MARJO 27.08.2003 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Jeszcze jedno pytanie Czy ktoś z Was ma doświadczenia w rozprowdzeniu przewodów do sytrybucji gorącego powietrza z kominka w stropie teriva. Z czego wykonać rozprowadzenie na co zwrócić uwagę ? PozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 27.08.2003 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Nie wiem jak w Terivie, ale do filigranu, który u mnie akurat się robi, kupiłem płaskie (5x15cm) kanały, które owinę wełną mineralną i zatopię w nadbetonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rublow 27.08.2003 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Czy to nie osłabi za bardzo stropu?pik33, gdzie robisz wyloty kanałów z powietrzem na piętrze? Tuż nad podłogą, czy najpierw w ścianach do góry i wylot dopiero pod sufitem. To pierwsze wydaje się logiczniejsze, bo ciepłe powietrze się i tak unosi. Ale na wększości zdjęć dgp wyloty instalaci są w suficie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 27.08.2003 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Chcę wyprowadzić od razu nad podłogą. Dwumetrowej długości kanały będą szły bezpośrednio nad ścianą parteru, więc stropowi nie powinno się nic stać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARJO 27.08.2003 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Pik33: A jak wykonuje się wejscie i wyjście przewodu. Chodzi mi o samo przejście pomiędzy ścianą, na której jest wlot i ścianą, na której jest wylot a kanałem w stropie. Czy korzysta się z gotowych kształetek wentylacyjnych/rozgałęzień czy też w inny sposób ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rublow 27.08.2003 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Nie bardzo rozumiem. Tj poprowadzisz kanały w miejscu, gdzie strop opiera się o ścianę nośną? Jeżeli tak, to chyba może znacznie osłabić to oparcie.Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 27.08.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Ad osłabiania: nie powinno zaszkodzić w sposób istotny.Od dołu: beton-zbrojenie-beton-kanał-beton-zbrojenie-beton.Zresztą, tak naprawdę to położę je dziś po południu. Jeśli chodzi o całą instalację DGP to wygląda to tak: od niejsca gdzie będzie kominek, rura spiro 120 mm, giętka, w kominie wentylacyjnym, do poziomu stropu.Do tej rury przejściówka - rura/płaski kanałPotem 3 metry tego kanałuNa koniec kolanko i element dopasowujący do kratki wylotowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARJO 27.08.2003 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 pik33: Dzięki na pewno wykorzystam Twoje uwagi. Strop będą kłaść w przyszłym tygodniu do tego czasu pomyślę i rozpracuję temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rublow 27.08.2003 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Sorki, jeżeli jestem niedoinformowany, ale czy tego wszystkiego nie powinno być już od początku w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 27.08.2003 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 No i nie położyłem. Kanały nie zmieściły się pod siatki zbrojeniowe. Jutro będę z tym próbował walczyć jeszcze raz z pomocą kierownika budowy. Spróbujemy odwiązać siatki, położyć rurki i powiązać siatki ponownie.. zobaczymy. Najgorzej kiedy pośpiech połączony jest ze zmęczeniem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARJO 27.08.2003 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 pik33: szczerze współczuję..znam ten ból Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts