Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt C132c BARWNY wariant 3

Recommended Posts

Dzieki Cooba16 za odpowiedź,teraz to się musimy poważnie zastanowić jaką konstrukcję wybrać,bo w sumie to byliśmy zdecydowani na stalową ale nie myśleliśmy, że to będzie aż tyle kosztować.Pomyślimy zobaczymy,mamy jeszcze trochę czasu do wiosny....przyszłej oczywiście bo w tym roku planujemy zrobić do stropu bo na resztę pewnie kaski braknie :roll:

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
Zdecydowaliśmy że zostawimy stalową konstrukcje i mam nadzieję że nie będziemy żalować tej decyzji,będziemy za to zmieniać strop na taki zwykły lany.Widać że idziesz jak burza i domek szybko rośnie,my na ten rok planujemy tylko do stropu bo pewnie pieniążków braknie na dalsze działania.Pozdrawiam

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 months później...
  • 2 weeks później...

Witam brać budująca barwnego w jedynie słusznym wariancie! Za sprawą decyzji poczynionych jakiś czas temu dołączam do tego grona :).

Kilka mc temu rozpoczeliśmy nasze prace na barwniakiem i do chwili obecnej mamy już ściany konstrukcji parteru i zaczynamy szlaować strop. Niestety, sprawy się nam przeciągaja, ponieważ mamy pewne wątpliwości co do projektu zamiennego naszego stropu (trochę zacienki się wydaje). Projekt wraz z jego adaptacją nabyliśmy od poprzedniego właściciela działki, więc sami nie uczestniczylsmy w procesie przygotowywania dokumentacji i teraz się to trochę na nas mście. No ale w końcu nie bez powodu mawiają, że budowa to poligon ;). Budowę planujemy zakończyc do przyszłych wakacji, więc w najbliższym czasie będę stałym bywalcem tego forum ;). Widzę, iz aktualnie przynajmniej 2 osoby buduja ten dom, więc będize z kim porozmawiać :).

Przy okazji powitania od razu prośba, czy byłoby możliwe udostępnienie skanu rzutu stropu nad parterem? Widziałem, że kożanka RAMILA również ma lany, więc nadażyła się okazja do zweryfikowania tego co ja posiadam w soich papierach. Z góry dziekuję i do "wyklikania"!

Pozdrawiam

Sasha

Hejka,

RAMILA dizeki za odpowiedz, pamiętasz może jakiej grubości robiliście strop? W głównej mierze chodzi mi o ten najwiekszy tj nad kuchnia/salonem.

Co do Twoje pytania dot, zaawansowania prac, to mamy juz podpiwniczenie (polowa domu, ze wzgledu na spadek na dzialce) i mury parteru, teraz przyszedł czas lać strop, a tu zagwozdka z projektem zbrojenia mi sie zrobila :/. Do zimy chce zrobic surowy otwarty, a z reszta ruszac na wiosne. Zime zostawiam sobie na zamowienia materialu oraz ofertowanie dalszy prac.

Przy okazji mam pytanie dot schodow? Robiliscie zelbetonowe, przy okazji lania stropu? Cos zmienialiscie w ich projekcie? Mysle o zmianie na schody dwuetapowe zbiegowe, bo podobno wygodniejsze, aczkolwiek obnizy mi sie wtedy nieznacznie sufit nad WC, gdzie u mnie bedize natrysk przylegajacy do lazienki i nie wiem czy sie zmieszcze z wymiarami - wlasnie rozrysowujemy to, wiec sie okaze ;)