josephine 18.02.2008 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Przeczytałam sobie właśnie inny wątek i zastanowiłam sie głęboko nad ewentualnym zakupem suszarki bębnowej.Mam kilka pytań do posiadaczy tego cudu techniki:- czy jest bardzo prądożercza?- jak długi jest przeciętny cykl suszenia?- czy można suszyć wszelkie tkaniny?- czy suszy "na wiór" czy pozostawia lekko wilgotne?- czy bardzo gniecie czy tez niektóre ubrania moznaby od razu założyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dode 18.02.2008 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 -jest prądożercza-w zależności od programu i ilości wsadu 1,5- 3 godz. ( jak mam pełny wsad bawełnianej pościeli i suszę "na wiór" bywa, że suszy do 3 godz.)- nie zaleca się suszyć rzeczy wełnianych, taknin delikatnych z dużym dodatkiem sztycznego włókna-w zalezności od programu możesz wyjąć i na wiór i lekko wilgotne-niektóre ubrania można od razu składać ( ręczniki, t-shirty, jeansy) AEG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga1401 18.02.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 my mamy jakis model whirpool.- pradu zre fest-potrafi wspaniale skurczyc ciuchy typu: jeans,majteczki,skarpetki,flanelki itd.zalezy wlasnie od materialu-cykl zalezy co suszysz 60,90,120 minut ja stosuje-wiekszosc rzeczy prasuje-jak nie wrzuce pelnej suszary i wlacze 120 to mam suchutkie na wior-zapach plynu z plukania tkanin znika-halasliwa mocno gorzej od zmywarki-kupiona w roku 2002 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 18.02.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Przeczytałam sobie właśnie inny wątek i zastanowiłam sie głęboko nad ewentualnym zakupem suszarki bębnowej. Mam kilka pytań do posiadaczy tego cudu techniki: - czy jest bardzo prądożercza? - jak długi jest przeciętny cykl suszenia? - czy można suszyć wszelkie tkaniny? - czy suszy "na wiór" czy pozostawia lekko wilgotne? - czy bardzo gniecie czy tez niektóre ubrania moznaby od razu założyć? - dosyć - 1,5 do 2,5 h - wszystko zależy w jakiej temp - suszy i wilgotne i "do szafy" - specjalnie nie gniecie, ale ja i tak prasuję wszystko Mam Miele i choć nie często z niej korzystam, jest rewelacyjna. Głośniejsza jest chyba jednak zmywarka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adiz1 19.02.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Przeczytałam sobie właśnie inny wątek i zastanowiłam sie głęboko nad ewentualnym zakupem suszarki bębnowej. Mam kilka pytań do posiadaczy tego cudu techniki: - czy jest bardzo prądożercza? zależy od modelu, są takie które zużywają 4.5 kW i takie co 3 kW na cykl suszenia - jak długi jest przeciętny cykl suszenia? to też zależy (od rodzaju tkanin, ich wilgotności i od tego jaki efekt chcemy osiągnąć) - czy można suszyć wszelkie tkaniny? wełna, bawełna, syntetyki - cos jeszcze? - czy suszy "na wiór" czy pozostawia lekko wilgotne? - jak sobie zażyczysz - czy bardzo gniecie czy tez niektóre ubrania moznaby od razu założyć? - też zależy jaki program wybierzesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 25.02.2008 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam,mam pytanie do kubaimycha-czy warto zainwestować w taką suszarkę?Ja mam pralkę i lodówkę MIELE i choć kosztowały sporo są rewelacyjne.Nie bardzo wyobrażam sobie kupno teraz sprzętu AGD innej firmy...Marzy mi się suszarka i z racji różnych opinii(właśnie że kurczy , gniecie itd) ciągle nie jestem pewna.Dodam że piorę b często(2 dzieci) i pewnie bardzo by ułatwiła życie.Piszesz że nie używasz jej często-dlaczego?Myślałam że każde pranie "buch"do suszary i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 21.12.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2008 Kurczy tylko jeżeli się suszy tkaniny z domieszką sztucznych na programach do bawełny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taura 24.12.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 ja mam suszarke electrolux i jestem bardzo zadowolona wszystko suche nigdy nic mi sie nie zniszczylo skurczylo itp z pralki nieraz wyciagam pogiete wsadzam do suszarki i po wysuszeniu mam jak wyprasowane kwestia pradu akurat jest dla mnie mniej uciazliwa poniewaz mamy 2 taryfy i ja zawsze susze w tej tanszej sumujac bardzo polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaura 24.12.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 A czy taka suszara wymaga jakiegos odprowadzenia do wentylacji lub odpływu wody? Pytam bo u mnie już płytki położone, a nabieram na nią coraz większej ochoty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 24.12.2008 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 wentylacji nie wymaga o ile chcesz kondensacyjną...moim zdaniem lepsza...co do wody to mają wbudowany zbiornik na wodę, starczający na 1 suszenie, więc bez odpływu się obejdzie...będzie trzeba po prostu pamiętac o opróżniani zbiornika...z osobną kanalizacją większa wygoda itd, ale jak masz kuć coś specjalnie pod tą kanalizację to będzie pracować zupełnie dobrze bez:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JanWerbinski 24.12.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2008 Mogę jeszcze doradzić, aby wybierać suszarki z czujnikiem wilgoci. One suszą do momentu osiągnięcia pożądanej wilgotności. Jezeli wkładu jest mniej, lub jest suchsze, to proces zakończy się szybciej i oszczędzimy dużo prądu. Tańsze suszarki mają tylko programy czasowe, które będą suszyć np 2 godziny, zamiast przerwać cykl wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
witu102 25.12.2008 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 no dokłądnie...w przypadku pralek czy suszarek automatyka może zdziałać cuda i poczynić duuuże oszczędności:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 25.12.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2008 ja mam suszarkę Miele T8685C jest najbardziej ekonomiczną pod względem poboru prądu, mimo to takie urządzenia niestety są wysokoprądożerne w trybie normalnym ciągnie max 3.3 kW, ale zależy to od tego jak mokre pranie do niej wrzucę to jest wartość do prania odwirowanego przy 1000 obrotów przy 1600 obrotów wartość maleje do 2.5 kW mimo to nie jest małą wartością w suszarce podoba mi się też to, że "odkłacza" mi wysuszone rzeczy wszelkie mechy zostają na filtrze zapach płynu nie znika mam ją podłączoną do kanalizy, ale ma też zbiornik w razie jak ktoś nie ma możliwości bezpośredniego podłączenia suszarka nie mnie rzeczy bardziej niż wirowanie nie zakładam rzeczy wyjętych z suszarki, zawsze prasuję no chyba, że są to ręczniki czy ścierki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts