Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt KARMEN 2 pracownia DOMOWE KLIMATY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Witam, jesteśmy z mężem na etapie rozważań, czy zdecydować się na projekt ,,Karmen". Osobiście uwazam, ze dom prezentuje się wspaniale. Ash5 - dziękuję za zdjęcia, dom robi wrażenie. Zyczę radości z mieszkania!

Proszę innych forumowiczow o jakieś zdjęcia na prywatną skrzynkę [email protected] Niezwykle trudno podjąć decyzję o budowie domu jedynie na podstawie projektu , wiec im więcej zdjęć z wygla domu ,,na żywo' tym łatwiej. Moze posiadaci zdjęca z zewnątrz?

Pozdrawiam i życzę udanych decyzji.:)

• 2 weeks później...
witam , my również zaczęliśmy budowę KARMEN II czy ktoś może z Państwa dysponuje zdjęciami domu z zewnątrz ? jeśli tak to bardzo bym prosiła o wysłanie fotek ( mile widziane również zdjecia wnętrza domku) pod adres [email protected]:))z góry bardzo dziekuję

Witaj joanna82. Ja niestety jeszcze nie dysponuję zdjęciami, bo na razie rozważamy jeszcze budowę projektu ,, KarmenII"), a na jakim etapie Wy jesteście? Może macie jakieś sugestie dotyczące zmian w projekcie? My mielibyśmy kilka uwag, choć sam projekt nie jest zły, ale chcielibyśmy kilka rzezcy zmienić ,,pod siebie". Czy Wy już budujecie?

Pozdrawiam

witam

Chciałam umieścić parę fotek, ale coś mi to nie wychodzi. Budujemy Karmen II - odbicie lustrane. Etap wykańcznia

powiedzcie jak mam to zrobić

ula

Ulcia, wejdź w odpowiedź, potem zaawansowane (pod okienkiem po prawej stronie). Wtedy pojawi Ci się czerwony pasek DODATKOWE OPCJE i tam punktzałączniki oraz "zarządzaj załącznikami". Klilnij na "zarządzaj". Teraz możesz ściągnąć ze swojego kompa, ale mnie rzadko wchodzą zdjęcia, bo zwykle sa za duże. Łatwiej jest umieścić je na "Fotosiku" i stamtąd ściągać.

Więcej i dokładniej tutaj http://forum.muratordom.pl/showthread.php?t=117333

I dawaj te fotki, bo masz się czym chwalić!

Edytowane przez Ash5

Witaj joanna82. Ja niestety jeszcze nie dysponuję zdjęciami, bo na razie rozważamy jeszcze budowę projektu ,, KarmenII"), a na jakim etapie Wy jesteście? Może macie jakieś sugestie dotyczące zmian w projekcie? My mielibyśmy kilka uwag, choć sam projekt nie jest zły, ale chcielibyśmy kilka rzezcy zmienić ,,pod siebie". Czy Wy już budujecie?

Pozdrawiam

A jakie zmiany chcecie wprowadzić?

Margaretka, przepraszam, że nie przysyłam świeżych zdjęć elewacji, ale jakoś ciągle mi nie po drodze. Pamiętam i mam wyrzuty sumienia .... Ale kiedyś sie wezmę :)

Poczekaj, wrzucę coś z zeszłego roku. W sumie nic się nie zmieniło!

Edytowane przez Ash5

wiatm, dzieki za zdjęcia:))sliczny domek, my narazie zrobilismy fundamenty dopiero, ...................planujemy inna elewacje, granatowy dach, ogrodzenie klinkier w kolorze dachu, bardzo prosze o zdjecia waszego ogrodzenia:))oczywiscie jak budowa bedzie na bardziej zaawansowanym etapie równiez wysle fotki, pozdawiam

dziękuję za miłe słowa :) Sama wiem, jak namiętnie oglądałam każdą fotkę od MazaQ, więc sama też pokazuję.

joanna82, a jaki kolor elewacji planujecie? I z czego dach?

Zapraszam do wątku ze zdjęciami wnętrza ( adres w sygnaturze). Dziewczyny będę bardzo wdzięczna za wszelkie uwagi dotyczące wykańczania i meblowania. Wbrew pozorom ani to łatwe, ani bardzo przyjemne. A myślałam, ze to najfajniesza zabawa na świecie... O ja naiwna!

witam, Jolu jeśli chodzi o dach to zamierzamy pokryć dom dachówką karpiówką (koramic - dachówka jest barwiona w masie, maja fajny kolor nieszkliwiony,) antracyt angoba,ciemny, dachówka ułożona w koronke lub w łuske, jescze nie zdecydowalismy, a kolor elewacji-ton ciemniejszy od białego, myslimy tez o boniach, pozdrawiam, jak znajdziesz czas wyslij zdjecia ogrodzenia , ciekawa jestem jak prezentuje sie z karmen:))my tak jak pisałam wczesniej chhcemy ogrodzenie klinkierowe w kolorze dachu choc tez zastanawiamy sie czy nie zrobić z kamienia

joanna, to pięknie będzie... mrau...Bardzo mi się Wasze pomysły podobają. Też myślałam o ciemnym dachu, ale że ja w ogóle mroczna jestem i ciągle na czarno, to mi się M. zbuntował. Dom ma być klasyczny... Ale antracyt angoba moim zdaniem jest perfect. A czy w łuskę, czy w koronkę- jedna piękna i druga śliczna.

Wrzucę foty, jak tylko zrobię.Ale my zrobiliśmy ogrodzenie z paneli (takie bardzo cieniutkie druciki) żeby nie zasłaniał widoków.

• 1 month później...

RATUNKU!!!!! Ten salon to koszmar jakiś!!! Mały jak chusteczka do nosa, a nieustawny jak sto diabłów!!! Błagam, pokażcie, jak je urządzacie? Jestem bliska deprechy... Proszę, pokażcie, co tam macie? Jakies pomysły?

Od kilku dni @#@%&(**^$%^#$!$^#!!!! Co mnie podkusiło?!!!

rzadko to mówię, ale.... ....mać!!!

• 5 months później...

Witam,

My tez przymierzamy sie do budowy tego domu, jestesm na etapie wprowadzania zmian w domu,

-zrobilismy piwnice po polowa domu

-odbicie lustrzane

-dodalismy okna dachowe w pokojach na gorze

A pozatym mysimy nad ogrzewaniem, jakie by bylo najlepsze,odrazu dodam ze gaz i elektryka odpada,zastanawiamy sie zeby ogrzewac dom drzewem.Do forumowiczow ktorzy mieszkaja w tym domu-Czy dom trudno jest ogrzac? jaka temperatura panuje w zimie?

Planujemy tez stawiac mur dwu warstwowy-start na jesien .....

Bardzo prosze o jakies rady w sprawie ogrzewania