pik33 27.08.2003 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Wiem że gdzieś było to już tutaj dyskutowane ale wyszukiwarka wyrzuciła mi gąszcz, którego nie chce mi się przeszukiwać... Jak ktoś ma linka, niech go wrzuci... Krótko: jak montować okna plastikowe w ścianie BK600/24 cm z 15..16-cm ociepleniem ze styropianu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roose 27.08.2003 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 rozumiem w 1 warstwowej ścianie + styropian ?jeśli tak to okno dosuwa się do styropianu zachodzącego na nie z każdej strony 1,5 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 27.08.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2003 Ja mam ściany z pustaków 30 cm + 12 cm ocieplenie. Zamierzam montować okna w następujący sposób:"Wypuścić" warstwę ocieplenia w światło otworu okiennego tak, żeby zachodziło z zewnątrz na ramy okienne około 2 cm a później dosunąć do tego ocieplenia okno. U Ciebie proporcje parapetu zewnętrznego i wewnętrznego będą trochę inne niż u mnie (parapet wewnętrzny będzie dość krótki, kwiatków raczej tam nie ustawisz), ale nie widzę innego sensowniejszego sposobu zamontowania okien w ścianie dwuwarstwowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts