racer 14.07.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 pytanie czy to jak za darmo się opłaca, coby się nie wpakować jakieś dziadostwo. A wtedy to 4tyś nie będzie jak za darmo;) Pozdrawiam Jak za darmo w porównaniu z ceną katalogową. Oby to nie byłą używka, sprzedana jako nowa- różnicy nie zobaczysz jeśli nie jesteś w temacie, kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 14.07.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 A czy włożyłeś kasetę letnią zamiast wymiennika?? Koszt to chyba 350 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArkSob11 14.07.2010 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 A możesz rozwinąć swoją wypowiedź? W opisie nie ma informacji o takich ruchach. Możesz podpowiedzieć gdzie szukać informacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 15.07.2010 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 W miejscu gdzie kupowałeś centralę zamów kasetę letnia, podając oznaczenie centrali i rok produkcji. Kasety zostały wprowadzone później niż same centrale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ioc 15.07.2010 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2010 Jak za darmo w porównaniu z ceną katalogową. Oby to nie byłą używka, sprzedana jako nowa- różnicy nie zobaczysz jeśli nie jesteś w temacie, kolego. na pewno nówka, bardzo zaprzyjaźniona hurtownia instalacyjna miała na stanie i nie było zainteresowania, jak się dowiedzieli że robię went. mech. to puścili po atrakcyjnej cenie, żeby zdjąć z magazynu pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adas1719506764 02.08.2010 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2010 Witam!Dostałem ofertę na kompletną centralę wentylacyjną z różnymi rekuperatorami. Jest tam Dayton 350 DC - jako że firmy Dospel wcześniej nie rozpracowywałem to rozpocząłem poszukiwania. Niestety nie potrafię znaleźć szczegółów budowy wymiennika a dodatkowo wygląda na to że 350 DC i 350 Futura to dwa różne modele, ale nie wiadomo który jest lepszy/nowszy, Futura ma jedynie max pobór 120W. Czy ktoś może jest w stanie ogarnąć te modele? Na stronie dospela bida z nędzą, opisy Mistrala są zdecydowanie bardziej wyczerpujące - stąd też wiem, że Mistral ma wymiennik z tworzywa a jakoś jestem bardziej przekonany do stali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
racer 05.08.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2010 Futura jest nowsza, w plastikowej obudowie, DC chyba z blachy malowanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adas1719506764 08.08.2010 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2010 Futura jest nowsza, w plastikowej obudowie, DC chyba z blachy malowanej. Jeżeli futura jest nowsza, to DC jest na rynku już parę lat? Czy to oznacza że mogą z nią być jakieś problemy tak jak czytałem w tym wątku? I dlaczego jedna Daytona jest Berluf a druga już Dospel? Jak wypada ta Daytona 350DC w porównaniu np z Mistralem 300 duo? Osobiście skłaniam się bardziej ku daytonie ze względu na materiał z którego wykonany jest wymiennik (najprawdopodobniej metalowy, chociaż to nigdzie nie jest wprost opisane, Mistral ma opis że jest z tworzywa) oraz właśnie metalową obudowę. "Minusem" Daytony jest ręczna kaseta (w mistralu geo jest automatyczny bypass) oraz system przeciw-zamrożeniowy na grzałce (w mistralu jest recyrkulacja). Nie wiem czy warto zmieniać reku ze względu na automatyczny bypass - zmiana kasety na letnią to chyba nie jest problem, ale co w momencie gdy mamy chłodniejsze dni w lecie - znowu latać i zmieniać kasetę? Byłbym wdzięczny za jakieś sugestie dot. tej daytony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts