Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C132c BARWNY wariant 3

Recommended Posts

• Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...

No i dalej cisza!Kurcze myślałam,że tak jak na forach innych domów tak i tu będziemy wymieniać się informacjami,doświadczeniami,wskazówkami,itp. na temat postępów budowy,ale widze,że lipa!!!!Wszyscy milczą,więc i ja zamilknę i dam sobie spokój z zaglądaniem na to forum!Nauczyłam się nawet wklejać zdjęcia,ale nie ma sensu tego robić bo nie ma komu!

Tym którzy jeszcze tu zajrzą i to przeczytają życzę postępów w pracach budowlanych(przestrzegam przed dachem-konstrukcja metalowa-kiepska sprawa)udanego zakończenia budowy i w przyszłości przyjemnego w nim mieszkania!

Pozdrawiam :(

• 4 months później...
  • 1 month później...

My przed świętami skończyliśmy dach,łącznie z oknami i wylaliśmy tarasy.

Wczoraj zamówiliśmy okna na dół ,będą na początku marca,więc wtedy ruszymy dalej z środkiem tzn. instalacje,tynki itd.

Jeśli chodzi o zdjęcia to po

1- nie wiem czy jeszcze umiem :roll:

2- z przodu dom wygląda jak w projekcie,ale tył zmieniłam(ustawienie okien),pisałam o tym kiedyś,no i zmieniłam daszek bo ten w projekcie zupełnie mi nie pasował.

Tak więc nie jest to już taki typowy Barwny...

Próbuje w różnych rozdzielczościach,żeby się zorientować jak lepiej :roll:

dokładnie tego nie widać,ale w salonie są okna narożne,będą dwie trójki i w pokoju(sypalni) od strony tarasu też trójka okien,czyli prosto z łożeczka piękny widok na mam nadzieję piękny kiedyś ogród i duże wyjście na taras.Ja uwielbiam duże okna dlatego tak pozmieniałam,zobaczymy czy zrobiłam dobrze.Kuchnia jest ok,my trochę powiększyliśmy spiżarkę może znajde jakieś zdjęcie.Martwię się tylko że nie zmieści mi się stół jadalni tak jk chciałam bo kuchnie chciałam odgrodzic barkiem.

podobnie myslałam z oknami tylko w pokoju od frontu chciałam dodac jeszcze jedno w rogu na drugiej ścianie

kliknij aby powiekszyc:

[/img]http://img91.imageshack.us/img91/8808/domtf2.th.jpg[/img]

coś na wzór tefo rozwiązania w tym domu:

http://www.gservis.cz/projects/atrium/foto.jpg

uwzględniłam także reszte zmian o ktorych myslę

Widzę,że zostawiasz też duże okna w prawym rogu salonu i lewym rogu sypialni.Ja z nich zrezygnowałam bo w salonie chcę tą ścianę wykorzystać na duży(prawdopodobnie wiszący) telewizor i jakąś długą szafkę pod nim.Poza tym nie chciałam,żeby z salonu widać było stół i krzesła tarasowe(a będziemy mieli taki duży dębowy komplet,który będzie cały rok),a tak będą schowane za ścianą.Sypialnia też nie jest aż tak wielka,więc bałam się,że jak będzie za dużo okien to nie znajdę miejsca na zagospodarowanie jej tak jak bym chciała :roll:

Ale skoro tak zostawiasz to napewno masz swoją koncepcję na urządzanie i napewno bedze super bo przecież okna dają mnóstwo uroku.

Szkoda,że się wcześniej nie spiknełyśmy to może byśmy sobie więcej popodpowiadały a tak u mnie już "po ptokach" :lol: ale myślę,że i tak jestem zadowolona ze zmian,reszta wyjdzie przy urządzaniu :roll:

Nie bardzo jeszcze łapie co jest za schodami...

my łazienkę połączyliśmy z kibelkiem i i wydłużylismy o pomieszczenie gosp. tak żeby była z oknem,ale za schodami będzie niewykorzystana pustka...

jakiś pomysł? :wink:

bede miała tylko jedna - ta wieksza łazienke a zamiast kibelka robie przejscie do pom. gosp. za garazem, pod schodami bedzie zejscie do piwnicy a na lewo za łazienką pralnia, chciałąbym zrobic zsyp z górnej łazienki zeby pranie spadało wprost do tego pomieszczenia

dolna łazienka z prysznicem zamiast wanny

jak powiekszyłas spiżarkę w kuchni ?

Wiesz co?ja chyba coś namieszałam z tą spiżarką.Patrzyłam teraz na projekt i okazuje się,że mamy inaczej niż jest w nim.

Pytałam męża,a on powiedział,że w projecie jest kominek murowany,a my mamy systemowy(zmiana podjęta bez mojej wiedzy :oops: ) Ten jest mniejszy i przez to nie mamy tak jak w projekcie,że z tyłu jest kawałek spiżarni i część do zabudowania(dobrze mi się wydaje?).U nas jest tylko spiżarka a ta ściana od niej jest zaokrąglona,bo tak doradził kier.budowy.Znalazłam zdjęcia,ale nie dokońca na nich coś widać.

Kurde jestem współinwestorką,a okazuje się,że jedna decyzja została podjęta bez mojej widzy :oops: Super

przód

bez http://images27.fotosik.pl/321/0f765dd39aa17a21m.jpgm

widok od strony holu

http://images27.fotosik.pl/321/31b3fcf52d057f18m.jpg

od salonu

http://images50.fotosik.pl/58/e54dbf49849606acm.jpg

Witam forumowiczów,

Z tego co się zorientowałem, to jest Was (nas ) tylko 2-3 osoby, ale i tak ciesze się, że forum poświęcone barwnemu III reaktywowano.

Przeglądałem posty z poprzedniego roku i znalazłem gościa, który buduje ta wersję pod Krakowem - odwiedziłem go w grudniu i wróciłem od niego z przekonaniem, że my też dokonaliśmy dobrzego wyboru, kupując projekt barwnego.

Teraz coś o nas i naszym projekcie:

będziemy zaczynali się budowac w tym roku na pograniczu Zabrza i Bytomia w samym centrum Górnego Ślaska (szacuneczek dla Rybnika _.

Nasz projekt przerobiliśmy dośc znacznie, poniewaz chodziło nam o wydzielenie osobnego poieszczenia na dole (sypialnia) niezależnego od reszty domu (z łazienką i garderoba), które na początku przez pierwsze kilka lat będziemy używac do działalności gospodarczej (po pierwsze aż prosi się o coś takiego tym przypadku, po drugie nasz młody jest na razie za młody - 1,5 roczku - do mieszkania samemu na górze).

Z innych istotnych zmian to:

- przeniesienie kuchni do "gabinetu" i zyskanie dzięki temu salonu o pow. ok. 50m kw. z kominkiem za którym bedzie jadalnia,

- daszek za domem przesunięty do rogu,

- mniej ściany między salonem i kibelkiem,

- schody drewniane, a pod nimi wejście do kibelka,

- zastapienie ram stalowych na górze profilem (prostokąt) drewnianym na słupach, które beda schowane w ściankach działowych,

- inaczej okna,

- mniejsze kominy bo będzie reku

i parę innych.

Dodam rzuty i elewacje jak tylko sprawdze jak to się robi - projekt po przeróbkach odbieram w poniedziałek od mojego dobrego i taniego architekta (moge polecic do przeróbki Barwnego).

PS.: Sylwiorek, fajna dachówka, co to jest dokładnie? I ile Cię wyszedł na razie finansowo dom jeśli można wiedziec?

Pozdrawiam,

Kuba