causa1980 18.02.2008 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Witam! Po raz pierwszy tu jestem, więc serdecznie dziękuję za wszelką pomoc. Sytuacja wygląda tak, iż posiadam fajny, duży teren i mam zamysł na budowanie domu, bo kredyt na duże mieszkania to strata czasu. Chciałbym budować domek max 120-150m2. Od razu mówię, iż kompletnie się nie znam na tym:) Dlatego chciałbym zadać podstawowe pytanie - ile może kosztować taki dom w stanie pod klucz? Proszę wziąć pod uwagę, iż nie mam zamiaru od razu ładować w super wykończenia, a jedynie średniej jakości wykończenia. Tak, aby można było spokojnie zamieszkać. Nie wiem, czy zlecenie wykonania całej inwestycji jednej firmie to dobry pomysł? Poza tym, myślałem również nad domem z bali, ale coś nie wydaje mi się to rozsądne? Poza tym, chciałbym o informację o kilku firmach z Dolnego Śląska zajmujących się budową domków jednorodzinnych, oczywiście najlepiej z okolic Dzierżoniowa, Świdnicy? Za wszelkie informację bardzo dziękuję. Jeżeli chcielibyście dodatkowych informacji to postaram się je podać w możliwie najszybszy sposób. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZBYSZEK_SK 24.02.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Buduję domek "Emanuela" powierz. ok.150m2.Stan surowy zamknięty prawie 250.000PLN już wpakowałem.Ale liczę działkę,projekt i adaptację oraz wszystkie przyłącza.Wszystko robią firmy obce - samodzielnie prace pomocnicze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts