ewaoli 18.02.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witam wszystkich budujących i mających zamiar budować dom!Mam pytanie jaki strop najtańszy i najlepszy drewniany czy betonowy?A może ktoś stosuje jeszcze inny rodzaj stropu? Doradzcie!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 18.02.2008 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Zastanawiam się nad stropem drewnianym . Widziałem belki z firmy STEICO , ale jeszcze nie słyszałem aby ktoś to zastosował w swoim domu . Ciekaw jestem co na ten temat może kto powiedzieć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam6719 19.02.2008 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Witam, mieszkam w domu z 1936 roku prawie wszystkie stropy w nim sa drewniane. Po rozpoczeciu rozbudowy takze postanowilem pozostac przy stropach drewnianych, jestem z tego bardzo zadowolony. Powod jest bardzo prozaiczny- drzewo w lesie i natartaku cialem sam i podlogi rowniez ukladalem sam-ile to taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaoli 19.02.2008 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Dziękuję za wypowiedzi myślę że pomogą nam w podjęciu decyzji.Plus dla drewnianego stropu ponieważ mąż jest dekarzem i ma znajomości w tartakach co pozwoli nam zaoszczędzić na drewnie no i pewnie sam położy ten strop. Ale może ktoś znajdzie minusy dla tego rodzaju stropu bo nie sztuka zaoszczędzić i być niezadowolonym z efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.02.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 HejU nas również jest strop drewniany. O plusach lub minusach będę mógł powiedzieć za jakąś chwilę, jak już zamieszkamy na swoim.Robi się szybko i sprawnie. Nie masz problemu z wylewkami. Minusem może być brak możliwości zrobienia ogrzewania podłogowego w łazience. Tego mi trochę będzie brakować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaoli 20.02.2008 10:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Gratuluję bo nam do zamieszkania to jeszcze bardzo daleko jesteśmy przy projekcie i musimy zdecydować teraz żeby póżniej nie robić zmian w projekcie. Będę czekała na wypowiedz jak już zamieszkacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 20.02.2008 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Jak już myślisz EWAOLI o drewnianym stropie , to popatrzcie na produkt firmy STEICK . Proponują belki stropowe o bardzo ciekawym rozwiązaniu . Lekkie wymiary dowolne . Jeden drobny mankament to cena od 20 do 35 zł za metr bm. Ciekaw jestem Twojej oceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaoli 20.02.2008 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Wiesz co ja to się na tym nie znam ale mogę powiedzieć tyle że mąż ma firmę dekarską i ma upusty w tartakach.Między innymi to przeważa byśmy zdecydowali się na drewniany strop po prostu oszczędzamy.Ale dzięki za radę zajrzymy na stronę tej firmy z mężem i on sobie porówna ceny i jakość.A póżniej uzgodnimy z projektantem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiaa29 20.02.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 http://forum.muratordom.pl/strop-drewniany-w-domu-z-podd-uzytk-czy-naprawde-taki-zly,t120610.htm http://forum.muratordom.pl/pomocy-strop-drewniany-czy-zelbetowy,t107806.htm?highlight=stropMoże to ci też pomożepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewaoli 20.02.2008 16:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 Przeczytałam, dziękuję bardzo cenne wypowiedzi myślę, że wybierzemy drewniany raczej na pewno.Ale zobaczymy co na to projektant za jakiś dopiero miesiąc.A domek mam podobny tylko węższy i trochę dłuższy. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts