Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Chorwacja

Ew-ka

Recommended Posts

czy ktoś dysponuje adresem domku w Chorwacji nad samym morzem ?

chcielibyśmy wynająć domek (kika osób) przy plaży żeby nie trzeba daleko chodzić nad wode i żeby to nie był hotel ....i widok był cudny :D

szperam po necie i dostaję małpiego amoku -nic mi nie pasi :-?

może sie znajdzie życzliwa dusza ...pomocna dłoń :wink:

Ew-ka ja dokonywałam rezerwacji przez tą stronę, jest tu masa kwater np.prywatnych. Nie wiem czy znajdziesz cały domek ale na pewno znajdziesz apartament który Was pomieści: http://www.adriatica.net/home/home_pl.htm

a namiar tą stronę dostałam od znajomych: http://www.adriatravel.net/

to sa chorwackie biura pośrednictwa.

Jest też forum, skarbnica wiedzy na temat Chorwacji: http://www.cro.pl/forum/index.php

Mam nadzieję że wyszukacie coś fajnego dla siebie. A w jaki rejon Chorwacji planujecie pojechać?

monka- :D pięknie dziekuje ....tych adresów nie znałam - mam nadzieje ,że cosik wybierzemy :D rzuciłam okiem juz na jeden adres ( wyspa PAG ) i juz mnie zainteresowal - 10m do plaży :lol:

nie mamy sprecyzowanego kierunku -chociaz są głosy na Makarską ,ale to strasznie daleko :roll:

jeszcze raz -dziekuje :lol:

Polecam Brelę lub Baśką Wodę. Do Makarskiej niedaleko, ale miejscowości mniejsze, aczkolwiek nie do przesady. Sporo knajpek. Te miasteczka łączą się ze sobą, więc jest gdzie spacerować. Obydwa położone są poniżej jadranki, a to bardzo ważne, że ta ruchliwa droga nie przebiega przez środek miasteczek.

Gorąco polecam!!!

Ewcia cieszę się że chociaż tak mogłam pomóc :lol:

Na chorwackie forum sama często zaglądam żeby sobie przypomnieć jak tam pieknie było, pooglądać śliczne foty i obmyśleć plan kolejnej podróży 8) kiedyś tam wrócę :wink:

I na jaki rejon się zdecydowaliście?

Chyba Makarska :lol:

ale to wszystko bedziemy omawiac na wiekszym forum bo mamy jechac we trzy pary we wrzesniu ....ale na Forum doczytałam ,że we wrzesniu mozna jechac calkiem w "ciemno " bo juz jest praktycznie po sezonie i kwatery swiecą pustkami i można nawet negocjowac ceny .

Pól nocy przesiedziłam na tym forum -ogladając przepiekne zdjecia plaż , wąskich uliczek i cudownej przyrody. Gdyby nie pwne okolicznosci pojechalibysmy juz w czerwcu bo tak zawsze jedziliśmy i było super :D

Całe lata jeździłem w ciemno i to w sierpniu.

Teraz za dużo ludzi chętnych więc trzeba rezerwować.

Tam gdzie ostatnio jeździłem trzeba było rezerwować zimą.

Ale też miejsce bajkowe, na wyspie,do morza było może jakieś... 4 metry.

We wrześniu jechałbym w ciemno.Wstępnie można zabrać ze sobą parę namiarów z netu.Ważne aby tam być wcześnie aby był czas na szukanie spania.

Dobrze jest też po drodze się przespać n.p. na Węgrzech.Po śniadaniu i spaniu człowiek jak nowo narodzony.Często tak robiliśmy.

Na miejscu można zajść do agencji turystycznej albo do knajpy i popytać: dobar dan, imate kuczu ili apartman bliżu mora za czetri osobi?

Całe lata jeździłem w ciemno i to w sierpniu.

Teraz za dużo ludzi chętnych więc trzeba rezerwować.

Tam gdzie ostatnio jeździłem trzeba było rezerwować zimą.

Ale też miejsce bajkowe, na wyspie,do morza było może jakieś... 4 metry.

.

Na miejscu można zajść do agencji turystycznej albo do knajpy i popytać: dobar dan, imate kuczu ili apartman bliżu mora za czetri osobi?

można sie uśmiechnąć o ten adres do bajkowego raju :lol:

czy ktoś dysponuje adresem domku w Chorwacji nad samym morzem ?

chcielibyśmy wynająć domek (kika osób) przy plaży żeby nie trzeba daleko chodzić nad wode i żeby to nie był hotel ....i widok był cudny :D

szperam po necie i dostaję małpiego amoku -nic mi nie pasi :-?

może sie znajdzie życzliwa dusza ...pomocna dłoń :wink:[/quote

Zuliana,polwysep Peljesac,bardzo ladnie ,spokojnie ,tanio ,i tylko 80 km do Dubrownika.Ale jest mozliwosc wynajecia apartamentow , albo namiot.Jak znajde nr.tel. to moge podac,ale najlepiej dogadac sie po niemiecku.

Mikołaj to Milino po Chorwacku

Znam takiego co prywatne szampany (prawdziwe)gościom serwuje......One są ograniczone do 50 butelek rocznie.

Ma piękny domek nad morzem z plaża (ale kamole)

Bajka taras i reszta.

Trzeba lekko szprechać po niemiecku.....

Najlepiej załatwiać w marcu(wtedy odmawia agencji i prowizja do nieaktualna)