uprawnieniami może taką inwentaryzację przygotować, to poszukaj takową. Już ona powinna wiedzieć co ma się tam znaleźć. Możesz się umówić na konkretną kwotę, która może zostać obniżona, jeżeli przygotowana wycena nie będzie kompletna (na pewno jest odpowiedni paragraf to normujący) a Ty przez to stracisz czas dowożąc materiały to PINBu. Ewentualnie ta wynajęta osoba, może składać całość dokumentów w Twoim imieniu i wtedy to ona jeździ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts