jolajacek 25.11.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2007 Witamy serdecznie.Przeglądam forum internetowe i nagle widzę,że "miłośnicy Barwnego" zamilkli.Jesteśmy na etapie wstępnych prac geodety i coraz mniej czasu do wyboru projektu.Podoba nam sie Barwny -wariant III(182 m2).Może jest ktoś,kto zmierzył się z "BARWNYM".Może ktoś buduje barwnego w innym wariancie.Potrzebuję jakichkolwiek informacji o tego typu domkach. Pozdrawiam.[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 07.12.2007 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 http://forum.muratordom.pl/barwny-c132-z-muratora-nowosc-opinie,t70287.htm?highlight=barwny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 18.02.2008 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Cz ktoś zdecydował się na ten projekt? czy ktoś zaczął budować ten domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 03.03.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 BarwnyIII,czy jest aż taki brzydki,że nikt go nie buduje?Kurcze,a ja już wybrałam projekt tego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adanielak1 03.03.2008 17:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 nie tylko Twój projekt jest taki niepopularny ,ale się nie przejmuj, będziemy oryginalni ,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika2222223 03.04.2008 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 cześć znalazłam właśnie projekt jakiego szukałam od bardzo dawna czy ktoś jeszcze zdecydował się na niego? Rybka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zalewscy 21.04.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Dzień dobry, sądząc z Waszych pytań jesteśmy na podobnym etapie budowy czyli wybór projektu . Barwny c132c jak na razie wygrywa i chyba tak juz zostanie. Jesli pojawi się ktoś na tym forum kto jest juz bardziej zaawansowany w budowie barwnego c132c wariant III będziemy wdzięczni za odzew. Proponuję również, aby osoby, ktore dopiero zabierają się za tę wersję barwnego, wpisywaly się tutaj, tak abyśmy nie musieli szukać się po innych wątkach. Jeśli ktoś ma ochotę popisać o barwnym c132c wariant III a nie chce się tu wpisywać to zapraszamy prywatnie na [email protected], pozdrawiamy barwniakow. Magda, Marcin & Julka Zalewscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 22.04.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam kolejnych zdecydowanych na ten projekt! Cieszę się, że pojawiają się nowe osoby bo przez długi czas byłam sama i już się bałam,że mam kiepski gust bo nikt nie decyduję się na ten projekt,a jednak coś się ruszyło. Fajnie! Szkoda,że nie ma kogoś kto jest już chociaż w połowie budowy,kto mógłby udzielić jakiś wskazówek,ale sadzę,że to dlatego,że jest to dość nowy projekt no i chyba nie tani . My budowę rozpoczelibyśmy już dawno gdyby nie biurokracja,bo projekt mamy od grudnia ,te nasze przepisy to jakiś obłęd ! Pozdrawiam i życzę powodzenia ! Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zalewscy 22.04.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam kolejnych zdecydowanych na ten projekt! Cieszę się, że pojawiają się nowe osoby bo przez długi czas byłam sama i już się bałam,że mam kiepski gust bo nikt nie decyduję się na ten projekt,a jednak coś się ruszyło. Fajnie! Szkoda,że nie ma kogoś kto jest już chociaż w połowie budowy,kto mógłby udzielić jakiś wskazówek,ale sadzę,że to dlatego,że jest to dość nowy projekt no i chyba nie tani . My budowę rozpoczelibyśmy już dawno gdyby nie biurokracja,bo projekt mamy od grudnia ,te nasze przepisy to jakiś obłęd ! Pozdrawiam i życzę powodzenia ! Sylwia hej, to już rzeczywiście jesteście krok dalej . Czy jakieś zmiany w projekcie wprowadzaliście? My zmienimy chyba tylko lazienke na dole tzn. powiekszymy ją, a tak to raczej zostaje bez zmian. A jaka lokalizacja budowy? Co do malego zainteresowania tym wariantem domu to myślę, że zaraz pojawią się następni, bo nie ma zbyt wielu projektow do wyboru z 3 pokajami na górze i dwoma + salon na dole, a to przecież wymarzona konfiguracja . Pozdrowienia m m j zalewscy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 22.04.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 No właśnie,co do rozmieszczenia pomieszczeń to jeden z głównych powodów naszego wyboru(dwa pokoje na dole) no i te OKNA w salonie Tyle tylko,że byłam nimi zachwycona,a teraz zaczyna mnie trochę przerażać ich ilość. Boję się,że przy tym rozstawiniu okien jest mało miejsca na rozstawienie "gratów", wprawdzie za meblami nie jestem,ale nawet nie bardzo znalazłam miejsce na telewizorek(a bez tego mój mąż salonu sobie nie wyobraża),no i to małe okno pośrodku balkonowych jakoś mi nie pasuje. Zastanawiam się nad zrobieniem okien narożnych,tzn. trójka od strony jadalni i trójka od tarasu,wtedy rezygnacja z małego okna i drzwi wyjściowych na taras(wyjście byłoby po lewej stonie salonu) ,no ale wtedy trzeba by było wydłużyć taras i żeby z zewnątrz była"synchronizacja" to w sypialni też przydałoby się zamiast okna i drzwi zrobić trókę balkonową. Zyskałabym wtedy więcej ściany przy kuchni i połowę ściany od strony tarasu.Widziałam takie narożne okna w w innym domu i wyglądały ciekawie. Nie wiem czy coś z tego zrozumieliście(mam nadzieję,że tak)możecie napisać co o tym myślicie.Co do łazienki na dole napewno powiększymy,ale jeszcze nie wiem czy kosztem pomiesz.gosp. czy połączymy z toaletą.W końcu po co w domu trzy muszle klozetowe A domek ma powstać koło Wrocławia,a Wasz? Ale się rozpisałam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 22.04.2008 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 No właśnie,co do rozmieszczenia pomieszczeń to jeden z głównych powodów naszego wyboru(dwa pokoje na dole) no i te OKNA w salonie Tyle tylko,że byłam nimi zachwycona,a teraz zaczyna mnie trochę przerażać ich ilość. Boję się,że przy tym rozstawiniu okien jest mało miejsca na rozstawienie "gratów", wprawdzie za meblami nie jestem,ale nawet nie bardzo znalazłam miejsce na telewizorek(a bez tego mój mąż salonu sobie nie wyobraża),no i to małe okno pośrodku balkonowych jakoś mi nie pasuje. Zastanawiam się nad zrobieniem okien narożnych,tzn. trójka od strony jadalni i trójka od tarasu,wtedy rezygnacja z małego okna i drzwi wyjściowych na taras(wyjście byłoby po lewej stonie salonu) ,no ale wtedy trzeba by było wydłużyć taras i żeby z zewnątrz była"synchronizacja" to w sypialni też przydałoby się zamiast okna i drzwi zrobić trókę balkonową. Zyskałabym wtedy więcej ściany przy kuchni i połowę ściany od strony tarasu.Widziałam takie narożne okna w w innym domu i wyglądały ciekawie. Nie wiem czy coś z tego zrozumieliście(mam nadzieję,że tak)możecie napisać co o tym myślicie.Co do łazienki na dole napewno powiększymy,ale jeszcze nie wiem czy kosztem pomiesz.gosp. czy połączymy z toaletą.W końcu po co w domu trzy muszle klozetowe A domek ma powstać koło Wrocławia,a Wasz? Ale się rozpisałam Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 22.04.2008 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Z wrażenia się zdublowałam To jest album gdze znalazłam te okna w salonie,które mi się spodobały,możecie sobie przejrzeć i doradzić mi czy mam decydować sie na te zmiany bo trochę się boję i nie jestem do końca zdecydowana czy to dobrze wyjdzie http://picasaweb.google.com/de.tomaso.g/BudowaMasochistycznie/photo#5080459572471961154 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zalewscy 22.04.2008 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Z oknami wszystko zrozumialam, poza tym, ze drogo to chyba im więcej tym fajniej, bo jaśniej. Te narożne też fajnie by wyglądaly.To fakt, że praktycznie nie ma w tym salonie miejsca na meble, ale z drugiej strony jak się ma 5 pokoi to wszystko można poupychać, a salon mieć przejrzysty i prawie pusty. Co do telewizora to nasi męzowie raczej by się dogadali . Z tego co pisze rozumiem, że projelt kupiliście taki bez żadnych zmian, standardowy i dopiero potem się robi te wszystkie przeróbki tak? Ale żeby dostać pozwolenie na budowę to chyba już musi być taki dokladnie jak się będzie budować, no nie? My będziemy stawiać barwnego w Wa-wie a raczej pod Warszawą, bo w samej stolicy to chyba by nas bylo stać na 10 metrów dzialki . A, jeszcze co do lazienki na dole to ja chcę ją polaczyc i z wc i powiekszyc o ten kawalek pomieszczenia gospodarczego no i jeszcze chcialabym miec tam wejscie z samej sypialni oraz z wc, ale nie wiem czy tak się da, bo chyba wszędzie beda same drzwi i nie będzie miejsca na umywalke . My raz na jakiś czas bywamy we wsi pod Walbrzychem, to jak już zbudujecie dom to przyjedziemy zobaczyć przejazdem dobranoc magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika2222223 22.04.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2008 Witam was serdecznie.Bardzo ciekawe są wasze pomysły zmian w projekcie. U nas podstawową zmianą będzie przesuniącie kuchni w miejsce gabinetu a na jej dotychczasowym miejscu chcemy jadalnie. Myślimy również nad powiększeniem łazienki o wc lub w mijscu wc zrobić spiżarkę ( na różne graty ;-)np.odkurzacz itp.) A przede wszystkim zastanawiam się tak jak wy nad oknami w salonie, ale tą kwestie rozstrzygnę z architektem prowadzącym.Gorąco pozdrawiam. Rybka z Radomia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 25.04.2008 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 Droga Rybko,a jak Ci się podoba moja koncepcja okien? Ma to ręce i nogi czy nie bardzo? Chciałabym usłyszeć jak najwięcej opinii na ten temat(oczywiście jak najbardziej szczerych) co pomoże mi w podjęciu niełatwej decyzji. Gdybyś miała jakieś inne pomysły to chętnie posłucham tzn. poczytam . Zawsze to,co kilka głów to nie jedna Pozdrawiam,Sylwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika2222223 25.04.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2008 witaj twoje pomysły bardzo ciekawe co do okien i powiem więcej ja też upatrzyłam sobie takie potrójne okna mamy zamiar od strony tarasu takie zamieścić, natomiast z boku salonu jedno szerokie podwójne gdyż chcemy mieć jeszcze na tej ścianie miejsce na obraz nad kanapą jak znajdę chwilę to pokaże wam jakie my sobie upatrzyliśmy okna. Pozdrawiam cieplutko i życzę udanego weekendu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 26.04.2008 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2008 Cześć. Z odpowiedzi wnioskuję,że kanapa ma być po drugiej stronie,a nie jak proponują w projekcie. U nas ze względu na to że nie zmieniamy kuchni za kuchnią będzie "jadalnia"Dlatego też chcemy zmniejszyć na tej ścianie wielkość okien,żeby sąsiedzi nie zaglądali nam do talerzy (od tej strony biegnie gminna droga)wprawdzie mało uczęszczana,ale zawsze.A więcej okien od tarasu to zawsze fajniejszy widok na ogród, poza tym przez wydłużenie tarasu i zrobienie wyjścia po "lewej" stronie widok na drzewka,a nie jak to jest zazwyczaj na stół i krzesełka tarasowe,które będą schowane na ścianie powstałej między oknami od tarasu,a oknami od sypialni.Nie wiem czy dobrze kombinuję,ale kombnuję Zobaczymy co z tego wyjdzie My nasadziliśmy dzisiaj mnóstwo pierwszych drzewek,bo do pracy na działce nas ciągnie,a pozwolenia dalej nie ma Pozdrawiam i oczywiście czekam na wskazówki,instrukcje,pomysły,itp. Sylwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika2222223 27.04.2008 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 witaj sylwio! Tak dobrze wnioskujesz kanapa będzie po przeciwnej stronie niż jest to w projekcie gdyż nie chcemy żeby goście wchodzący do domu z wiatrołapu widzieli kanapę tylko te piękne potrójne drzwi wychodzące na ogród (wizualnie powiększające salon). Na tej ścianie chcemy mieć telewizor, a na przeciwko gdzie są podwójne okna zostawimy jedno okno 3/4 tzn. takie nie do samej ziemi (takie ma to moja siostra), oraz w jadalni takie chcemy. Wtedy będzie jeszcze miejsce na te niskie grzejniki pod oknem. Super to wygląda. A wracając do początku to czekamy na spotkanie z notariuszem żeby już działaka na 100% była nasza. Nas też już nosi żeby już coś zacząć (papierologia) i móc posadzić chociaż tuje w koło działki . Pozdrawiam serdecznie.RYBKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 27.04.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2008 Witam i zapraszam na wątek Barwniaków: http://forum.muratordom.pl/barwny-c132-z-muratora-nowosc-opinie,t70287-2520.htm?sid=2d79fa8b631a0750dc7a5ec19a060f32 oraz na naszą stronę http://barwny.cba.pl/forum/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 28.04.2008 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Witam i dziękuję za zaproszenie! Do forum tego zaglądałam już bardzo dawno,ale jest to forum Barwnego w wersji podstawowej,a ta jednak znacznie różni się od Barwnego III. Mi osobiście zależy na informacjach dotyczących tego konkretnego projektu,tak więc cieszę się,że rozpoczynając ten wątek znlazły się już dwie osoby zainteresowane tym domkiem.Barwniaków"podstawowych"jest znacznie,znacznie więcej,ale mam nadzieję,że i nas będzie przybywać!!! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts