NJerzy 11.09.2007 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Myślałem dzisiaj że się Adamowi kamienica pali, a to tylko chałupina obok. Dzielne strażaki ugasiły. Narobili dymu więcej niż pożar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.09.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 No, fakt!Tak było...http://img210.imageshack.us/img210/6749/poarsr4.jpg To stary dom z bala. Opuszczony dość niedawno.Już po nim... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 11.09.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 no właśnie "dziennik remontowy" trochę się w tym forum "dziennki budowy" gubią wszyscy "remontowicze" a w remontach i przebudowach prawie same "kostki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 11.09.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Założę dziennik. Jak zacznę, bo sporo będzie do opowiedzenia... Niby jest... Niby stoi.... Ale tak naprawdę, to trzeba zrobić wszystko. Same ramki zostaną... Ta buda ma swoje 107 lat, a może i więcej? Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 11.09.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2007 Mój dziennik to o remoncie..., chyba jednak... niebardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 12.09.2007 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Czytałem go Tomku.Jestem pełen podziwu dla Twoich dokonań.Pozdrawiam Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 12.09.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2007 Dziękuję Adamie. Najgorsze jest to, że remont trwa i trwa. Przyczyna jest, jak pewnie się domyslasz bardzo prozaiczna...Ma to jednak i dobre strony. Mamy czas zastanowić się nad koncepcją pewnych, drobnych zmian by wy lo lepiej i wygodniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 20.09.2007 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 JAk ci idzie Piotrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi_ 22.09.2007 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 podziwiam ale mam glupie pytanko z tego co sie orjetuje domki ktore skonczyly setke musza a razcej powinny byc zabytkami wiec do remontu takliego domku potrzeba jakis innych papierkow jakis nadzur zabytkow czy jakies tam inne ustrojstwo jaki to u was jest jak to z waszymi zabytkami ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 26.09.2007 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 Jak jest stara dzielnica ruderek, że oczy bolą od patrzenia na nie - to się je wyburza a nie konserwuje.Tak "poległ" prawie cały "Stary Sosnowiec" Wiek wcale nie decyduje o nadzorze konserwatorskim. Na szczęście u mnie tak jest.Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 26.09.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2007 podziwiam ale mam glupie pytanko z tego co sie orjetuje domki ktore skonczyly setke musza a razcej powinny byc zabytkami wiec do remontu takliego domku potrzeba jakis innych papierkow jakis nadzur zabytkow czy jakies tam inne ustrojstwo jaki to u was jest jak to z waszymi zabytkami ? Najpierw jest w spisie, później w rejestrze i tu konserwator czuwa Czasami pilnuje tylko zewnątrz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KacMar 26.01.2008 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Witam Lada godzina zacznę generalny remont chałupy 2 piętrowej, takiej, co w 1900 roku już jest na mapach... Obiecuję fotki i opisy co i jak robiłem. Zamierzam wydusić z niego tyle energooszczędności i samowystarczalności, ile tylko mi się uda. Pozdrawiam Adam M. I jak wyglądaja postępy w remoncie domu ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.01.2008 04:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Adamie,m uszę w tym roku skończyć. Niby tak niewiele zostało, a jednak tak dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 27.01.2008 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Co zostało do skończenia?Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 28.01.2008 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Adamie, Przebudowa kominka, wybudowanie trzonu kuchennego z piecem chlebowym, ułożenie kilkunastu m2 podłogi, wymurowanie 2 ścianek w wiatrołapie (coś w rodzaju szaf), przeniesienie termy el. na górę i zamontowanie paneli słonecznych oraz zbiornika, wyłożenie tarasu kamieniem, obłożenie cokołu kamieniem, dokończenie tynkowania zewnetrznego, przebudowa pomieszczenia sauny, adaptacja obory na pokoje gościnne łącznie z ogrzewaniem, węzłami sanitarnymi, ocieplenie dachu obory i jeszcze trochę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts