zahir1000 28.04.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Więc życzę Wam wielkich przyrostów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLKA122 30.04.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2008 Witam wszystkich serdecznie! Mam zamiar kupić projekt Barwny C132c. Według mnie dla rodzinki z 2 dzieciaczków jest idealny. Żadnych zbędnych pomiesczeń. Chaciałabym dokonać kilku zmian w środku i podnieść poddasze. Czy ktoś z Was już zakupił ten projekt, a może już go realizuje. Bardzo chciałabym wymienić się z Wami swoimi wątpliwościami, posłuchać uwag dotyczących tego projektu. Czekam na wasze opinie. A może ktoś już buduje ten dom i jest możliwość zobaczenia go. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniśkaa 02.05.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2008 Witam i pozdrawiam wszystkich, którzy zdecydowali się na Barwny III. My mamy wylane fundamenty, wymurowane bloczki . Dużych zmian nie wprowadzaliśmy łazienka polączona z wc, kuchnia bez spiżarki, ściana pomiędzy kuchnią a salonem. Co do okien to musi to wygląda jako tako z zewnątrz w projekcie okna są symetryczniew pokoju i w saloniei tak rozmieszczone aby słupy nie zasłaniały. Najwięcej wątpliwości mam co do okien na poddaszu wszystkie w dachu! Bgędą na górze nie da się wyjrzec i zobaczyc co się dzieje na dworze, żadnego balkoniku na wtwietrzenie pościeli! a poya tzm domek super dwa pokoiki na dole, tarasik, duzy salonik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLKA122 03.05.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2008 Witam!Mnie również ujął ten projekt. Może ktoś jest już w trakcie budowy tego piękniego domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 04.05.2008 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 Witaj Moniśka. Rozumiem,że nie zmieniacie rozmieszczenia okien na dole? Zgadzam się z tym że z zewnątrz powinny być symetryczne,ale przy mojej opcji takie będą(nie wiem,czy czytałaś wyżej),co do do kuchni tzn.,że wejście będziecie mieli tylko z holu?Sorki,że tak dopytuję,ale dla mnie każda wskazówka jest ważna Zastanawiam się jeszcze nad łazienką na dole,który wariant lepszy,czy powiększać kosztem pomieszczenia gospod. czy toalety.Pierwsza będzie wąska,długa,ale z oknem,druga bardziej ustawna,ale ciemna,hmm,co robić? Mam nadzięję,że wszyscy będziecie się chwalić i opowiadać o postępach budowy,jak również a może przede wszystkim o wprowadzanych zmianach(ja również) bo fajne pomysły zawsze mile widziane My zaczynamy prawdopodobnie za tydzień(NARESZCIE) i jak obiecują budowlańcy chwila moment i domek będzie stał Pozdrawiam Wszystkich,Sylwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika2222223 06.05.2008 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Witaj Sylwio. Mam nadzieje że jak tylko zacznie się coś dziać na twojej budowie będziesz dołanczać fotki do forum. Jeśli chodzi o łazienkę na dole ja wymyśliłam sobie tak że powiększe ją kosztem pom gosp., ale w taki sposób, że zrobimy tylko wnękę na prysznic tak żeby nad prysznicem była wnęka z okienkiem. Zawsze to coś da a nie będzie trzeba aż tak bardzo zmniejszać i tak małego pom. gosp., a pod schodami zostanie miejsce na małą spizarkę, która ( z doświadczenia wiem ) bardzo się przydaje. A jeśli chodzi o okna w saloni zainspirowałaś mnie do przedłużenia tarasu i zrobienia wyjścia na taras z boku (po lewo) gdyż wejście do domu mam od południa taras z boku będzie troszkę bardziej nasłoneczniony. Pozdrawiam i czekam na pierwsze fotki. PS. Moniśka- proszę cię o jakies pierwsze fotki. A jeśli chodzi o okna na poddaszu to chcemy umieścić je na poziomie wzroku tak aby można było widzieć co się dzieje na dworze. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WIOLKA122 07.05.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam wszystkich zainteresowanych nowym barwnym. Ja właśnie w tym miesiącu mam otrzymać warunki zabudowy. Jeżeli wszystko pójdzie po naszej myśli, to kupujemy projekt barwny III. Też chcemy w miejscu pokoju na doleprzy wejściu ,zrobić kuchnię, ale chcemy ją poszerzyć, czyli ściamę przesunąć równo z garażem. W miejscu kuchni jadalnię. Mąż też myśli o przestawieniu kominka. Chciałby, aby kominek był dwustronny, wychodził na jadalnię i salon. Ale wszystko przed nami. Chętnie będę wymieniała się z Wami , jak tylko u nas ruszy., My budujemy się we Wrocławiu i słyszałam, że warunki zabudowy to jeszcze nie najgorsza przeprawa, ponoć gorzej jest z pozwoleniem na budowę. Pozdrawaim wszystkichWioleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika2222223 09.05.2008 15:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2008 witaj wioleta!Pomysł z dwustronnym kominkiem jest naprawdę super. Cieszę się że znalazł się ktoś kto chce przesunąć kuchnie do przodu tak jak my. widziałaś może gdzieś wzory takich dwustronnych kominków? A tak w ogóle to gdzie będzie stał wasz barwny wersja III?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 12.05.2008 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2008 Witaj Wioleta!Fajnie,że pojawił się ktoś z Wrocławia.Napisałaś,że budowa będzie we Wrocławiu tzn. że w samym Wrocławiu?Wow,jak znależliście działkę?My mieszkamy we Wrocławiu,ale mamy dosyć miasta i budujemy się w malutkiej wsi,18 km od Wrocławia.Pozdrawiam WszystkichSylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika2222223 15.05.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Wiatam, jak u was postępy w budowie ? Może pochwalicie się na jakim etapie jesteście. POZDROWIONKA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 16.05.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Witam. U nas niestety cisza Narazie sadzimy pierwsze drzewka,zwozimy tony piasku,zrobiliśmy drogę,kupiliśmy już dachówkę(była okazja cenowa) i ....... czekamy na papierek pozwalający na rozpoczęcie budowy.Liczymy na to,że będzie to już niebawem. W przyszłości chętnie wklejałabym fotki(narazie mam tylko pustej działki z drzewkami ) ale niestety nie mam pojęcia jak to się robi Gdyby znalazł się ktoś z Was chętny i krok po kroku wytłumaczyłby mi ja się to robi będę wdzięczna Pozdrawiam,Sylwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robzi 22.05.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Chciałbym się zwrócić do wszystkich posiadających projekt c132c wersje lustrzaną z prośbą, lecz nie wiem czy ktoś posiada taką. Prosze o podanie adresu e-mail jeśli ktoś posiada taki projekt. Dokładnie opisując problem to chciałbym prosić o przesłanie skanów wersji lustrzanej jeśli to tylko możliwe. Z góry dziękuje!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika2222223 23.05.2008 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 skopiuj link do wyszukiwarki http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=503 a następnie w prawym górnym rogu jest napis " zobacz wersję lustrzaną", a jeśli chcesz rysunki szczegułowe poproś o nie e-mailem muratora. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 09.06.2008 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Coś mało aktywne to nasze forum.Szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpuscion 24.06.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 cześćja właśnie kupiłem ten projekt i zaniosłem do architekta w celu naniesienia zmian. Budowe planuję dopiero na wiosnę 2009pozdrawiamMaciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpuscion 24.06.2008 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Witam, żeby nie było że forum jest martwe, postanowiłem się uaktywnić. Kupiliśmy z żoną ostatnio Barwny w wariancie III. Budowę planujemy na wiosnę 2009, a obecnie pracujemy nad papierkową robotę w tym między innymi nad adaptacją. Zmiany - jak zauważyłem na forum - nie są zbytnio oryginalne, gdyż głównie dotyczą rotacji drzwi i okien oraz podniesienia poddasza. Jak tylko będzie jakiś ruch w interesie dam znać Pozdrawiam, Maciek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 06.07.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Witam!Nie wiem,czy ktoś jeszcze zaglądnie na to forum,bo widzę,że od dłuższego czasu jest cisza.Zaryzykuję jednak i coś napiszę.U nas mury pną się coraz wyżej,do tej pory zdecydowaliśmy się na zmianę rozmieszczenia okien w salonie i sypialni.Jest tak jak wcześniej planowałam czyli narożne salon,"trójka"sypialnia(opisywałam to wcześnie dokładnie) i wygląda to fajnie.Teraz mamy poważny problem z łazienką na dole.Chcemy ją napewno powiększyć,ale nie możemy się zdecydować jak.Czy kosztem pom.gosp.,czy połączyć z wc(to raczej napewno),czy i to i to.Jeśli ktoś z Was coś już wykombinował dajcie proszę znać,bo ja kompletnie nie mogę się zdecydować.Pozdrawiam,Sylwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robzi 06.07.2008 14:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 U nasz już fundamenty powstały, chciałbym się dowiedzieć czy ktoś jest w bardziej zaawansowanym etapie i jaki strop jest najlepszy dla takiego budynku.pozdrawiam!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Moniśkaa 12.07.2008 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Dlugo się nie odzywałam - brak czasu - ale na forum czasami zaglądalam. U nas w przyszłym tygodniu będzie trzeba myślec o dachu. Zmiany jakie ostatecznie wprowadziliśmy to łazienka została połączona z wc, o częśc gdzie była wanna powiększyliśmy pom.gosp.dodatkowo przesunęliśmy wejście do sypialni do samej ściany dzięki czemu powiększyliśmy łazienkę.Zrezygnowaliśmy ze schodów zabiegowych dzięki temu z lazienki będą male drzwiczki do schowka pod schodami. A tak w ogóle to budujemy wersję lustrzaną.Strop żel-bet ten jest tańszy, jest mozliwosc przestawiania scianek dzialowych, każdy strop ma wady i zalety - terriwa jest cichszy. Postaram się wkleic jakieś fotki w najblizszym czasie. pozdrawiam wszystkich, którzy wybrali ten projekt a ci co mają wątpliwości niech szybko sie decydują dom jest suuuuper! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylwiorek 13.07.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 Witam. My ze stropem ruszamy od poniedziałku,wybraliśmy ten sam.Co do łazienki to zdecycowaliśmy,że powiększymy i kosztem pom.gosp.(chcemy mieć okno) i połączymy z toaletą(bo po co dwie muszle klozet.koło siebie). Nie bardzo zrozumiałam to przesunięcie drzwi od sypialni,chyba muszę dłużej pomyśleć ,a może wrzucisz jakieś fotki(byłoby super) to mi się rozświetli. Zastanawiamy się jeszcze nad drzwiami do tego pokoju przy wejściu,po co są od strony kuchni,czy nie lepiej,żeby były od strony holu,wtedy tamtą ścianę zamurować i możnaby było np.powiększyć trochę kuchnię.Czekam na opinie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts