coen 18.02.2008 23:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2008 Czy normalna praktyką jest to że architekt kiedy otrzyma projekt do adaptacji udaje się na działkę budowlaną w celu zapoznania się z tematem ? Czy to raczej pobożne życzenie inwestora ? Rozpoczynamy inwestycję w dość dużej odległości od miejsca w którym teraz mieszkamy i nie bardzo wiem czy szukać architekta w miejscu zamieszkania czy raczej w miejscu inwestycji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 19.02.2008 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Czy normalna praktyką jest to że architekt kiedy otrzyma projekt do adaptacji udaje się na działkę budowlaną w celu zapoznania się z tematem ? Czy to raczej pobożne życzenie inwestora ? Wszystko zależy jak się umówisz Rozpoczynamy inwestycję w dość dużej odległości od miejsca w którym teraz mieszkamy i nie bardzo wiem czy szukać architekta w miejscu zamieszkania czy raczej w miejscu inwestycji ? ważne żebyś to ty miał wygodnie a nie architekt - jakoś sobie nie wyobrażam jeżdzenie 100km do architekta omówić jakąś zmianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 19.02.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Czy normalna praktyką jest to że architekt kiedy otrzyma projekt do adaptacji udaje się na działkę budowlaną w celu zapoznania się z tematem ? Czy to raczej pobożne życzenie inwestora ? Rozpoczynamy inwestycję w dość dużej odległości od miejsca w którym teraz mieszkamy i nie bardzo wiem czy szukać architekta w miejscu zamieszkania czy raczej w miejscu inwestycji ? różnie teoretycznie powinien bo zawsze lepiej zrobic sobie taka "wizje lokalna" ale na pewno nie ma takiego obowiazku mysle ze jesli powiesz ze chcesz takiej wizyty - architekt sie zgodzi ale z pewnoscia doliczy koszty dojazdu plus jakas stawke za poswiecony dodatkowo czas. innym wyjsciem jest zrobienie przez ciebie dobrej dokumentacji fotograficznej i pokazanie osobie adaptujacej projekt - jakies tam drobne niuanse pomiedzy zdjeciem a faktycznym realnym widokiem raczej nie wplyna na adaptacje projektu przeciez :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 19.02.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Co mam zabrać ze sobą na pierwszą wizytę u architekta-chodzi o adaptacje projektu.Napewno projekt,ale co jeszcze-jakies mapki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Grzegorz 19.02.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2008 Co mam zabrać ze sobą na pierwszą wizytę u architekta-chodzi o adaptacje projektu.Napewno projekt,ale co jeszcze-jakies mapki? My musieliśmy mieć wypis z miejscowego planu zagospodarowania przestrzennego. Tam są opisane parametry domu, który możesz zbudować na swojej działce. U nas architekt porównał je z projektem, który wybraliśmy, zanim go kupiliśmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts