aniulka29 22.07.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Ash5 co to za kolor okien? drewniane czy plastikowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulina124 06.01.2013 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2013 Witam wszystkich ! Właśnie zaczynam budowę Karmen II . Czy ktoś z was ma już budowę tego projektu za sobą ? Czy jest bardzo kosztowny ? Mam kilka wątpliwości co do dachu . Czy ktoś krył ten dom innym materiałem niż karpiówka ? Czy wnętrze jest funkcjonalne ? Prosze o przesłanie kilku zdjęc z góry dziękuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiruSSS 20.07.2013 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2013 (edytowane) Witam My jestesmy na etapi stanu surowego zamkniętego. Nie mam aktualnych zdjęć ale jak tylko zrobię to tu wrzucę. Starsze zdjęcia i filmiki można zobaczyć tutaj: http://forum.muratordom.pl/blog.php?79913-Ania-i-Alek-Karmen-II zdecydowalismy się na przykrycie zwykłą dachówką zakładkową i uważam, że był to strzał w 10. Z racji na dośc duży spadek teremu w trakcie realizacji wyszło, że garaż powedruje do piwnicy, przez co teraz dom jest dośc spory [edit] wrzucam kilka zdjęc z zewnątrz stanu obecnego, troszkę mi działeczka zarosła muszę się jutro za nią wziąć xD ...no i boćki szukaja od kilku dni miejsca na gniazdo i mi na garażu przesiadują (ślady po nich widać od strony przyszłego ogrodu ) Edytowane 21 Lipca 2013 przez WiruSSS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata2016 26.07.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 Witam, mam pytanie do osób, które budują bądź budowały dom Carmen II Domowe Klimaty, mam kilka pytań: 1. czy pokoje na górze nie są za małe, mamy trójkę dzieci, a więc potrzebujemy w miarę ustawnych pokoi, czy na ścianie na której będą znajdowały się skosy można wstawić np. łóżeczko? 2. czy zgodnie z tym projektem nie zdecydowalibyście się Państwo na jakieś zmiany np. salon na dole czy nie jest za mały ? 3 ostatnie pytanie dotyczy dachu, trochę się boimy, że mogą to być ogromne koszty, czy robiliście dach zgodnie z tym projektem, czy wprowadzaliście jakieś zmiany, aby te koszty obniżyć? Może ktoś ma jakieś zdjęcia takiego domku to chętnie obejrzymy, Z góry dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
awoya 02.08.2016 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2016 Witaj Beata2016! Co prawda nie budowałam Karmen II, ale w zasadzie byłam na nią zdecydowana dopóki nie zobaczyłam jej na żywo. W ogóle bryła domu przepiękna, nie mówiąc już o bawolich oczach. Niestety moim zdaniem, przy tak dużym domu poddasze bardzo ciasne. Sypialnia duża, ale te dwa pokoje wąskie i słabo doświetlone. Jak oglądałam projekt na papierze to chciałam galerię na poddaszu zamienić na pokój, ale na żywo okazało się że będzie wąski pokój i wąskie przejście. Jeśli chcesz znać moje zdanie (a też jestem mamą trójki dzieci ) to z tego domu nie będziesz zadowolona. Już się przekonałam, że wynika to przede wszystkim z dachu czterospadowego, bo skosy zabierają bardzo dużo przestrzeni. Chcesz mieć praktyczne poddasze wybierz dom z dachem dwuspadowym, albo piętrowy, gdzie poddasze jest w 100% użytkowe. Ja w końcu kupiłam już wybudowany dom z dachem dwuspadowym i jestem bardzo zadowolona bo jest mało skosów i w domu, który ma zdecydowanie mniejszą bryłę od Karmen mam na poddaszu 4 sypialnie i dużą łazienkę. Może uda ci się w swojej okolicy obejrzeć gdzieś Karmen, wtedy najlepiej wyrobisz sobie zdanie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts