papajoe 18.02.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witam,poniżej więźba , niepokoją mnie oflisy i te wielkie sęki czy słusznie ? według własciciela tartaku drewno jest w klasie C30 http://papajoe.fotosik.pl/albumy/374718.html poprosze o opinie osób ktore sie znaja na więźbie pozdr Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 18.02.2008 22:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Możesz samemu ocenić - http://www.szkielet.pl/problemy_technologiczne.php?Wizualna-kontrola-tarcicy&id=35 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 18.02.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Ja miałem coś podobnego.Nic złego się nie działo przez 2 lata, po czym trochę z nudów zdecydowałem sie to oskrobać. Jeszcze część pracy przede mną. Ale moje drewno było impregnowane dobrym środkiem no i przez te 2 lata było otwarte na ciągły przewiew (bo z pewnych powodów nie mogłem kontynuowac budowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
seblo 19.02.2008 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Mam identyczne (cięte z własnego lasu), hehe, dach stoi od ponad roku. Poza aspektami wizualnymi (przy bliższych oględzinach), nic mu nie dolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.02.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 estetyka - niedostatecznykonstrukcyjnie - nie ma problemui jeszcze jedno:w miejscu oflisu - o wiele słabsza nasiąkalność przy impregnacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
papajoe 19.02.2008 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Możesz samemu ocenić - http://www.szkielet.pl/problemy_technologiczne.php?Wizualna-kontrola-tarcicy&id=35 dzięki, teraz jestem troche mądrzejszy ale dalej jestem laikiem w tej dziedzinie według mnie przynajmniej jedna sztuka do wymiany tam gdzie jest duzy oflis i duzy sęk na więzbe bez sęków to raczej nie ma co liczyc .... pozdr Tomek ps podobno te kawałki cięte z brzegu są mocniejsze niz te wycięte z srodka drzewa... ile w tym prawdy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.02.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 tak to prawdajeżeli masz gdzieś korę to musisz ją zdjąć - okorować i wtedy powstaje oflis.więźba nie jest najpiękniejsza, ale nie o to chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 19.02.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Z całą pewnością część elementów więźby nie trzyma klasy. Rodzi się pytanie: za co Ty płacisz? Za pełnowymiarowe drewno czy za powietrze w oflisach? Kilka elementów z bardzo dużymi sękami nie do przyjęcia. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts