Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam! Po raz pierwszy tu jestem, więc serdecznie dziękuję za wszelką pomoc.

Sytuacja wygląda tak, iż posiadam fajny, duży teren i mam zamysł na budowanie domu, bo kredyt na duże mieszkania to strata czasu.

Chciałbym budować domek max 120-150m2. Od razu mówię, iż kompletnie się nie znam na tym:) Dlatego chciałbym zadać podstawowe pytanie - ile może kosztować taki dom w stanie pod klucz?

Proszę wziąć pod uwagę, iż nie mam zamiaru od razu ładować w super wykończenia, a jedynie średniej jakości wykończenia. Tak, aby można było spokojnie zamieszkać. Nie wiem, czy zlecenie wykonania całej inwestycji jednej firmie to dobry pomysł? Poza tym, myślałem również nad domem z bali, ale coś nie wydaje mi się to rozsądne?

Poza tym, chciałbym o informację o kilku firmach z Dolnego Śląska zajmujących się budową domków jednorodzinnych, oczywiście najlepiej z okolic Dzierżoniowa, Świdnicy?

Za wszelkie informację bardzo dziękuję. Jeżeli chcielibyście dodatkowych informacji to postaram się je podać w możliwie najszybszy sposób.

Pozdrawiam

https://forum.murator.pl/topic/96533-domek-max-150-m2-na-dolnym-%C5%9Bl%C4%85sku-okdzier%C5%BConi%C3%B3w-cena/

Buduję domek "Emanuela" powierz. ok.150m2.

Stan surowy zamknięty prawie 250.000PLN już wpakowałem.

Ale liczę działkę,projekt i adaptację oraz wszystkie przyłącza.

Wszystko robią firmy obce - samodzielnie prace pomocnicze.