bo1719503090 18.02.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witam, przeprowadzam wlasnie remont w domu i mam male pytanie a mianowicie - sciany w budynku są betonowe zewnatrz zastosowalem 10cm styropianu a od strony wewnetrznej zakladam regipsy na profilach metalowych no i teraz jest taki problem czy mam wlozyc pomiedzy sciane a plytę węłnę mineralną, i chcialbym abyscie mi doradzili czy dobrze postepuje i czy sa jakies zalety albo wady lub przeciwskazania z gory dziekuje za odpowiedz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorz1 19.02.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 jeżeli chcesz dac wełne to musisz dokładnie okryc ją paraizolacją.Wydaje mi się żel lepszym i chyba tańszym rozwiązaniem byłoby przyklejenie styropianu.Napisz co to jest betonowa ściana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 20.02.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2008 temat sensowości ocieplania murów od wewnątrz jest tak stary jak forum muratora...poszukaj na forum, na pewno znajdziesz niejeden wątek ntt.--- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts